Pienoismallit.net

A-20 B / Boston III

A-20 Havoc oli Douglasin vuosina 1938-1944 valmistama kaksimoottorinen lentokone, jota käytettiin sekä kevyenä pommikoneena että yöhävittäjänä. Konetyyppiä käytettiin mm. USAAF:issa, RAF:issa ja Neuvostoliiton ilmavoimissa. Koneita myytiin myös muun muassa Ranskaan, Hollantiin ja Australiaan. Konetta rakennettiin yli 7 400 kappaletta, näistä 380 lisenssillä Boeingin tehtailla.

Vaikka A-20 ei ollut nopeimpia, eikä sen toimintamatka ollut pisimpiä, se oli paljon käytetty hyvän ketteryytensä johdosta.

Sarja

Italerin sarja vaikuttaa näin ensi silmäyksellä lupaavalta. Osat näyttävät siisteiltä ja kirkasosat ovat kirkkaita. Sarjassa on siirto kuvat neljälle eri koneelle. USAAF, Vapaan Ranskan ilmavoimat ja kaksi RAF:n versiota. Sarja ei sisällä figuureja.

Ohjaamo

Rakentaminen aloitetaan ohjaamosta. Ohjaamon mittari taulu on mielestäni todella hyvin toteutettu. Mittarit ovat koholla ja viisaritkin on valettu. Mittari tauluun ei ole siirtokuvia, mutta se ei haittaa, koska mittarit saa näkyviin kuivaharjauksella. Polkimet ovat huonosti toteutettu. Ne ovat pienet terävät kohoumat lattiassa. Paneelit ohjaamon sivuilla on toteutettu aivan OK:sti. Referenssi kuvien perusteella ohjaamon seinämiltä puuttuu paljon detaljointia. Lopuksi vielä mainitaan se, ettei pilotin penkissä ole vöitä.

Ampumo

Taka-ampumo kootaan vähän samanlaisesta pohjasta kuin ohjaamo, mutta siellä detaljointi on vähäisempää. Seinämät ovat sileät, eikä ampumoon tule paneeleja seinämille. Lattian detaljointi on melkein yhtä vähäistä, kuin ohjaamon. Referenssi kuvien perusteella ampujan "toimistosta" puuttuu paljon yksityiskohtia. Kai valmistaja on ajatellut, että iso ampujan jakkara peittää niin paljon, ettei suurta detaljointi määrää tarvita. Ampujan jakkara on toteutettu mielestäni hyvin, sillä toppaukset on valettu näkyviin. Ampujan aseistukseksi voi valita kaksi piippuisen konekiväärin, joka tulee RAF:n versioihin tai sitten yksi piippuinen KK-muihin. Tilaan saa myös koko lasituksen, jolloin se on suljettu.

Pommikuilu

Tämän sarjan pommikuilu on mielestäni surkea esitys. Pommit on valettu suorakulmion muotoiseen kehikkoon ja pommit on kiinnitetty kehikkoon 7mm leveillä kanavilla. Samalla tyylillä oli toteutettu Revellin 1:72 B-17 F:än pommikuilu. Pommien kehikko liimataan koneen väliin samalla, kun rungon puolikkaat liitetään yhteen. Eli pommi kehikon läpi näkyy paljas koneen sisäpuoli.

Siiville tulee tukipala rungon väliin.

Pommittajan "työtilat"

Pommittajan työpisteeseen on kaksi eri vaihtoehtoa lasitukselle. USAAF:in koneeseen pitää olla oma lasituksensa. Sarjassa on pommitähtäin, joka on hyvin detaljoitu. Siihen on valettu pari mittaria ja nappia. Pommittajan tilan takaseinä on ohjaamon etuseinä ja sen detaljointi on aivan hyvää tasoa, vaikka sieltä varmasti myös jotakin puuttuu.

Peräpään siivekkeet kootaan viidestä palasta. Korkeusvakaajien kulma on tässä A-20:ssä jyrkkä ja joillakin voi tulla ongelmia sen kanssa. Mutta Italeri on toteuttanut jutun niin, että korkeusvakaajan ylä-osa on yksi pala, eli kulmasta ei tarvitse huolehtia. Siivekkeen ala-osat liimataan ylä-osan pohjaan kiinni.

Laskutelineet

Laskutelineitten detaljointi on hyvää tasoa. Päälaskutelineen alle tulee kasksi heikon näköistä tukiosaa sen osan alle, jossa on renkaan reikä. Tämä näyttää aika heikolta yhdistelmältä, kun osat eivät ole kovin paksuja.
Renkaisiin on valettu kuviota mikä, on hyvä asia, mutta eturengas on aivan sileä. Kaikista renkaista on "pääsyt" ilmaa pois, mikä tuo realismia.

