Pienoismallit.net

Kosutte Gin San

Kun tämän Alcladin syrjäyttäjästä on ollut niin paljon kaikenlaista puhetta, päätin tehdä pienen testin. Alclad jää helposti hieman himmeäsi suurilla pinnoilla ja Kosuttea on kehuttu maailmalla vuolaasti koska sopii juuri suurille pinnoille. Koska Kosutte ei ole täysin peittävä, pohjamaalin osuus lopputulokseen on suuri. Kuvateksteistä löytyy tarkempi työselostus testin vaiheista.

Lopuksi kokeilin vielä hikisillä sormilla hieroa käsitellyn lusikan pintaa, testatakseni kuinka aine kestää sormissa pyörittelyä. Kusteisiin sormiin kyllä jää Kosuttea ja pinta kärsii hieromisesta, mutta käsittely olikin aika ronski. Kuivilla käsillä lopputulos on sama, mutta se ei kuitenkaan ole niin voimakasta tuo aineen irtoaminen, että sitä kannattaisi pelätä. Irtoaahan maalitkin kun niitä tarpeeksi hieroo.

Yhteenvetona voinkin todeta Kosutten toimivan hienosti ja haittapuoleksi jää oikeastaan tuo aineen sotkuisuus. Kosuttehan on kuin jauhoa jota hierotaan topz puikolla pintaan ja sitten kiillotetaan vanulla kiiltäväksi. Tässä työssä kannattaakin käyttää vähintäänkin kumihanskoja ja suojata työpöytä vaikkapa sanomalehdellä, siihen malliin tämä leviää ympäristöön. Sanoisinkin että Kosutte toimii isommilla pinnoilla Alcladia paremmin, mutta pienillä pysyttelen edelleen Alcladin käytössä. Testi perusteella sanoisinkin että iso puskuri kannattaa maalata tummallaharmaalla ja sitten käsitellä Kosuttella. Tämän päälle ruiskutetaan kerros kirkasta lakkaa ja käsitellään uudelleen Kosuttella. Kosuttella voi tehdä myös lasiosiin peilipintoja, jolloin suosittelen laittamaan aineen ulkopinnalle jos vain mahdollista. Siirtokuviakin Kosutten päälle voi laittaa, mutta ei kannata laittaa liian märkinä pintaan. Vesi tai Micro set ja Micro sol eivät varsinaisesti liuota Kosuttea, mutta niistä saattaa jäädä tahroja.

Kommentit

saako Kosutte ginsan jauhetta keneltäkään suomalaiselta toimittajalta ?
P.Lankinen kirjoitti:
saako Kosutte ginsan jauhetta keneltäkään suomalaiselta toimittajalta ?
Model Car Import Teppo Saari on pitänyt sitä listoilla. Tepolla on ollut jotain ongelmia nettisivujen kanssa viimeaikoina, mutta hän on tulossa ainakin lahden näyttelyyn 1.10. myymään paikan päälle.
Terve,
mainio testi. Jostain syystä kaikki näkemäni testit on tehty muovilusikoille =).
Kokeilin itsekin joskus hieman eri värien päälle tuota Gin Sania. maalaamalla esim. pakoputki tumman harmaalla, keltaisella ja sinisellä, saa Kosutten avulla hienon sinistys/palamis-efektin aikaan (moottoripyörien ja kilpa-autojen rakentajat huom). Ilmeisesti myös se vaikuttaa pinnanlaatuun, kuinka kauan jaksaa hinkata? Jos lopettaa "kesken", ei tule niin kiiltävä lopputulos, ja luultavasti myös jauhe irtoaa herkemmin silloin. Itse en ole uskaltanut lakkaamista kokeillakaan, koska aine tuntui niin vesiliukoiselta, mutta hieno nähdä, että toimii sekin…

Ehdottoman suositeltavaa kokeilla kyseistä jauhetta, jos se on mahdollista. Hieman arvokastahan se on, mutta todella riittoisaa. Muistaakseni purkillisella päälystää 5 neliömetriä. Aivastaa ei tosiaan kannata, tai tulee keuhkot ja huone kromattua samalla. =)
Nopeasti kun katsoin, luulin viimeistä kuvaa rosteriseksi "referenssi" lusikaksi. Uskomatonta jälkeä uusilla tuotteilla näköjään saa, miten tuota voi käyttää panssarivaunuissa, kromatut kk:t ?
Teemu Lax kirjoitti:
Nopeasti kun katsoin, luulin viimeistä kuvaa rosteriseksi "referenssi" lusikaksi. Uskomatonta jälkeä uusilla tuotteilla näköjään saa, miten tuota voi käyttää panssarivaunuissa, kromatut kk:t ?
What iffinä voisi tehdä vaikka tuning tigerin:D Onhan tykissä sisäpuoli kiiltävä, paljastuu muuten heti jos rihlat puuttuvat.
Toi on kyllä totta, täytyykin maskata toi pz 4sen putki sisältä jotta metalli jää näkyviin…
Ja kyllä esim. lähi-idän aseratsioissa jenkit on löytänyt mm. kromattuja ak-47 konepistooleja.
Selitä siinä sitten expon tuomareille että on se oikea sävy:)
Otatko lusikat mukaan seuraavaan kuumaan, tahtois nähdä noi luonnossa?

Edit: tai itseasiassa sitä seuraavaan, olen vielä ensi viikon lomalla, maanantaina muutaman kymppitonnin köyhempänä ;(
Kyllähän tämä järjestyy, kannattaa ehkä muistuttaa vielä lähempänä.