Pienoismallit.net

Grumman F6F-3 Hellcat

Yleistä

Eduard on 2000-luvulla parantanut tarkkuutta muovimallien parissa. Eduardhan tunnetaan fotoetseistä eniten ja vasta 2000-luvulla sen sarjat on houkutellut ostajia. Apinointi toisten valmistajien sarjoihin syyllistyy myös Eduard, mutta heidän omat tuotantonsa ovat huippulaatua. Näistä mainiten 1/48 FW-190, Hellcatin ja Messerschmitt Me-110:n. Eduard tulee ja kovaa. Tarkkuus ja hinta ovat valttikortteja mistä saisivat muutkin ottaa oppia. Ja nämä Profipackit(oranssireunaiset laatikot) sisältävät vielä fotoetsit ja maskit. Ottakaa muut oppia!

Sisältö

Tukevan laatikon sisältä löytyy:5 kpl vihreetä valurankaa, yksi kirkasvaluranka, 2 levyä fotoetsejä ja maalausmaskit sekä ohjeet ja siirtokuvat. Ensivaikutelma on hyvä kun vilkaiseekin valujälkeä ja pintatekstuuria. Valu on ulkopinnassa uppoviivoitusta joka on jo standardi. Uppoviivoitus on hienoa, voi verrata "TamiGawaan".

AMS-rakentajat voi vähän ihmetellä vain fotoetsiarkkien pienuutta. Tässä on nimittäin vähän etsejä. Ohjaamo voisi kaivata tarkeempaa detailjoitia joita saisi juuri etseistä. Ohjekirjanen on värillinen vihkonen. Ohjeet ovat hyvin selkeet. Ei voi mokata niissä. Siirtokuvat/ohjeet tarjoavat maalauskaaviota viiteen eri yksilöön. Harmina sisänsä, että jokainen yksilö on kolmevärikaaviolla ja yhdessä on punareunaiset kansallisuustunnukset. Plussaa olisi ollut esim. Drone-ja kokosininenyksilö.

Lähemmin tarkasteltuna ulkopintaa niin se on todella hienoa uppoviivoitusta. Parin referenssikirjan mukaan muutamia uria pitää kitata umpeen ja taasen pari lisätä. Itse mittatarkkuuteen en ota kantaa mutta nykyajan tarkkuudella hirveitä virheitä mallien muodoissa ei ole. Mitä nyt tähän Hellcattiin saa mm. Quickboostilta ja Ultracastilta korjatun nokkakartion, mutta itse nuo korjatut kartiot on Hasegawan sarjaan ja itse tämän Eduardin nokkakartiot ovat todella lähellä aftermarket valmistajien nokkakartiota.

Asia mistä voi napista kunnolla ovat renkaat sarjassa. Ne ovat sileät, kun useimmissa Hellcateissa on salmiakkiruudutus tai uritettu kumi renkaan pitkittäissuunnassa. Mutta etsien vähyytee, ohjaamon detailjoihin, nokkakartion oikeellisuutten ja renkaisiin löytyy ensiapu artermarket valmistajilta.

Yhteenveto

Tämä sarja pesee yli 10 vuotta sitten tulleen Hasegawan Hellcatin mennen tullen tarkkuudeltaan, lisäosillaan ja hinnallaa. Suositellaan kaikille 1/48 lekomallareille!

Tarkemmat kuvat Eduardin kotisivulla.

Kommentit

Vaikuttaa ainakin hyvältä paketilta. Osat on tosi yksityiskohtaisia. Jatka samaan malliin
Nyt kun olen tehty tuota sarjaa pari päivää niin en voi kuin ihailla Eduardin laatua. Osien sopivuus on parasta A-luokkaa, mutta hieman on jäänyt vajaaksi ohjaamo mm. Ja niin taitaa laskutelikuilut ja luukutkin sekä takapyöräosasta. Erillisten fotoetsiarkkien ostamisella saa kuntoon ohjaamon ja laskutelineet. Annan 9+ arvosanaksi sarjasta.
Kriittinen lisäys arvosteluun: Mallin siipiä ei saa asennettua "folded wings"-eli kääntyväänasentoon. Tajusin nyt vasta tämän erheen.
Näppärä arvio. Tämäntyylisiä lisää vaan tänne. :littipeukku:

Mitä nuo tussilla merkkaamasi rungon korjaukset muuten ovat? Kiinnostaisi tietää tarkemmin. Täytettäviä paneeliuria?
Punaiset merkinnät ovat korjauksia eli täytettäviä tai poistettavia uria. Laitan vielä kokonaisuudessaan paremmat dokumentit kohdista mitä pitää korjata.