Pienoismallit.net

Verlinden figuurit

Verlindenin figuurit ovat monelle mallarille jo entuudestaan tuttuja, mutta ajattelin siitä huolimatta tehdä pienen arvostelun kyseisen puljun tuotteista, jotta myös sellaiset mallarit saisivat enempi näistä tietoa, jotka eivät ole ennen kyseisen valmistajan figuureita rakentaneet. Verlindeniltä saa myös paljon muun kokoluokan figuureita, sukellusveneitä yms., mutta keskityn nyt pelkästään 1/35 figuureihin.

KAUPPA

Tilasin figuurit suoraan Verlindenin omasta nettikaupasta ( www.verlindenonline.com/store/ ). Sivusto on yksinkertainen ja miellyttävä käyttää. Hinnat ovat aika korkeat, mutta niinhän se on lähes poikkeuksetta aina, kun katsoo muiden valmistajien tuotteita (Andrea, Hornet…), eli aika samassa tasossa ollaan hintojen kanssa, kuin toiset valmistajat.

Itse ostaminen on myös yksinkertaista. Klikkaa vain haluamansa tuotteet ostoskoriin ja varmistaa osoitteet ja maksutavan ja se on siinä. Maksu tapahtuu joko luottokortilla (Visa, MasterCard, Discover…) tai Paypalilla. Ostin kaupasta neljä figuurisettiä, ja niiden yhteishinnaksi tuli postikuluineen vähän alle 60 dollaria. Postikulut olivat noin kymmenen dollarin luokkaa. Kun tilaus on tehty, sähköpostiin tulee ilmoitus, jossa kerrotaan ostoilmoituksen tulleen perille. Myös samassa sähköpostissa näkyy kaikki ostetut tuotteet, postikulut, osoitteet yms., eli vähän kuin kuitti, joka kannattaa aina tulostaa talteen mahdollista myöhempää tarvetta varten. Seurantakoodia ei tuotteissa ole, mutta Verlindeniltä kyllä ilmoitetaan sähköpostiin milloin tilaus on lähtenyt heiltä.

Paketit tulivat suoraan kotiovelle noin puolessatoista viikossa, joka on mielestäni yllättävän nopeasti ottaen huomioon, että kauppa sijaitsee USA:ssa. Kaiken kaikkiaan kaupasta jäi hyvä maku, ja tulen varmasti tilaamaan sieltä jotain myös jatkossa.

FIGUURIT

Tilasin nettikaupasta seuraavat figuurit: 1/35 Figure Conversion Parts German Paratrooper #2123, 1/35 Figure Conversion Parts Waffen SS WWII #2104, 1/35 Figure Details & Convension parts Whermacht WWII #2017 ja 1/35 Farmer & Wife Europe WWII #1909. Kaikki osat ovat valettu hartsista, kuten lähes kaikki vähän parempaa valua olevat figuurit. Hartsista, eli resiinistä on mahdollista tehdä paljon tarkempia valuja, kuin polystyreenistä, joka on suosituin ja yleisin materiaali pienoismalleissa. Hartsin huonona puolena on tosin se, että se on kovin haurasta ja että osien valukanavat ovat usein suuria ja vaikeita irrottaa (tosin ei näissä figuureissa). Resiiniset osat pitää liimata toisiinsa kiinni pikaliimalla tai vastaavalla. Lisää tietoa hartsista saa sanastosta.

Sarjat toimitettiin noin 11x8,5 cm pahvisissa laatikoissa - kukin sarja omassaan. Paketin päällä on sarjan nimi ja numero sekä kuva siitä, mitä paketti sisältää (sama kuva, kuin verkkokaupassa). Figuurit olivat paketin sisällä minigrip-pusseissa irrallaan. Ei ehkä maailman paras tapa pakata figuurit, mutta kyllä ne siellä säilyvät ehjänä, jos postisetä/-täti ei ryttää niitä kuljettaessa.

Valu sarjoissa on loistavaa. Ei valusaumoja ja valukanavatkin olivat sijoitettu suurimmassa osassa osia liimauspintoihin tai vastaaviin jolloin ei ole pelkoa yksityiskohtien pilalle menemisestä. Osajako on normaalia eli kädet, torso, pää, jalat liimataan toisiinsa kiinni. Vertailin mm. päitä Hornetin ja kyseisten sarjojen välillä ja huomasin, että ehkä Hornetin päät ovat vähän laadukkaampia, mutta siis todellakin vähän. Jotkin päät ylsivät täysin samalle tasolle, kuin Hornetin valmistamat. Eli ainakin Verlindenin valmistamat irtopäät ovat parempia, kuin normaalit polystyreenistä valetut päät.

