Pienoismallit.net

Paperizimmerit

Hankin taannoin PM.netin torilta Tamiyan G Pantterin, sarjan jossa tulee mukana myös Eduardin fotoetsizimmerit. Hieman tämän jälkeen Tamiya Modelling Magazine no 163:ssa sattui silmiin pikku artikkeli Monroe Perdun paperisesta zimmeritistä juurikin tuohon alkupään Pantteri G:hen, ja koska itseä ainakin hieman arvelutti etsattu zimmi varsinkin pyöreissä muodoissa niin päätin tilata sarjan kokeeksi. Hintaa setillä oli pyöreät 16€ postikuluineen, kirjeessähän tuo tuli ja alle viikossa.

Tähän arvosteluun en ole tehnyt koko settä valmiiksi kuten kuvista käy ilmi, mutta ensivaikutelmat ovat hyvin positiiviset. Mukana tulee varsin tarkat ohjeet, englanniksi, joita seuraamalla homma onnistuu ja varsinkin aloittelijalle tämä tuntuisi olevan hyvä vaihtoehto kittaamisen tilalle. (Tosin nythän Dragonilta saa aikaista G:tä valmiilla zimmeritillä). Takalevyn zimmin liimasin Humbrolin liquid poly-liimalla, vaihtoehto joka mainitaan myös ohjeissa. Suositeltavin vaihtoehto on kuitenkin ns valkoinen liima, eli erikeeper jota kannattaa myös ohentaa hieman. Tässä tapauksessa malli on myös pohjamaalattava ainakin niiltä alueilta joille zimmerit liimataan hyvän tarttuvuuden varmistamiseksi, itse sutaisin nopeasti Vallejon air-sarjan hull rediä näille alueille.

Kunhan pohjamaali on kuivunut riittävästi voi homma alkaa. Liima levitetään ensin ja liimattava zimmi sovitellaan kohdalleen, ensin tietysti kannattaa kuivasovittaa liimattava pala. Paloissa on jonkun verran extraa jonka voi hyvin trimmata liimauksen kuivuttua terävää veistä käyttäen. Pyöreille pinnoille tulevat osat menevät hyvin paikalleen kun ohjeen mukaan kostuttaa zimmin pintaa ulkopuolelta.

Erkoinen ja toimivan tuntuinen vaihtoehto kittaukselle tai etsizimmeritille, osien sopivuus on hyvä ja palat on tarkasti laserilla leikattuja. Paperiin on myös helppo leikata taisteluvaurioita jos näin haluaa, ja itse materiaalin väri lienee varsin lähellä aidon zimmeritmassan väriä. Ja itse zimmeritin kuviointi on selkeästi Eduardin etsisarjaa parempi.

www.monroeperdu.com/product_images/MPD051.jpg

Kommentit

Enska H 30.7.2009 01:34 Vastaa lainauksella
Muutenhan tuo hyvältä näyttää, mutta nuo zimmerittömät (takalevyssä) alueet kyllä töksähtää silmii.
Kieltämättä aukot ovat aika teräväreunaiset ja säännölliset, mutta luonnollisesti nekin voi kitillä korjata luonnollisemman näköiseksi ennen maalausta. Samoin asekilpeen joutuu tekemään zimmiä kitillä tuohon tykinputken juureen, paperissa kumminkin rajoituksensa.
Osa massaamattomista alueista takalevyssä jää pakoputkien, niiden suojusten ja tunkin kiinnikkeen alle. Aidoissa vaunuissa on yksilökohtaisia eroja siinä minne massaa on laitettu kaikenmaailman kiinnikkeiden yms vieressä ja minne ei.

Show Modelling aikanaan teki noita paperizimmeritejä ja sain niistä sellaisen kammon ao tuotteeseen että en ole tätä uutuutta vielä kokeillut; ehkä kuitenkin pitäisi :)