Pienoismallit.net

Micro Weld-liima

Microscale Industries on kehitellyt pienoismallikäyttöön soveltuvan muoviliiman joka on myrkytön, ympäristöystävällinen, tuoksuu sitruunalle ja välineet voi pestä käytön jälkeen vedellä. Liima on pakattu perinteiseen Micron muoviputeliin eikä sisällä sivellintä, joten sellainen täytyy olla omasta takaa. Siveltimen voi käytön jälkeen huuhdella vedellä puhtaaksi.

Liiman käyttö on vaivatonta. Koostumukseltaan se on todella ohutta ja juoksevaa, kuten esim. Tamiya Extra Thin Cement, muttei kuivu aivan yhtä hätäisesti, joten levitystavaksi voi valita perinteisen "sivele-ja-liitä" tai sitten kapillaari-ilmiöön perustuvan tavan. Jälkimmäisessä osat liitetään tiiviisti kuivana yhteen ja sivellään liimaa saumaan jolloin sauma imaisee liiman koko pituudeltaan. Liimatut osat tarttuvat toisiinsa vajaassa 10 sekunnissa, ja lähes lopullista lujuutta vastaava sauma saadaan n. vartissa jolloin liimattuja osia voi turvallisesti käsitellä. Aika jolloin lopullinen lujuus saavutetaan, riippuu sauman ja liiman määrästä.

Liima ei huurruta kirkkaita osia eikä pilaa useimpia maalipintoja. Toki kokeilu huomaamattomaan kohtaan on aina paikallaan.

Liima on hajustettu sitruunalla ja tuoksu tuo mieleen teolliset pesuaineet. Eli tuttu öljyjohdannaisten haju tästä puuttuu eikä tämä tuoksu tunnu leviävän niin laajalle kuin perinteisissä myrkkyliimoissa.

Saatavilla ainakin Combat Modelsista hintaan 4,50 €

Kommentit

Voittanee nokka-, neula- ja tuubiliimat mennen tullen? Pitää kokeilla tuotakin - heti kun etyyliasetaattipulloni on tyhjä.
Jones 31.7.2008 20:57 Vastaa lainauksella
Tätä olen käyttänyt jo tovin ja olen tykännyt. Mitään huonoja puolia ei vielä ole tullut vastaan. Sivellintä en osaa kaivata kun ne yleensä tuppaavat olemaan sellaisia hehtaarisuteja. Suosittelen.
J Pokki 31.7.2008 21:13 Vastaa lainauksella
Tamiya Extra Thinissä on hyvä sivellin, muuten ovat kyllä sellaisia rappusluutia että ei paljon hyötyä ole…

Tuubi- ja nokka/neulaliimohin ei ole juurikaan paluuta, mutta muuten olen sitä mieltä että erilaisia liimoja on hyvä olla käytössä. Itse käytän Tamiyan nesteliimoja, sitä tavallista ja Extra Thiniä sekä nyt tuota Gatoria. Ja tietysti 2-komponenttiepoksia ja erivahvuisia pikaliimoja, tosin Gator näyttää korvaavan nekin nyt aika hyvin. Tämä Micro Weld-purkki on ollut Exposta asti hyllyssä ja nyt päätin ottaa "sisäänajoon". All-in-one liimaa odotellessa…
Kuulostaa mielenkiintoiselta taisin Kuivalaisella nähdä noita kun ostin sitä siirtokuvapehmennintä siinä vieressä samanlaisia poteleita mutta juuri tollaset vihreät tekstit jos vaikka tänään ostais kun asioin Kuivalaisen liikkeessä.
J Pokki 1.8.2008 15:04 Vastaa lainauksella
Kristian Koskela kirjoitti:
Haisee tiskiaineelle?? :S Tuli tuosta listasta kuitennii mieleen kessun aprillipila :D
Raimo Leino kirjoitti:
B-17 Flying Fortress tulee myyntiin 1/24 skaalassa muovimallina! Todella erikoisen tästä mallista tekee se, että jokaisen ostetun mallisarjan mukana tulee yksi kiinalainen insinööri vuodeksi mallarin kotiin rällästämään. Insinöörin ruokkimisesta ja juottamisesta vastaa mallin ostaja. Tämä 1/24 Lentävä Linnoitus tulee maksamaan jälleenmyyjillä 750 euroa.
Nyt täytyy tunnustaa etten ymmärtänyt tästä juurikaan yhtään mitään. Jollekin saattaisi tehdä hyvää vaihtaa tämmöiseen "terveysliimaan" ja se en ole välttämättä minä…
Onkohan tämä liima lopulta täysin myrkytön koska takana on isolla Flameable.
Tupe 29.8.2009 19:42 Vastaa lainauksella
Saint Apollo kirjoitti:
Onkohan tämä liima lopulta täysin myrkytön koska takana on isolla Flameable.
No ei varmaan kannata syödä, mutta uskoisin että normikäytössä on ihan turvallinen.
J Pokki 29.8.2009 19:53 Vastaa lainauksella
Liima on kuuleman mukaan alkoholipohjainen. Alkoholihan on syttyvää ja myrkyllisyyshän on laajalti tunnettua… Mutta kuten Tuomas mainitsi, käyttöturvallisuus lienee kunnossa kun käyttää oikeaan tarkoitukseen.
Tuota tuli alkukesästä ostettua ja hyväksi havaittua. Imppaajat kokee pienoisen pettymyksen hajun suhteen:)