Pienoismallit.net

Tank-figuurit

Tilasin kokeeksi pari sarjaa Tank-figuureita, kun oli mahdollisuus Tmi Kuivalaisen kautta. Figuurit saapuivat pitkähkön odottelun jälkeen, mutta paketin avaus oli iloinen yllätys.

Pahvirasiassa on kaksi figuuria valettuna harmaaseen hartsiin. Torsot ovat yhtä valua jalkojen kanssa. Kädet ja pää erillisinä. Lisäksi mukana on henkilökohtaiset aseet, laukut, lipastaskut.

Valu on erittäin terävää. Kädet, taskujen läpät ja asepuvun helmat ovat tosi ohuet ja tarkat. Samoin kypärän hihnat figuureiden päissä, ovat tarkasti ja elävästi valettu.

Valusaumoja en löytänyt lainkaan figuureista.

Koska jalat ja yläruumis ovat yhtä valua, ei figuurien osien vaihto ole keskenään kovin helppoa. Valittavana on vain kädet ja pää.

Aseet eivät juuri eroa esim. Dragonin nykyisestä tuotannosta. Piiput ovat umpinaiset, ja pientä valusaumaa on havaittavissa. Mutta käyttökelpoista tavaraa. Aseiden hihnat joutuu mallari rakentelemaan itse.

Ainoa nikotuksia aiheuttava asia on hinta. Samalla rahalla saisi pari paketillista Dragonin figuureita.

Suosittelen firman tuotteita jos haluat hieman näyttävämpiä ja erilaisia figuja dioraamaasi. Maalaushan sen loputuloksen kuitenkin sitten ratkaisee.

Kuvasin paketista toisen figuurin vähän tarkemmin.Toinen ei yhtään valujäljen tasossa häviä kaverilleen.

Kommentit

Ok artikkeli
Olen itse myös pikkuhiljaa siirtymässä resiini figujen maailman (kunhan saa ne kapvissa olevat sata tehtyä)
Jotain kokemuksia lähinnä Legendin tuotteista ja kyllä on mielestäni parempia kuin muoviset velikullat. Hinta toki resiinissä on isompi, mutta toisaalta ei jää käyttämättömie ukkeleita, koska voit tilata juuri sen figun minkä tarvitset
toivonen 20.7.2009 15:28 Vastaa lainauksella
Moikka,

Itselleni kerääntyi muutama vuosi sitten aika lailla Tankin sälää Pietarin tuliaisina (Eivät muuten olleet halpoja sielläkään). Kaikki figut ovat olleet laadukkaita; hyvät poset, hyvät detsku jne. Hieman isoja saattavat olla kooltaan. Se kannattaa pitää mielessä mikäli aikoo niitä ympätä muiden valmistajien ukkojen seuraksi.

Tankin pyssy/kypärävalikoimasta löytyy kaikenlaista jännää…