Pienoismallit.net

SuiSoft KitBase

Tietokonepohjaista mallailunhallintaa

Olen ymmärtänyt, että mitä kauemmin mallailuharrastus jatkuu, sitä enemmän rakentamattomia sarjoja ja projekteja rupeaa nurkkiin kertymään. Jossain vaiheessa saattaa harrastus jopa äärimmillään painottua keräilyyn. Monasti myös mallien keräily on varautumista tulevaisuuteen. Aina ei ole varmaa, onko jotain tiettyä sarjaa myöhemmin saatavissa, ainakaan edulliseen hintaan.
Kun malleja rupeaa olemaan nurkissa tarpeeksi paljon, iskee järjestelmälliselle mallarille useasti ahdistus ja hämminki, kun ei tiedä missä mikin loota sijaitsee ja ennenkaikkea, mihinkä kaikki ajan saatossa haalittu referenssi- ja lisämateriaali on hajaantunut.
Itselläni malleja ei (vielä) ole kovin suurta määrää, mutta henk.kohtaiseksi ongelmaksi on muodostumassa sinne tänne hajaantunut referenssimateriaali, ja nimenomaan tietokoneiden syövereihin talletettu sellainen. Tällä hetkellä niitä on pahimmillaan neljässä eri toosassa.
Mutta eipä hätää, tähän ongelmaan tarjoaa ratkaisua nyt pieni softapaja SuiSoft ohjelmallaan KitBase.
KitBase on aika selkeän oloinen sovellus pienoismalli "stack":in hallintaan. Voit syöttää tietokantaan mallisarjan tiedoista tietenkin nimen ja aihealueen lisäksi mittakaavan, valmistajan, esikuvan valmistajan ja alkuperämaan, mallin sijaintipaikan,valmistajan numeron, onko malli rakentamaton vai rakennettu yms.
Nämä kaikki näkyvät sitten selkeässä ja helppokäyttöisessä TAULUKOSSA

Se, mikä minulle on tärkeää, on jokaisen mallin kohdalla alhaalla olevat lisälehdet, joihin voi lisätä referenssimateriaalia. Tekstiä, kuvia ja tiedostoja. Kuvat näkyvät pikkukuvina, jotka klikkaamalla sitten avautuvat oikeaan KOKOONSA

Muut referenssiosat ottavat vastaan vain tekstiä. Tämä ei ollut mielestäni ihan riittävää, vaan toivoin, että hyperlinkitys olisi toiminut referenssiosiossa. Otinkin yhteyttä kyseisestä asiasta firmaan, ja jo saman päivän aikana tuli vastaus takaisin. Pitivät ideaa hyvänä, ja lupasivat lisätä ominaisuuden seuraavaan päivitykseen !
Olin myyty.
Ja lopuksi kaikkein paras. Ohjelma on käytännöllisesti katsoen ilmainen! Ladattavissa on täysi ohjelmaversio josta on vain poistettu ominaisuus tulostaa raportteja ja tuoda niitä PDF tai Excel-muotoon. Näitähän ominaisuuksia ei välttämättä juurikaan tarvitse. Täyden versionkaan hinta ei ole paha, 14,99 puntaa tällä hetkellä.

Itse olen vasta kokeeksi laittanut muutaman mallin, ja ohjelma toimii mielestäni riittävän näppärästi. Ainahan näissä on jotain parantamisen varaa ja turhiakin ominaisuuksia, mutta hinta/laatusuhde on erinomaisen kohdillaan. ATK-osaaja varmasti tekisi itselleen juuri sopivan vastaavan sovelluksen, mutta kaltaiselleni normaalikäyttäjälle tämä KitBase on erinomainen, edullinen ja helppo ratkaisu pienoismallikasan ja -tiedon hallintaan.

Kommentit

Muuten ihan hyvä, mutta vaadittava käyttis on totaalisen syvältä!
Kun kotikoneet on kerran saanut vapautettua "pienestä ja pehmeästä" ei paluuta ole.
MJE 18.11.2009 11:00 Vastaa lainauksella
Latasin tuon ohjelman, onko noissa kuvissa kenties se maksullinen versio, minulla ainakin aivan erinlainen ikkuna (vanhemman näköinen).
Ohjelma vaikuttaa aivan passelilta tälläiselle pikku harrastajalle.
Kuvia (laatikko, referenssi, yms) en saanut ladattua, mutta vika lienee penkin ja näppiksen välissä.
Pasi Kiiski 18.11.2009 14:53 Vastaa lainauksella
Minulla on ilmaisversio, ja sivut näyttää samalta kuin esittelykuvissakin. Tools-osiossa voi muuttaa sivujen ulkonäköä.
Kuvien lisäys ei onnistu laatikkoon "raahaamalla" mutta copy/paste toiminnolla toimii. Myöskin kuvat voi tallentaa tietysti suoraan tiedostonhallinnassa SuiSoft KitBase / Database kansioihin, joissa jokaiselle mallille on oma alikansio.
Vaikuttaisi melko simppeliltä, eikä olisi mitenkään mahdotonta toteuttaa vastaavanlaista systeemiä osaksi PM.nettiäkin, niin käyttäminen ei olisi käyttöjärjestelmä- tai sijaintiriippuvaista. En tosin tiedä, onko kovinkaan monella sivuston käyttäjällä todellista tarvetta tuollaiselle. Joten saattaa tietysti olla, että jäisi sen verran vähäiselle käytölle, ettei maksa vaivaa. :)
Jos meitä löytyy nippu halukkaita moiselle webbisovellukselle, niin ainahan sitä kaveria kiittää vaikka nimipäivälahjalla, eikös se ole aika liki 20e tuo 15 GBP?

