Pienoismallit.net

Fokker D.VII

Fokker D.VII oli ensimmäisen maailmansodan lopun hävittäjälentokone, jonka pääsuunnittelijana oli Rheinhold Platz. Sitä valmistettiin vähän ennen ensimmäisen maailmansodan loppua Fokkerin ja Albatrosin tehtaalla Saksassa. Konetta pidettiin sodan parhaana hävittäjänä. Suomen ilmavoimat olivat neuvotelleet 20 - 30 saksalaisen sotilaskoneen hankinnasta vuonna 1918. Koneet jäivät kuitenkin saapumatta Saksan antauduttua. Vuonna 1919 suomalaisten onnistui kuitenkin hankkia kolme konetta ilman liittoutuneiden välikäsiä.

Sitten mallisarjasta:
Muovi on kovaa ja lujaa, mutta silti yllättävän taipuisaa. Sitä voi nirsompikin mallari sanoa laadukkaaksi joskin valu ei ole parasta mahdollista laatua.
Yhdessä kymmenestä mallista, jotka rakennan, katkeaa pikkuosa, kuten antenni muovin jäykkyyden tähden.
Tässä sitä ongelmaa ei ole. Voi johtua siitä, että tässä ei antenneja ole. ;)

Mallin maalaukseen ja siirtokuviin on kaksi vaihtoehtoa:
- Hermann Göringin koneen maalaus lokakuu 1918,
- Oliver Freiherr von Beaulieu-Marconnan koneen maalaus myös, 1918.

Siirtokuvia on hyvin paljon suhteessa osien määrään. Lozenge-kuvioon löytyvät siirtokuvat sarjasta.
On syytä liimata huolellisesti siipituet, sillä siivet ovat aika paksuja ja näin ollen raskaita. Jonkinlaisia tukia
kannattaa käyttää liimauksen aikana.

Koneen maalaukseen tarvitaan noin 11 eri maalia.
Koneen rungon pituus valmiina on: 15,2cm ja siipiväli on: 19,3cm

Loppukevennykseksi sanon vielä tähän, että kyseinen malli on hankittu Latviassa sijaitsevasta putiikista, joka on Marijas iela- nimisellä kadulla.
Mallarin lasinaluset Pakkohankinta jokaiselle nestemäisiä virvokkeita nauttivalle mallarille.

Kommentit

Aika jännää,että sarjan mukana on takilointilankaa koneeseen johon sitä tarvitaan minimaalisen vähän.Tällä hetkellä hyllystä löytyy 13 rakennettua 2 tasoa eikä yhdenkään mukana ole lankaa tullut.Tuosta mallista on hyvä vaikka aloittaa 2 taso harrastus.Tuo on sieltä helpoimmasta päästä.
Tupe 11.6.2009 16:01 Vastaa lainauksella
Kirjoitit, että "Hieman kokeneemmille mallareille, koska aloittelijalle voi olla vaikeaa toteuttaa takilointeja." Olen eri mieltä, sillä kuten Paavo sanoi, ei tässä juurikaan takilointeja ole minkä johdosta sopii mainiosti ensimmäiseksi kaksitasoksi.
Tohveli 11.6.2009 21:09 Vastaa lainauksella
Tarkoitin sellaisia mallareita, jotka ovat jo harrastaneet jonkin aikaa. :)

Korjaan tuon kirjoitukseen.
Revell/Monogram Fokker D.VII on hieno kappale lentokoneiden muovimallailun historiaa, sillä se on tietämäni mukaan tehty jokseenkin suoraan legendaarisen Aurora sarjan 50-luvun muotilla. Tsekkiläisen Smerin pakkaama D.VII on melko saman näköinen ja se onkin Auroraa kopioineen Meritin niinikään 50-luvulta periytyvällä muotilla valettu.

Eihän tämä aivan D.VII:n näköinen ole suoraan laatikosta väsättynä. Varsinkin tasaisen lättänä yläsiipi pistää heti silmään (kansitaiteilija sen sijaan on onnistunut kuvaamaan yläsiiven oikean muodon tyylikkäästi!).

Kaksitasomallailun harjoitteluun mitä suositeltavin pläjäys joka tapauksessa. Ja tietysti muovimallailun historiasta kiinnostuneille. Yli 50-vuotiaalla muotilla tehty malli on jo aika kunnioitettava historiallinen kohde sinänäsä, vaikkei yli 90-vuotiasta esikuvaansa niin hyvin kuvaisikaan!

t. Mikko
oho,onpa muotilla ikää!!!
Boostepistä sai myös suomimallina. Kuivalaiseltakin taisi saada, en ole ihan varma… www.boostep.fi…nufacturers_id=2248&cPath=1057_1145_1160_1063&&products_id=63928
Itse aion ostaa tämän tai Eduaorin (menikö oikein?) week end mallin kaksitaso debyytikseni, jahka saan kaapissa odottelevat valmiiksi…

E: Ihan hyvä arvostelu, itse ainakin sain kaiken tiedon mitä haluankin rakennussarjoen arvosteluista.

E2: Oho, en havainnutkaan mittakaavaa… Olin ihan 1/72 kaavassa… Pahoitteluni!
Tohveli 17.6.2009 06:50 Vastaa lainauksella
Eetu R. kirjoitti:
Boostepistä sai myös suomimallina.
Itsehän tuon linkin laitoin:
www.pienoismallit.net/linkit/oma/
Eetu R. kirjoitti:
Boostepistä sai myös suomimallina.
Juuri siitä mallista puhun täällä:
www.pienoismallit.net/keskustelut/4903_suomalainen-fokker-dvii/?v=1
Eetu R. kirjoitti:
…aion ostaa tämän tai Eduaorin…
Eduardin malli on laadultaan parempi kuin Revellin malli (mittakaavasta riippumatta), sitä en ole vielä löytänyt halvalla. :)