Pienoismallit.net

Gunze Mr. Just

Pikaliima on mielestäni ollut aina välttämätön paha tässä harrastuksessa: Et voi elää ilman, mutta toisinaan sen kanssa toimiminen on niin vaikeaa ja hermojasyövää. Yleensä vika ei ole ollut itse liimassa, vaan tavassa jolla liima levitetään. Suoraan purkista ei tule juuri koskaan kysymykseen koska purkista tulee aika varmasti jotain muuta kuin toivottu määrä. Vanha konsti eli esim. tarran taustapaperille annostellun tipan levittäminen hammastikulla taas ei ole kovin järkevää jos kyseessä on vähänkin laajempi liimattava alue. Kun tähän lisätään vielä tavanomaiset yhteenliimautuneet sormet ja kuivumisaikojen vaihtelut salamannopeasta ikuisuuteen, ei pikaliimaaminen välttämättä aina ole herkkua.

Luckymodelin sivuilla huomasin Gunze Sangyon merkillä myytävän Mr.Just-pikaliiman, jonka suuri idea on putelin korkkiin istutettu sivellin. Ideahan on tuttu nesteliimoista ja niissä hyväksi havaittu. Tilasin oikopäätä purkillisen, kun hintakaan ei ollut kuin 2,70€/3,39$. Liimaa tuolla hinnalla saa 4 grammaa, eli keskimäärin normaalin pikaliimapurkin verran.

Liimapurkki on pakattu tyhjiöpussiin. Itse purkissa kaikki tekstit ovat kiinaa ja japania.

Sisältö on normaalia keskijäykkää syanoakrylaattiliimaa. Sivellin on 3 millimetriä leveä tasapäinen nylonharjaksinen suti ja mielestäni sopivankokoinen lähes joka hommaan. Sillä on helppo annostella pieni pisara tarkkaan paikkaan tai levittää enemmänkin esim. pitkään saumaan. Kuivumisaika on tällä liimalla melko standardi. Tarkoitan tällä sitä, että kun esim. sormien aiheuttama kosteus osissa on eliminoitu ja levitettävän liimakerroksen paksuus on siveltimen ansiosta aina suunnilleen sama, oppii liiman käyttäytymisen nopeasti. Yllätyksiä ei enää tule sen suhteen, että osa liimautuisi liian nopeasti tai hitaasti.

Huomattuani liiman erinomaisuuden, tilasin seuraavassa lähetyksessä lisää, mutta kirjoitushetkellä tilaus on ollut kyseisen liiman vuoksi jo kuukauden auki, eli joku muukin on huomannut tuotteen hyväksi. Muutkin nettikaupat varmasti pitävät tuotetta valikoimissaan. Suomessa Gunzen tuotteita myy Kuivalainen, ja häneltä kannattaa kysyä myös saatavuutta. Lisäksi jollain muullakin pikaliimavalmistajalla saattaa olla vastaava tuote valikoimissaan.

Lopputiivistyksenä todettakoon siis, että Gunzen Mr. Just on oivallinen tuote kontrolloituun, siistiin ja vaivattomaan pikaliimaukseen. Kuningasidea on sivellinpurkissa, itse liima on tavallista syanoakrylaattia. Pakkohankinta jokaiselle jonka mielestä omassa pikaliimatyöskentelyssä on parantamisen varaa.

Kommentit

Näitä siveltimellä varustettuja löytyy ihan marketeistakin, itsellä on Kiilto -tuotemerkillä muistaakseni Citymarketista hankittuna. Toi sivellin on tosiaan ihan kätevä, jopa pikkuosien kanssa, kun muuttaa vaan toimintatapaansa niin, ettei pikkuosaan levitä siveltimellä, vaan koskettaa osalla tuohon siveltimeen.
J Pokki 22.11.2008 11:00 Vastaa lainauksella
Tervo Salminen kirjoitti:
Näitä siveltimellä varustettuja löytyy ihan marketeistakin, itsellä on Kiilto -tuotemerkillä muistaakseni Citymarketista hankittuna.
Niin arvelinkin, hyvä tietää!
pophead 23.11.2008 15:29 Vastaa lainauksella
Tätä olen etsinyt. Kiitokset.
Gunzen Mr.Just-liiman ostin Kuivalaiselta.
Toinen, ainakin omiin tarpeisiini riittävä pikaliima on LocTite. Tätä saa marketeista, ja on varustettu siveltimellä.
Manu. E 22.12.2008 08:40 Vastaa lainauksella
Ja toimii kaikenlaisten muovien kera.? Kauan sivellin pysyy paakkuuntumatta?
J Pokki 22.12.2008 13:41 Vastaa lainauksella
Melkein yhden pullollisen olen kohta sutinut perus mallailumuoveilla ja metalleilla ja kaikki on toiminut tähän asti hyvin. Sivellin on pysynyt myös uudenveroisena, kun on muistanut aina heti sulkea pullon. Tuo paakkuntuminen saattaa tapahtua siinä vaiheessa, kun aineen pinta laskee tarpeeksi alas.