Pienoismallit.net

Zvezda B787-8 Dreamliner

Katsaus Zvezdan Unelmalinjuriin

Lentokoneen taustaa

B787-8 on Boeingin uusin, 15.12.2009 neitsytlennon tehneen pitkänmatkan laajarunkoinen matkustajakone, joka on suunniteltu jo lähes kolmekymmentä vuotta vanhan B767-300-mallin korvaajaksi. Konetyyppi on suunniteltu ns. kapeita reittejä varten, jossa matkustajat kuljetetaan suoraan kohteeseen sen sijaan, että matkustajat joutuisivat tekemään vaihtoja suurilla kentillä.

B787-koneesta tullaan valmistamaan kolmea eri alatyyppiä:

- B787-3 (kantama 4,600 - 5,650 km, matkustajia 290 - 330)
- B787-8 (kantama 14,200 - 15,200 km, matkustajia 210 - 250)
- B787-9 (kantama 14,800 - 15,750 km, matkustajia 250 - 290)

50 % koneen rakenteesta on komposiittia; tämä mahdollistaa mm. suuremman matkustamopaineistuksen ja sitä kautta paremman matkustusmukavuuden. Polttoainekulutus on 20% prosenttia pienempi verrattuna nykyisiin, vastaavan kokoluokan koneisiin.

Rakennussarjan taustaa

Ensimmäiset huhut mahdollisesta 1/144-mittakaavaisesta B787-rakennussarjasta kuultiin keväällä 2009. Sarjan tekijäksi oli ilmoitettu Revell. Tämän jälkeen oli hiljaista muutama kuukausi kunnes syksyllä kuultiin todellinen yllätys: Zvezda ilmoitti julkaisevansa sarjan kuukauden sisällä. Toisin kuin valmistajat yleensä, jossa uutuuksista tiedotetaan jopa vuosia ennen julkaisua, oli Zvezda suunnitellut rakennussarjaa salassa.

Sarja julkaistiin 18.11.2009.

Sarja

B787 on Zvezdan neljäs 1/144-mittakaavainen matkustajalentokonerakennussarja. Sarja toimitetaan pahvisessa laatikossa, jossa on kansi- ja pohjaosa tuttuun Zvezda-tyyliin. Laatikon sisältä löytyvät keskiharmaaseen ja läpinäkyvään muoviin valetut osat, ohjeet ja siirtokuva-arkki. Matkustamo- ja ohjaamoikkunat on pakattu suojamuoviin, muut osat ovat laatikossa suojaamattomana. Sarja kuvaa ensilennon tehnyttä B787-8-alatyyppiä. Mallin pituudeksi on ilmoitettu 38,1 cm.

Sarjassa on runko- ja siipipuolikkaiden lisäksi valuranka pienemmille osille (moottorit, laskutelineet, detaljit) ja läpinäkyvät valurangat sekä ikkunoille että alustalle. Valu on siistiä ja vapaa purseista.

Siivet ja runko

Kuten aikaisemmissakin julkaisuissa, Zvezdan muovi on pehmeää ja karheaa. Pinnat on käytävä läpi 1200-vesihiomapaperilla, jos haluaa tasaisen maalipinnan.

Uppoviivoituksessa on tapahtunut siipien osalta pienoista parannusta edelliseen, B767-sarjaan verrattuna ja ne ovat nyt riittävän voimakkaat. Laskutelinekuiluissa ei ole detaljointia, mikä on tyypillistä tämän mittakaavan koneissa.

Rungon uppoviivoitusta on vähän (7 kpl rungon ympäri kiertävää + ovet + rahti- ja laskutelineluukut) ja se on turhan heikkoa. Uppoviivoituksen vähyys selittyy sillä, että oikeassa koneessa on komposiittirakenteinen runko jolloin saumojen määrä on hyvin pieni. Mikäli rakentaja haluaa hioa pinnankarheuden pois, ei uppoviivoituksen uudelleenkaivertaminen ole suuri työ. Rungon muoto vaikuttaa hyvältä eikä siitä löydy mitään huomautettavaa.

Rungossa on reiät läpinäkyville matkustamoikkunaosille.

Moottorit ja laskutelineet

Zvezda on tehnyt aimo harppauksen eteenpäin moottoreiden suunnittelussa ja osajaossa: kohokuvioitujen ahdinlevyjen sijaan ahtimet on toteutettu erillisinä ahdinsiipinä. Jokainen ahdin koostuu kahdesta, limittäin menevästä osasta. Moottorit ovat läpimentäviä ja matalapaineahtimien takana sijaitsevat staattorit ovat nekin toteutettu todenmukaisesti. Todella nerokas ratkaisu Zvezdalta.

Laskutelineet ovat hyvin detaljoituja. Nokkatelineen kestävyys herättää pientä epäilyä pehmeästä muovista ja telineen hennosta rakenteesta johtuen. Päälaskutelinerenkaiden vierintäpinnat ovat turhan tasaiset joten ne vaativat pyöristämistä.

