Pienoismallit.net

Supermarine Spitfire Mk Vb

Ostin tässä viime kesänä eModelssilta Airfixin 1/24 Spitfiren ja tänään postipoika kantoi sen ovesta sisälle. Oikein ihmetyin paketin kokoa ja muotoa. Se on noin 70cm pitkä ja 30cm leveä. Paketin kansikuva on todella herkullisen näköinen ja sen takana on pieni seloste puolalaisesta hävittäjä-ässästä, Jan Zumbachista, jonka yhden hänen kolmesta nimikkokoneestaan voi tästä sarjasta rakentaa.

Mitä minä olen näistä Airfixin sarjoista keskusteluja ja rakennusselosteita lukenut olen ymmärtänyt (Huom. ymmärtänyt!), että valmistajan laatu ei ole ollut mistään parhaimmasta päästä järkyttävine niittiriveineen, mutta tätä pakettia ja sen sisältöä tarkastelleena, voin todeta, että Airfix on parantanut laatuaan tuntuvasti. Sovittelin joitakin osia, kuten rungonpuoliskoja yhteen, oli sovitus hyvä eikö runko ollut ns. "banaanina". Tosin joissain osissa oli pieniä sopivuusongelmia, mutta niistä selviää puristimien käytöllä. Runkojen paneeliurien oikeellisuudesta en sano mitään, mutta ainakin ne näyttävät olevan sopivan syviä ja leveitä. Yhtenä miinuksena huomasin paketin mukana tulleen kahden valurangan, jotka ovat kaiketi valmistajan vanhemmasta Spitfirestä, jonka muotit ovat jostain 60-70 -luvuilta. Valu on näissä osissa vähän pyöreämpää ja paksumpaa, mutta ei ne pahasti luulisi rakennusta haittaavan.

Sarjassa tuli myös mukana kaksi sivellintä, Humbrolin neulaliima ja 12 purkkia Humbrolin akryylimaaleja. Ainakin siveltimet vaikuttivat hyvälaatuisilta. Niitä voisi verrata vaikka Tamiyan keinokuitusiveltimiin. Lisänä siveltimiem päässä oli kumitutit, jotka estävät harjaksia lyttääntymästä ja vääntyilemästä. Neulaliimasta en osaa sanoa vielä mitään, koska en ole vielä kokeillut sitä, mutta ainakin voin sanoa, että purkki vastaa aika paljon Revellin neulaliimoja. Purkin muotoilu ja väri on tosin erilaisia. Neulakin taitaa olla hieman Revellin neulaa järeämpi, joten sen ei ainakaan luulisi menevän yhtä helposti tukkoon. Maalipurkkien mukana oloa en tosin ymmärrä. Ne ovat nimittäin naurettavan pieniä, joten maalimäärä ei riitä alkuunkaan. Luulen, että purkit tulevat sarjan mukana vain siksi, että paketin kanteen voi sitten kirjoittaa sarjan sisältävän myös maalit. Mene ja tiedä.

Myös tuttuun tapaan elektroninen moottori tuli sarjan mukana. Senkin laatu näytti olevan päällisin puolin hyvä. Sähköjohdot olivat jo valmiiksi juotettuna moottoriin ja vielä suojattu teipillä, joten oikosulun vaara niissä kohdissa on aika pieni. Moottoriin tarvitaan yksi AA paristo (yllätys, yllätys). Tämä on mukava lisä, jos tahtoo potkurin pyörivän. Jos ei muuten, saahan mallista vaikka tuulettimen työpöydän vierelle :).

Siirtokuviakin tuli julmetun iso arkki. Oli mukava huomata, että sen mukana tuli jenkkitähdet ym. Tilpehöörit jenkkien spittiin Pohjois-Afrikkaan. Siirtokuvat ovat todella tarkasti ja hyvin painetut. Printtaamisen on hoitanut Cartograf -niminen yritys. Siirtokuvat löytyy neljään eri koneeseen.

