Pienoismallit.net

DC-8-63 Eastern Airlines 1/144

MiniCraftin DC-8 -rakennussarjat ovat kokolailla ilman kilpailua tällä hetkellä ja hintakin on sen mukainen, kaupasta riippuen vähän ali tai yli 50 euroa. Mitä tuolla rahalla sitten saa?

Osamäärää ei ole kerrottu, mutta sarja on aika yksinkertainen kuten muukin moderni siviilikalusto. Siivet ja runko ovat kahtena osana ja vain moottorit koostuvat useammasta osasta. Muovi on valettu MiniCraftille tyypilliseen paksuhkoon ja kovanpuoleiseen muoviin, joka on kuitenkin normaalisti käsiteltävissä. Valuvirheitä, purseita tai painumia ei pikaisesti vilkaistuna juuri löytynyt, eli laatikon mainostamalle CAD/CAM-muottisuunnittelulle voisi olla siis katetta. Detaljit ovat uppoviivaa, joka menee vielä läpi tässä mittakaavassa, mutta Revellin sinänsä hienoa pintarakennetta ei näistä osista löydy.

Osajako sisältää hyviä ja vähemmän hyviä ratkaisuja, ensimainitusta esimerkkinä käy moottorien etuosan toteuttaminen yhtenäisenä renkaana joten hankala kittauspaikka vältetään kokonaan. Vähemmän hyvä ratkaisu on sitten mallinvalmistajien kumma viehtymys ohjaamolasien käyttöön, joka tässä tapauksessa on toteutettu laajentamalla kirkasmuoviosa lasien lisäksi pitkään pätkään nokkapeltiä ja ohjaamon kattoa. Ei siellä ohjaamossa mitään esiteltävää ole, eikä 1/144 koossa ole juuri mieltä tehdäkään, siis miksei voisi samantien valaa umpeen myös ohjaamon kohdalta?

Sarjan paras puoli on kuitenkin kotimaisesta näkökulmasta se, että ohjeessa neuvotaan kuinka runkoa lyhentämällä alatyypistä -63 tuleekin -62. Rungossa on merkitty valmiit katkaisukohdat ja mukana tulevat vaihtoehtoiset siivenkärjet ja nokkakappaleet, joten tämä sarja avaa aivan uusia mahdollisuuksia kotimaisen kaluston rakentamiseen. JT3D-moottorit käyvät sellaisenaan molempiin.

Mukana tulee siirtokuva-arkki Easternin koneille, N8755 tulee suoraan arkilta mutta varanumeroilla pystyy tekemään muitakin yksilöitä. Cartografin painama arkki näyttää hyvältä ja käyttökelpoiselta, mukana on myös varapätkä rungon cheatlinea töppäilyjen varalle.

Jos DC-8-63 tai -62 kiinnostaa niin vaihtoehtoja ei juuri ole, ja MiniCraftin sarjaksi uusi julkaisu on varsin korkeatasoinen. Makuasia tietysti pitääkö enemmän esim. Revellin pintadetaljoinnista enemmän, mutta tässä tapauksessa suolaiselle hinnalle saa ainakin jotakin vastinetta. Ei epäilystä, etteikö näistä tarpeista syntyisi aidonnäköinen DC-8.

Kommentit

Kyllä se ainakin meikäläiselle on tärkeää että on läpinäkyvät ohjaamon ja matkustamon ikkunat.