Pienoismallit.net

Non-toxic cement

Italerin myrkytön liima

Selaillessa erään nettikaupan sivuja silmääni pisti tämä Italerin myrkytön liima. Olin aikaisemmin yrittänyt ostaa Micro Weldiä mutta en löytänyt sitä, joten tämä oli pakko-ostos. Heti kun paketti kolahti postilaatikkoon tätä piti päästä kokeilemaan. Ensimmäinen huomio oli purnukan huonno kärki. Se on itse askarteluveitsellä avattavaa mallia, joka on itsessään ihan hyvä, mutta kärkeä kohti suippenevan nokan kärki oli umpimuovia, jolloin se piti avata alempaa ja kärjestä tuli ainakin minun käytööni liian paksu.
Heti kun sain nokan auki, tajuntaan iski liiman haju. Revellin liimaan tottuneelle tämä haju oli mahtavan hajuinen. Liima haisi sitruunalta . Todella vahvasti sitruunalta. No, kyllä sitäkin haistelee.
Liimausominaisuuksiltaan lima on ihan hyvää, se kuivuu suht hitaasti mutta pitäväksi (ainakin yhtä pitäväksi kuin Revellin neulaliima). Tästä ei taida olla paluuta. Liima on aika paksua, enkä usko, että sitä voi valuttaa saumaan kapilaari-ilmiöön perustuvalla tavalla.

Itselleni liima on todella hyää, koska mallailen omassa huoneessani jossa on aikia huono tuuletus ja Revellin käryttäminen siell ei tunnu kauhean järkevältä. Suosittelen tätä niille, jotka ovat kyllästyneet tujumpien liimojen käryämiseen. Omani ostin Boostepista.

Kommentit

Hei, kiinnostava artikkeli. Montako grammaa liimaa purrki sisältää? Ja toimiiko liima samalla periaatteella, kun Revellin vastaava eli sulattaako liima muovia?
Terve. Olisiko pullon kärki avattavissa esim. 0,5 mm poranterällä, jolloin reikä ei leikkautuisi niin suureksi?
Olmo 5.12.2009 12:19 Vastaa lainauksella
Purkissa on 34 ml liimaa. Liima tietaakseni tosiaan toimii samalla periaatteella kuin Revell, eli sulattaa muovia. En ole kerennyt testaamaan että sulattaako liima myös maalipintaa tehokkaasti.
Korkin voisi ehkä tosiaan porata pienellä terällä auki. Se saattaa olla hiukan hankalaa muovin pehmeyden takia mutta kuitenkin mahdollista.
Pertsaaaa 11.2.2010 18:54 Vastaa lainauksella
Liima on todellakin melko hajuton, mutta omien kokemuksieni mukaan se ei pidä yhtä hyvin kuin revell:in "myrkky". Myös kuivumisaika on hieman pidempi.
Olmo 11.2.2010 19:00 Vastaa lainauksella
Joo, tämä ei ole liimausominaisuuksiltaan kauhean hyvää.
Mistä voi ostaa?
Olmo 28.2.2011 21:55 Vastaa lainauksella
Itse ostin omani Boostep.fi:stä.