Pienoismallit.net

Alustanvaihto

Sankkomuovista salonkikelpoista?

Käynnistysvaihe:
Aikaisemmin rakennettu säiliöauton malli www.pienoismallit.net/galleria/malli_6266/ alkoi kaivata remonttia. Viemäriputken päällystämiseen käyttämäni kromiteippi alkoi irtoilla liimauksistaan muodostaen häiritseviä patteja kylkipelteihin. Ajatuksena oli alunperin uudemman keulan (FH 2 -> FH 3) päivittäminen teipinvaihdon yhteydessä, ja minulla olikin siihen jo konversiosarja hankittuna, mutta sitten se jostain syystä lakkasi kiinnostamasta, joten facelifti jäi tekemättä.

Sitten syttyi uusi lamppu: päivitetäänpä se "katiskakeulaksi" niinkuin meilläpäin kutsutaan, ja samalla uusille yhdistelmäpainoille, 68 tonnin yhdistelmäksi, rakentamalla vetoautosta neliakselinen. Valitettavasti tällä hetkellä ei mahdollisuuksia ole muita kun ottaa lähtökohdaksi Emekin auto (siinä syy miksi tämä ei ole galleriassa). Toisaalta kotimaisiin mittoihin saateltu yhdistelmä on kaukana valmismallista ja siinä on työtä vähintäänkin saman verran kuin normaalin puolikkaanveturin rakennussarjassa. Ainoana erona se, että rakennussarjaan ei osia tarvitse tehdä.:) Tässäpä selostus.

Näin se homma etenee…
Savotta alkoi säiliön irrotuksella. Uusi alusta valmistui kahdesta: arkistosta tempaistu neliakselinen pitkä alusta luovutti runkopalkit ja takalokasuojat, uusi puolikkaan veturi puolestaan ohjaamon ja runkoon kiinnittyvät hilppeet. Takateli täytyi tehdä kolmiakseliseksi, eli muuttaa 2+2 akselirakenne 1+3:ksi 8x4/4 vetotavalla. Ohjaamon purin osiin, sisälle lisäilin tavaroita (vaihdekepin, makuupussin, ajoneuvopäätteen, rahtikirjakansion, kukat ikkunalle) ja maalasin hytin sisuskalut. Järjestelin polttoaine- ja urealiuossäiliön, omatekoisen tavaralaatikon ja akkukotelot uudelleen. Uudet alleajosuojat tein styreenistä. Pyöräkiilatelineet ovat uudet ja vanhat ketjukoukut siirretty uuteen paikkaan. Moottorin saaminen ohjaamon alle olisi ollut hirveä urakka ja vaatinut hytin kiinnitysten uusimisen, eli ei kiitos. Vaihdelaatikko sen sijaan istui paikalleen nätisti, ja kun taka-akselistoon olin liimaillut vetopyörästöt ja välikardaanin, täytyi nämä saattaa nivelakselilla yhteen. Kaappiautoon verrattuna säiliöautossa hytin ja kuormatilan välistä näkyy yllättävän paljon, nyt sieltä näkyy vaihdeaskin loppu- ja kardaanin alkupää niinkuin kuuluukin. Purkukompressorin näköispainos asentui runkopalkin sisäpuolelle, ja sen kardaani vaihdelaatikon oikeasta ylänurkasta kompressorin etupäähän. Niin, ja Italerin pyörät laitoin alle. Vetopyörien navat on muokattu Volvon akseliperäisiä vastaaviksi.

Seuraavaksi kuoriutuivat vanhat teipit pöntön ympäriltä ja uusi, hieman erilainen teippi liimaantui paikalleen. Teippasin samalla kylkipeltien saumoihin vanteet, niinkuin nykyään tapana on. Kannatuskehtoja muokkasin sen verran, että säiliö käy uuden alustan lokasuojien väliin, vaihdoin tikkaat ja lisäsin purkukaappiin kahvan. Tikkaiden kupeeseen tein pesuvesilinjan ja pöntön alle kompressorilta säiliön perälle ulottuvan, purkukaapin alla haarautuvan paineilmalinjan. 1/25 kynsiliittimiäkin sain valmistettua. Muuten säiliö sai olla entisenlainen.

Kuten arvata saattaa, sitten alkoi häiritä perävaunun olemus. "Jos kerran nuppi on jo atomeina, miksen yksin häppein laittas tuota kärriäkkii vähäsen?" Akselistot karkasivat irralleen ensimmäisenä. Perävaunun säiliö kohtasi samanlaisen teipinvaihto- ja vanteenasennustyön kuin vetäjäkin. Harvensin aisakelkan akseliväliä, se kun oli alunperin 19,5 tuuman pyörille suunniteltu, ja näin ollen isommat, 22,5 tuuman pyörät ovat liian lähekkäin. Samalla siirsin koko takateliä taaksepäin noin sentillä saaden takaylityksen järkevämmäksi, ja pyörät vaihtuivat levyjarrullisiin. Kärryn purkukaapit saivat myös kahvat. Uuden väliletkukotelon apumiehen puolelle ja uudet alleajosuojat tein tähänkin. Aikaisemmat olivat materiaaliongelmien vuoksi aivan liian paksua profiilia. Tikkaat perävaunussa olivat ok, ainoastaan pesulinja ja liittimet täytyi valmistaa.