Moottorit

Itse en ole koonnut näin suuri skaalaisia koneita, joissa on tähtimoottori. Tämän sarjan moottorit ovat parhaiten detaljoidut mitä itselläni on.

Kaikkiin muihin versioihin, pitsi USAAF:in koneeseen, tulee nokkaan kaksi konetykki podia.

Tämä mitä olen tätä sarjaa käsissäni hypistellyt, niin suosittelen ostamaan kyseisen sarjan.

Mitat: pituus: 30.0 cm
siipien kärkiväli: 38.9cm

Kommentit

Mixa Aho 14.2.2010 19:38 Vastaa lainauksella
Hyvä arvostelu, kerrankin tietoa tarpeeksi.
Sarjan puutteet johtuvat suurimmaksi osaksi iästä - en nyt muista vuotta, mutta epäilisin -90 alkupuolta. Alunperin B/C ja G -Bostonit julkaisi AMT, jonka muoteista nämä Italeritkin ovat peräisin, sama juttu Revellin G/J:n kohdalla.
Jos 1/48 Havocin/Bostonin haluaa rakentaa, ovat nämä AMT:n muoteilla valetut sarjat käsittääkseni ainoa vaihtoehto.
Paketin kyljessä kyllä lukee että sarja olisi vuodelta 2006. En sitten tiedä oliko tämä joku uudelleen julkaisu.
Mixa osuu oikeaan,tuo on alunperin AMT juurikin niiltä ajoilta.
Anyways,hyvä arvostelu ja hyvä että tätäkin konetyyppiä saa jälleen.
No tämähän sattui sopivasti - olen nimittäin parhaillaan tätä mallia rakentamassa.
Minun mielestäni heiveröiset laskutelineet ovat tämän mallin hankalin kohta. Rakennusohjeen mukaan nuo telineet pitäisi rakentaa ja liimata valmiiksi siipien alapinnoille jo ennen varsinaisten moottorigondolien paikoilleen liimaamista - EI KIITOS! Niinpä siirrän laskutelineiden rakentamista niin myöhäiseen vaiheeseen kuin vain mahdollista, näin riski niiden rikkomisesta mallia käsiteltäessä vähenee huomattavasti. Jätin myös painolastin nokasta pois, koska sille ei oikein kunnollista paikkaa edes löytynyt - täytyy sitten yrittää estää valmiin mallin pyrstölleen pyllähtäminen jollakin muulla konstilla.

Niin ja itse käytän laskutelinehässäkän liimaamisessa geelimäistä pikaliimaa - en missään tapauksessa muoviliimaa.
Lainaus:
No tämähän sattui sopivasti - olen nimittäin parhaillaan tätä mallia rakentamassa.
Minkä maan tunnuksilla aiot tämän koneen tehdä?
Juho Tarkkanen kirjoitti:
Minkä maan tunnuksilla aiot tämän koneen tehdä?
Tulossa on Royal Air Forceen liitetyn ranskalaisen Lorraine-laivueen Boston - ranskalaisilla kokardeilla, sini-valko-punaisella trikoloripyrstöllä ja siipiin/runkoon maalatuilla mustavalkoisilla Normandian maihinnousun ns. D-Day raidoituksilla. Halusin nääs mallista mahdollisimman värikkään, joten siksi valitsin tuollaisen härvelin esikuvaksi.

Tässäpä mallin esikuva vuodelta 1944: www.pienoismallit.net/profiilit/141/kuvat/kuvapankki/kuva_64515/
Olen projektissa tällä hetkellä siinä tilanteessa, että ns. perusmaalaukset alkaa olla tehty mattapintaisilla Humbrolin emaleilla. Seuraavaksi mallin pintaan tulee kirkaslakka ja siirtokuvat - ja sitten niiden päälle mattalakka. Teen siis tämän kaiken ennenkuin rupean laskutelineitä rakentamaan ja paikoilleen liimailemaan - tällä keinolla toivottavasti telineet säilyvät ehjinä projektin loppuun saakka.
Tässä kuva mallin tilanteesta: www.pienoismallit.net/profiilit/141/kuvat/kuvapankki/kuva_64737/

Juho mainitsi tuossa arvostelussa, että mallin päälaskutelineiden renkaisiin on valettu kuviota kulutuspintoihin, mutta nokan laskutelineen rengas on sileä - noh, näin se näytti todellisuudessakin olevan vanhojen valokuvien perusteella.