1/35 Farmer & Wife Europe WWII #1909(Kaksi figuuria)

Valu on kaikissa osissa loistavaa. Ei valusaumoja, ja valu erittäin terävää. Mummeliin ei tarvitse liimata kiinni kuin pää ja jalat. Mieheen taas kädet, jalat, kengät, pää ja lapio. Kasvot hyvin yksityiskohtaiset.

Kouluarvosana 10. Ei valitettavaa.

1/35 Figure Conversion Parts Waffen SS WWII #2104 (Konversio-osia figuureiden parantamiseen.)

Sisältää todella paljon sälää, kuten mm. kaksi torsoa, päitä, kypäriä, aseita, varusteita yms. Jotkin osat vähän tummempia kuin muut ja samalla parempaa valua. En tiedä mitä materiaalia ne ovat. Osaisiko joku valaista? Torsojen, käsien ja jalkojen vaatteiden rypyt mallinnettu erittäin hyvin. Joissain osissa, kuten irtopäissä, on sijoitettu valukanava kypärän päälle, joka on huono paikka. Varsinkin, kun kypärien päälle on mallinnettu kypärähuput, joten ne joutuu tekemään valukanavan kohdalta uusiksi. Pari kivääriä on valettu todella tökerösti, ei edes muistuta asetta. Voi olla jokin osakohteinen vika, eli ei ole välttämättä kaikissa samoissa sarjoissa.

Kouluarvosana 9.

1/35 Figure Details & Convension parts Whermacht WWII #2017 (Konversio-osia figuureiden parantamiseen sekä muita yksityiskohtia)

Paljon samantapaista sälää, kuin ylemmässä sarjassa, tosin ei sisällä yhtään torsoa. Paljon yksityiskohtia (mm. avattu leipälaukku, teekannu…yms.). Valu myöskin erinomaista. Joissain kivääreissä hihna on valettu kiinni aseeseen, eli ei oikeastaan kelpaa sellaisenaan muuhun kuin esimerkiksi maahan makaamaan.

Kouluarvosana 9½.

1/35 Figure Conversion Parts German Paratrooper #2123 (Konversio-osia laskuvarjojääkäreihin. Osa käy tosin myös muihinkin figuureihin.)

Kaikista eniten osia. Mm. torsoja, jalkoja, päitä, aseita, varusteita, käsiä, ranteita ym. Ym. Valu myöskin erinomaista. Tappiliitokset käsissä ja torsoissa. Joissain osissa myöskin valukanavat sijoitettu huonosti (ne kypärät…)

Kouluarvosana 10

Kaiken kaikkiaan suosittelen näitä sarjoja ja kauppaa kaikille, ketkä haluavat figuureihinsa tai vaikkapa dioraamaan lisää ilmettä ja yksityiskohtia. Mielestäni kannattaa tilata ennemmin näitä konversiosarjoja, jos vaikka haluaisi päitä ja käsiä. Näissä konversiosarjoissa on periaatteessa saman verran päitä ja käsiä, kuin maiinituissa sarjoissa. Lisäksi nämä eivät ole edes paljoa kalliimpia ja saa enemmän hyödyllistä sälää.