Loppupäätelmä:
Malli kuvaa yhden suunnan vetyperoksidiautoa, eli toinen sivu ajetaan tyhjänä, koska peroksidisäiliöissä ei ajeta välillä muuta. (Tai siis voidaan ajaa, mutta sen jälkeen ne on peitattava eli käsiteltävä typpihapolla ennen seuraavaa peroksidin lastausta aineen reaktiivisuuden vuoksi). Ajon luonteesta johtuen säiliöissä on vain yksi miesluukku per pönttö, eli koska pesutarvetta ei ole, ei ole tarvista luukuillekaan. Luukut on sijoitettu vetäjän taka- ja perävaunun etupäähän siksi, että lastaus onnistuu autoa siirtämättä heittämällä pelkkä lastausvarsi toiseen osastoon. Perävaunussa on myös keulassa purkuliitin, että myös "välistä" purku onnistuu autoa siirtämättä. Pesulinjat kuitenkin löytyy esim. tarkastuksia varten, mutta letkuja niissä ei ole kiinni.

Esikuvaa yhdistelmällä ei tiettävästi ole, mutta tarina sillä on: Vuosituhannen vaihteessa Haanpää osti Sinkko-yhtiöt, ja hieman erilaisesta kalustofilosofiasta johtuen Haanpäälle tuli kaupan myötä käytettyä yhden suunnan kalustoa, jolle ei oikein ollut töitä, koska Haanpään peroksidiautot olivat suurelta osin säiliömepa-autoja joissa oli useampi säiliöosasto siten, että paluukuorma voitiin ajaa toisissa osastoissa. Tämä yhdistelmä voisi olla siis tällainen: Sinkolta tulleet säiliöt, Oulun auto- ja konevarusteen (sittemmin Obas, nykyään osa Nordic Tankia) remontoimana ja maalaamana ja "lepän alle" jemmaan unohtuneena, kunnes löytyi joku, joka tarvitsi juuri tällaiset kamppeet. Vähällä käytöllä olleet, mutta tarpeettomina edulliset. Haanpään teippien jäljet näkyvät kärryn takapäädyssä vieläkin, ja yksi Sinkko-yhtiöiden roiskeläppä ja parista kohtaa paistava punainen maali kertovat alkuperäisestä omistajasta.

Kommentit

Hieno auto; vaikka itse en ole Emekki-fani. Olet saanut autosta vähemmän lelumaisen juuri oikeita asioita muuttamalla…
Tuo Volvon uusin mallisto pitäisi saada styreenimuotoon, ja malliksi joutuin…
Kiitoksia, Pasi. Sietäisi tästä kyllä jo sarjankin tosiaan tehdä, mutta uskaltaisiko Italeri luopua jo F-sarjan penkeistä?:)
Niin!
Voisi jo vähän laittaa rahaa uusiin valurankamuotteihin. Scanian 4-sarjan, ja Volvon F-sarjan osat voisi jo jättää sen ajan autoihin… Ratti, penkit, lokasuojat, akkukotelot… Ym ym…
Moottoritkin olisivat iso plussa…
J Pokki 2.3.2015 08:47 Vastaa lainauksella
Hienoa jälkeä, jälleen kerran!
Vaihtoehdot ovat tosiaan FH4:lle hyvin vähäiset, mutta asiaan on tulossa korjausta. Tosin ei styreeni- vaan resiinimuodossa ja luultavasti vielä ennen kesää… A&N Modeltrucks on vihjaillut siihen suuntaan.
Italerilta ei ole ainakaan tämän vuoden aikana moista luvassa, MP4-Mersussa on heille kaiketi suut ja silmät täynnä käsienlevittelyä. Ja ei varmaan sielläkään moraali riitä enää tehdä uutta Volvoa rautajousille :-)
Kiitoksia!
J Pokki kirjoitti:
Ja ei varmaan sielläkään moraali riitä enää tehdä uutta Volvoa rautajousille :-)
Eikö?:)
J Pokki 4.3.2015 00:43 Vastaa lainauksella
Niin no, tarkemmin ja realistisemmin ajateltuna en toki lähde italialaisista vetämään turhan äkkinäisiä johtopäätöksiä :-)
Kyllä on hieno malli, paljon kiinnostavia yksityiskohtia! Olkoonkin sitten Emek, mutta hieno se on joka tapauksessa. On tässä itsekin sen verran Outlaw-mallari, että kyllä mun mielestä näillä tulisi olla myös sijansa galleriassa. Toivottavasti tuot tämän näytille Expoon tai sitten Malmin tapahtumaan.
Mietin vielä, että onko sulla tästä rakennuskuvia? Voisi olla kiva saada siinä tapauksessa artikkeli tuonne Mallixiin. Laita mulle yksityisviestiä, jos niitä kuvia ja kiinnostusta löytyy.
Mika A.C. Heikkilä kirjoitti:
Kyllä on hieno malli, paljon kiinnostavia yksityiskohtia! Olkoonkin sitten Emek, mutta hieno se on joka tapauksessa. On tässä itsekin sen verran Outlaw-mallari, että kyllä mun mielestä näillä tulisi olla myös sijansa galleriassa. Toivottavasti tuot tämän näytille Expoon tai sitten Malmin tapahtumaan.
Näillä joo, mutta kun se harkintakyky tahtoo pettää. Liimataan Chiquita-tarra kylkeen, ja kuvitellaan että on tarpeeksi modattu.
Tätä tuskin olisi kukaan galleriasta pois vaatinut.
Kiitoksia kommenteista, positiivinen palaute on aina mukavaa. Rakennusvaihekuvien kanssa minulla on sellainen ongelma, etten ikinä muista niitä ottaa.:)
On eri asia käyttää emekin osia pienoismallin tekemiseen, kun vain maalata emekin valmiiseen malliin oma väritys / siirtokuvat.
Kyllä se vaatii aika paljon työtä, että emekin saa samalle tasolle pienoismallin RAKENNUSSARJAN kanssa. En haluaisi rekka-mallarina nähdä emek-kategoriaa näillä sivuilla. Toistan vielä selvyyden vuoksi, että on hienoa jos emekin osia käytetään rakentamiseen. Esimerkiksi hytin "kuoret"…