Pienoismallit.net

JS-2 Stalin

Josif Stalin 2 oli 1944 käyttöön otettu raskas venäläinen panssarivaunu 122mm tykillä varustettuna. Nämä vaunut olivat mm. Berliiniä valtaamassa ja sen takia ne varmaan kuuluisia ovatkin.

Zvezdan sarja on todennäköisesti huonoin markkinoilla liikkuva sarja tästä vaunusta. Käsittääkseni niitä ei taida muita ollakkaan kuin Tamiya ja Dragon. Päältäpäin sarja näyttää ihan mukiinmenevältä, mutta kun alkaa tarkemmin tutkia niin huomaa, ettei se niin hyvä olekkaan. Jotkut osat kuten tornin ja rungon pinta on kyllä tehty realistisen näköiseksi valetuksi pinnaksi. Valujäkiä on kuitenkin melkein joka osassa, joissakin enemmän ja joissakin vähemmän. Ja sitten ne letkutelat, ne ovat neljässä eri pätkässä ja eivät muistuta JS-2:n teloja vähimmässäkään määrin. Lisäksi ne ovat hyvin jäykät ja jotain kummallaista muovia ja voisin vaikka lyödä vetoa että siihen ei maali tartu ja jos tarttuu niin huonosti. Vaihdan ne heti Friulin metallisiin vastaaviin.

Ohjeissa ovat venäläiset kyllä kitsastelleet todella paljon, sillä koko läpyskä on kaksisivuinen. Kokoamisohjeet ovat myös melko sekavat. Tässä on kyllä myös venäjän kielen lisäksi englantia ja muita euroopplaisia kieliä, mutta jotkin asiat on selitetty pelkästään venäjäksi. Ei hyvä, ellei nuo kyrilliset aakkoset suju.

Mallista löytyy siirtokuvat yhteen vaunuun ja ne eivät oikein houkuttelevilta näytä, kaikissa on keltainen kalvo päällä ja se värjää varsinkin valkoiset siirtokuvat kellertäviksi.

Tiivistetysti voisi sanoa, että metalliteloilla ja etsisetillä tästä saa varmasti rakennettua ihan kelpo mallin. Taitaa olla ainakin Tamiya varmempi vaihtoehto, jos haluaa rakentaa suoraan laatikosta, mutta miksei se tälläkin voisi onnistua.

Kommentit

Itse olen koonnut tämän ja hyvin onnistui ja se on yksi hienoimmista 1:35 malleistani. Hyvän arvostelun olet tehnyt.
Jännä tankki. Tässähän on melkein Sotkan torni ja Klimin telat ja telapyörät…;-)
Arvostelu on hyvä, kertoo kaiken tarvittavan.:-)
?? Kaikenhan voi rakentaa suoraan laatikosta…;)
Tero Lammimetsä kirjoitti:
?? Kaikenhan voi rakentaa suoraan laatikosta…;)
Itse yleensä otan osat pois laatikosta ja kokoan mallin esim. pöydällä, mutta tapoja on monia ;) :P
Timo Honkanen kirjoitti:
Tero Lammimetsä kirjoitti:
?? Kaikenhan voi rakentaa suoraan laatikosta…;)
Itse yleensä otan osat pois laatikossa ja kokoan mallin esim. pöydällä, mutta tapoja on monia ;) :P
Menet siis itse laatikkoon ja rakennat mallin pöydällä? Weird…

Itse otan kyllä valurangat pois laatikoSTA ja rakennan tuolilla istuen pöydän ääressä.

Mutta, Zvezdan malli on huomattavasti halvempi kuin Tamiyan vastaava. Jos ei halua sijoittaa rahojaan Tamiyan malliin niin Zvezda puoltaa siinä suhteessa paikkansta.
Käytätkö siis pelkät valurangat? Aika haastavaa rakentamista, itse ole oikaissut ja käyttänyt valurangoissa olevia osia…ja perään hirveästi hymiöitä.
Mutta asiantynkääkin, eli arvostelussa voi päätellä että isoja itämalleja vaivaa samat ongelmat kuin pikkuskaalaakin. Itämalleissa vain houkuttelee useasti tuo hinta.
Ja sitten vielä asiaa sivuten pieni kysymys: Onko kukaan törmännyt jossain 1/72 tai 1/76 metalliteloihin?
Etsi teloihin olen kyllä törmännyt mutta valettuja en ole nähnyt vielä missään tyrkyllä.
Voisi olla mielenkiintoista näprätä moiset kasaan…
^Friumodel valmistaa 1/16, 1/25, 1/35 ja 1/48 skaalaan metalliteloja. Enpä ole törmännyt pikkuskaalan metalliteloihin.
Kun täällä nyt kieli kukkasilla leikitään niin todettakoot että ainakin itse koitan välttää kaikkea törmäämistä. Siinä kun yleensä tuppaa sattumaan tai hajoamaan jotain… Eikä moisia teloja ole vielä osunut silmiinkään, ainakaan minun silmiin… Onneksi, sokeutuminen vaarana…

Mutta onko kukaan löytänyt itärajan takaa mitään täydellistä tuotetta? Naisia nyt ei välttämättä oteta laskuihin. Oli kyseessä lada, tykki, ohjus, pienoismalli tai vaikka kello, ne tuntuu olevan kaikki vähän sinnepäin. Näyttää etäisesti siltä miltä pitääkin, mutta lähemmässä tarkastelussa selviää se että ne on kyllä ihan arpomalla kasattuja.
Eikös idänpoikien pyssykät ole aika päteviä työssään?
Tupe 9.3.2010 16:26 Vastaa lainauksella
Tero Lammimetsä kirjoitti:
Enpä ole törmännyt pikkuskaalan metalliteloihin.
Part tekee fotoetsi teloja 1/72 (vai 1/76??) ainakin sotkaan, muista tankeista ei oo tietoo.
Henri M 9.3.2010 17:35 Vastaa lainauksella
Timo Honkanen kirjoitti:
Eikös idänpoikien pyssykät ole aika päteviä työssään?
Niiden teon ne kyllä osaavat
Ennen Tamiyan JS-2 mallia, oli ainoa mahdollisuus rakentaa hyvä malli yhdistelemällä osia Zvezdan ja Dragonin malleista ja päälle vielä esim. Fruikkarin telapyörät. Dragonin malli kyllä näyttää hyvältä, mutta mitat on mallissa pielessä. Sen huomaa helposti, kun katsoo miten olematon väli jää telan ja ylärungon väliin.

Kannattaa ostaa tämä Zvezdan malli Italerin paketissa. Osat on samat, mutta siirtokuvat paremmat.
Heh, olipa verbaaliakrobatiaa… meinasin tipahtaa tuolilta. =D

Näyttää olevan tuo rakennusohjeen taso samaa mitä itsellä oli SDS:n Zis-mallissa. Jestas sitä arpomisen määrään osien kanssa.