Ohjeet ovat myös selkeät. Niissä on vaikea liimata mitään väärään paikkaan, koska yhteen rakennusvaiheeseen on painettu vain pari osaa. Sarjassa on maalausohjeet neljään eri koneeseen - kaksi pätkityillä siivillä ja kaksi kokonaisilla. Koneen voi rakentaa joko Tunisiassa, Pohjois-Afrikassa tai Ison-Britanniassa toimineisiin yksilöihin. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, Pohjois-Afrikan asussa olevan koneen voi rakentaa vain Yhdysvaltojen ilmavoimille. Toisen Briteissä toimineen koneen voi rakentaa RCAF:n asuun (Royal Canadian Air Force).

Sarjassa oli myös jalusta, johon koneen voi valmistuttuaan laittaa. Muut valmistajat saisivat ottaa tästä oppia. Toinen asia, joka on pelkkää plussaa, on se, että sarjan mukana tulee lentäjäfiguuri. Se on mukava pistää ohjaamoon ja laittaa potkuri pyörimään. Kuvaisi hyvin lennossa olevaa konetta.

Yhteenvetona voin todeta, että sarja on ainakin päällisin puolin hyvälaatuinen ja myös joidenkin osien huonosta yhteensopivuudesta huolimatta, sarja sopii myös vähän kokemattomille mallareille. Tämä kone on huolellisesti tehtynä valmistuttuaan hieno ja suuri malli hyllyn päällä. Suosittelen =).

Kommentit

Sanoisin notta miehellä on kohta todella komea pöytätuuletin! Onnea projektiin. Tai eihän tässä millään onnella edetä - vaan taidolla.
Raimo Leino kirjoitti:
Sanoisin notta miehellä on kohta todella komea pöytätuuletin! Onnea projektiin. Tai eihän tässä millään onnella edetä - vaan taidolla.
Kiitos! =) Pitäisi vain saada ne vanhatkin projektit valmiiksi ennen tätä… Niitäkin on rästissä aivan miljoona.
Miltäs vuodelta itse tämän Vb Spitin valurangat ovat? Kyllä se Mk.I:kin menee vielä tänäpäivänä, mutta itse mittatarkkuudesta en osaa sanoa.
Oho, se muuten unohtuikin sanoa. En sano varmaksi, mutta mielestäni tämä julkaistiin viime syksynä. Ainakin eModelssilla puhuttiin jostain julkaisemiskuukaudesta, kun tämän viime kesänä tilasin. Älkää tuomitko, jos meni aivan päin prinkkalaa. :)
Jere H 18.4.2009 08:40 Vastaa lainauksella
Tutulta näyttää, tosin oma spiti on vielä airfixin vanhassa laatikossa, jos sitä laatikoksi voi enää sanoa. Kyllä se täytyy joskus läjään laittaa vaikka siirtokuvat on kuprulla ja laatikko täynnä vuosia sitten talvehtimaan menneitä kärpäsiä. =) Mutta kyllä täytyy sanoa että tämä on kuin 1:72 sarja suurennettuna muuttamatta mittasuhteita.. senverran rajua uppoviivaa sieltä löytyy. Aikansa tuote.
Jere H kirjoitti:
. Aikansa tuote.
Totta mutta kyllä siitä mallari kelpo Spitin vääntää, kaikki ei ole kuitenkaan Hasegawa/Tamiya laatua :-D

Pientä yritystä tosin tuntuvat lähes kaikki isompien mittakaavojen (> 1/48) mallit vaativan, tuskin mitään kehtaa laittaa kasaan suoraan lootasta. Siksipä teen pa 1/72 malleja…
Kari Partanen kirjoitti:
Pientä yritystä tosin tuntuvat lähes kaikki isompien mittakaavojen (> 1/48) mallit vaativan, tuskin mitään kehtaa laittaa kasaan suoraan lootasta. Siksipä teen pa 1/72 malleja…
Olen tässä miettinyt samaa, että ainakin, jos aikoo jättää moottoritilan luukun auki, täytyy sinne lisäillä ties mitä johtoja ja putkia… Noh, mutta löytyypä tästä koneesta ainakin referenssiä.