Kommentit

Miten on, oliko noissa se yleinen hartsi vika, että figuurit ovat pienempiä mitä muoviset?
Piti oikein mennä tarkistamaan, kun kysyit ja huomasin, että nehän ovat järkyttävästi pienempiä, kuin muoviset(!) Nyt iski paniikki, että mitä esimerkiksi näillä konversio-osilla voi tehdä, sillä jos sellaisella korvaa vaikka figuurista toisen käden ja se onkin sellainen pieni nysä. Ei hyvää päivää! Noh, kokoero ei haittaa ainakaan tuossa Farmer & Wife -sarjassa, sillä ovathan ihmiset oikeastikin eri kokoisia.
Myy loput ylijäämät halvalla pois.Mitkä ei uppoo mihinkään, niin käyttöä löytyy. On nääs kertyny tota verlindeniä, yllättävän paljon vuosien varrella kaappin.
Tupe 29.8.2009 21:43 Vastaa lainauksella
Verlinden store:n linkki kusee. Siihen on jäänyt ylimääräiset .)
Tommi Tuuri kirjoitti:
Myy loput ylijäämät halvalla pois.Mitkä ei uppoo mihinkään, niin käyttöä löytyy. On nääs kertyny tota verlindeniä, yllättävän paljon vuosien varrella kaappin.
Täytyy katsoa, kun saa nämä edes ensin rakenteluasteelle. Pistän korvan taakse. :)
Tuomas Hirvilammi kirjoitti:
Verlinden store:n linkki kusee. Siihen on jäänyt ylimääräiset .)
Korjasin.
Verlindeniä kannattaa harkita ostavansa myös www.historexagents.com sieltä ei ainakaan postikulut ole kovin isot.
Verlindenin figut ovat ilmeisesti vieläkin lähenpänä 1/32, kun 1/35 mittakaava.
Mika Haalahti kirjoitti:
Verlindenin figut ovat ilmeisesti vieläkin lähenpänä 1/32, kun 1/35 mittakaava.
Sittenhän niiden pitäisi olla isompia.
Ich bitte um Entschuldigung.

Kokosin nuo Farmer & Wife sarjan figuurit ja vertailin niitä yhteen Tristanin muoviseen figuuriin. Tulos oli, että ne ovat täysin saman kokoiset, eivätkä siis liian pieniä, kuten sanoin aikaisemmin. Menen ottamaan kuvan ja laitan sen tänne, jotta näette omin silmin.

Edit: Lisäsin kuvan.
Verlindenin tuotteet olivat kova juttu 1990-luvun alussa kun tulivat ensimmäistä kertaa Suomessa laajempaan myyntiin. Silloin noita tuli rohmuttua ja jotain taitaa kaapin pohjalla olla vieläkin.

Sarjoissa käytetään paljon samoja osia, vähän sama logiikka kuin Dragonin figuuri- ja mallisarjoissa joissa esim aseet ja työkalut ovat toisista sarjoista.

Ko firman tuotteissa on paljon hyviä sarjoja, mutta valitettavasti myös täysiä susia. Sinulla on käynyt ilmeisen hyvä tuuri ostamiesi sarjojen kanssa. Valmistajan syövyteosat olivat - ja taitavat olla vieläkin - ihan sitä itseään eli ainakin millin paksuista täysin mahdotonta kuparipintaista levyä josta ei saa leikattua tai taivutettua yhtään mitään.
Esko Koskinen kirjoitti:
Sarjoissa käytetään paljon samoja osia, vähän sama logiikka kuin Dragonin figuuri- ja mallisarjoissa joissa esim aseet ja työkalut ovat toisista sarjoista.

Ko firman tuotteissa on paljon hyviä sarjoja, mutta valitettavasti myös täysiä susia. Sinulla on käynyt ilmeisen hyvä tuuri ostamiesi sarjojen kanssa. Valmistajan syövyteosat olivat - ja taitavat olla vieläkin - ihan sitä itseään eli ainakin millin paksuista täysin mahdotonta kuparipintaista levyä josta ei saa leikattua tai taivutettua yhtään mitään.
Kiitos kommentista!

Huomasin myös, että sarjoissa on samoja osia. Ei se ainakaan minua haittaa - pääseehän Verlinden halvemmalla ja saa enemmän osia, joita ei välttämättä aina olisi sarjojen mukana.

En tiennytkään, että jotkut Verlindenin sarjoista ovat susia. Koskeeko tämä yleensä kaikkia Verlindenin tuotteita, vai nimenomaan näitä 1/35 figuureita? Olisi hyvä tietää jatkoa ajatellen, kun Verlindenillä on pari herkullisen näköistä rintapystiä, jollaisia ehkä ostan, kun on stä rahaa ja saa muita projekteja valmiiksi. Kiitos varoituksesta, niin ei ainakaan tule hommanneeksi niitä etsejä. :)
Moi! Susia löytyy niin 1/35 figuureista kun 120mm figuureista - ja käsittääkseni etenkin 120mm ajoneuvoista ja muusta kalustosta.
Itse vertasin muovista ja ja omiin verlinden ukkoani ja ne olivat saman kokoiset kyseinen muovisaku oli tamiyan ja tamiyan pitäisi olla aika hyvä merkki.