Moottori- ja laskutelineosien pinnankarheus on huomattavasti vähäisempää kuin rungossa ja siivissä. Moottoripellitykset ja -pankat voi halutessa hioa kevyesti 1200- tai 1500-vesihiomapaperilla, vaikka vaikuttavatkin suoraan maalauskelpoisilta.

Läpinäkyvät osat

Ohjaamo- ja matkustamoikkunat ovat totuttua pehmeämpää muovia ja ne ovat aavistuksen sameammat kuin kovemmasta muovista valetut kirkasosat. Käytännössä asialla ei ole juurikaan merkitystä.

Alusta on Zvezdan siviililentokonepuolelta tuttu yleisalusta ja se on valettu kovaan muoviin. Alustalla on käyttöarvoa, jos malli päätetään rakentaa laskutelineet sisään vedettynä.

Siirtokuva-arkki

Siirtokuva-arkki on Boengin tehdasmaalaukselle. Arkki on hyvin yksinkertainen, josta löytyy Boeingin logot, valkoinen runkoraita, matkustamo-ovet ja jokunen detalji. Siirtokuvakalvot ovat valmiiksi kellastuneet. Kokonaisuudessaan arkki on tyypillisen heikko esitys Zvezdan matkustajakonelinjastolta.

Loppupäätelmä

Ensivaikutelma sarjasta on erittäin miellyttävä. Suosittelen Zvezdan B787-8-rakennussarjaa sekä kaikille siviili-ilmailuista kiinnostuneille että myös muille, sotamalleja rakentaville kaappimallareille *wink*. Rakennussarja on hankinnan arvoinen jo sinänsä nerokkaasti toteuteutettujen moottoreiden ansiosta.

Ensimmäisenä konetyyppiä käyttävän lentoyhtiön ANA:n siirtokuvat on saatavana pian TwoSix decals:lta.

Kouluarvosana: 9 (ei sis. siirtokuva-arvostelua)

Kommentit

Juha K 16.12.2009 20:20 Vastaa lainauksella
Olisiko näin, että Revell pakkaa tämän mallin myöhemmin omaan laatikkoonsa (vrt. IL-86)?
Olen edelleen ihastunut noihin moottoreihin, olisiko tämä 7late7-malli ensimmäinen missä moottorin ahtimet on toteutettu uskottavasti. Vielä kun luopuisivat noista ikkuna-aukoista…
tomijar 16.12.2009 20:46 Vastaa lainauksella
Kyllä oli taas kattava laatikkoarvostelu Juhalta. Olen koko ajan askel askeleelta lähempänä kauppaa ja tämän ilmailualan, kieltämättä ihan nätin, uutukaisen hankkimisessa. Vielä kun saadaan Raylta siirtokuvat, niin alkaa kuulostamaan projektilta :).
Niin joo: noi motit on aika herkulliset. :)
Edit: Onko laatikossa mainintaa minkä kokoisesta koneesta tässä 1:144 skaalassa on kyse?
Jin Hansson 16.12.2009 20:51 Vastaa lainauksella
Laskusiivekkeiden asentoon ei vissiin pysty vaikuttamaan millään tavalla? Mietin vain että laskeutumassa olevaa koneyksilöä ei vissiin pysty kokoamaan.

Arvostelu on kyllä mukavan kattava ja hyvin kirjoitettu. Pitää pistää tämä mallin korvan taakse. Onhan kohta joulukin ja kaikki.
Laskusiivekkeiden asentoon ei voi vaikuttaa muuten kuin leikkaamalla ne siivistä irti.

Mallin pituudeksi on ilmoitettu 38,1 cm.
Kiitos Juha vai mikä kiitos kun mielenkiinto heräsi aiheeseen :) Tuo laskusiivekkeet ala-asentoon olisi aika näyttävä lisäys siis jos saisi lisättyä detaljit.
Olli 19.12.2009 09:15 Vastaa lainauksella
Vuosiluvuissa hieman epäselvyyttä 2008 vai 2009:

"Ensimmäiset huhut … kuultiin keväällä 2009. … Tämän jälkeen … syksyllä kuultiin todellinen yllätys: Zvezda ilmoitti julkaisevansa sarjan kuukauden sisällä. … Sarja julkaistiin 18.11.2008."
Olli kirjoitti:
Vuosiluvuissa hieman epäselvyyttä 2008 vai 2009:

"Ensimmäiset huhut … kuultiin keväällä 2009. … Tämän jälkeen … syksyllä kuultiin todellinen yllätys: Zvezda ilmoitti julkaisevansa sarjan kuukauden sisällä. … Sarja julkaistiin 18.11.2008."
Korjattu. Virheitä näyttää jäävän vaikka tekstin kävisi läpi useamman kerran ennen julkaisua.
Aika ammattimaisen oloinen esittely.Naapurin toverit ovat tehneet myös komean laatikon kannen,hieno kone.