Inventointisofta olisi kyllä ihan kiva - ja varsinkin webbiversio, sillä voisi maailmalla aina tarkistaa että mitä sitä kotoa löytyykään.

/marko
M Koivunen 18.11.2009 15:57 Vastaa lainauksella
Kyllähän tuossa olisi ideaa paljonkin, varsinkin noiden referenssien kanssa, jos saisi kuvat yhteen tietokantaan. Monella käyttäjällä on varmasti omia referenssi kuvia koneilla mutta ei yleisessä jaossa missään. Itse keräilin sieltä täällä esim bmp-2 vaunun kuvia viimeisen 2 kuukauden aikana. Myös noista lisätietoa jutuista itselleni olisi apua käytetyistä väreistä ja konversioista mitä pitää tehdä esim. muunnoksessa suomi malliksi. Tämä tietenkin vaatisi panosta niiltä jotka tietää asioista ja tietokannan päivitystä yhdessä tuumin.
Pasi Kiiski 18.11.2009 16:38 Vastaa lainauksella
Marko Teerioja kirjoitti:
Jos meitä löytyy nippu halukkaita moiselle webbisovellukselle, niin ainahan sitä kaveria kiittää vaikka nimipäivälahjalla, eikös se ole aika liki 20e tuo 15 GBP?
Täällä heti yksi nippuun.
Tekijänoikeusseikat valitettavasti estävät yleensä noiden netistä kerättyjen referenssien lisäilyn sivustolle. Toki itse kuvatut ja kirjoitetut jutut ovat asia erikseen. Itsekin olen pitkään miettinyt millä saisi sähköiset referenssit fiksuun järjestykseen. Jo softa, jolla voisi tagata mitä tahansa tiedostoja, olisi kova juttu, mutta en ole hyvää sellaista oikein löytänyt. Pitänee kyllä kokeilla tätä KitBasea jossain vaiheessa.

Tänne webbiin ajattelin lähinnä tuota mallivaraston inventointimahdollisuutta. Listathan voisi olla ihan julkisia, ja malleihin voisi liittää monenlaista metadataa: linkkejä referensseihin, tietoa mitä referenssejä itseltään löytyy (yksittäiset henkilöt voisivat sitten vaikka keskenään vaihdella aineistoja), tieto siitä onko mahdollisesti halukas luopumaan mallista sopivaan hintaan jne… Mahdollisuuksia olisi paljon.
MJE 18.11.2009 17:29 Vastaa lainauksella
Marko Teerioja kirjoitti:
…varsinkin webbiversio, sillä voisi maailmalla aina tarkistaa että mitä sitä kotoa löytyykään…
Kaima pisti ylivoimaisesti päivän parhaan ja mulla ei ole ollut mikään tylsä päivä.
Tuo oli täyttä asiaa vaikka yleensä tarkistelenkin kotoa mitä maailmalta löytyy.
Mutta sitten asiaan, jos tuollainen webbisysteemi ei maksaisi tuota 20€ enempää niin minä ainakin olisin mukana juonessa.

Ja antinörtti vielä murjottaa vahahtavan käyttöliitymän kanssa, siis eikö muilla oikeasti näytä tältä…
www.pienoismallit.net/profiilit/941/kuvat/kuvapankki/kuva_60669/

ja se että optio ruudusta saa säädettyä futuristiseksi…
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/06/06/68/060668_preview.jpg[/img]

Olen nyt asennellut tuon pariin kertaan eikä mikään muutu.
Pa..kan marjat, mun taidot ei riitä (mihinkään) !
azly 4.12.2009 07:54 Vastaa lainauksella
Marko Eerola kirjoitti:
Ja antinörtti vielä murjottaa vahahtavan käyttöliitymän kanssa, siis eikö muilla oikeasti näytä tältä…
www.pienoismallit.net/profiilit/941/kuvat/kuvapankki/kuva_60669/
Näyttäisi ikkunat olevan molemmissa kuvissa sen mukaiset, millaisia ikkunat muissakin Windowsienne sovelluksissa ovat. Jos haluat tuollaiset harmaat ikkunat, sinun pitää ottaa käyttöön Windows XP:n hopea-teema.