Pienoismallit.net

Automaalit ja Fairy Power Spra

Automaalin poistaminen on kärsivällisyyttä vaativa laji

Automaalien käyttö pienoismallien maalaamisessa on saavuttanut oman innokkaan kannattajajoukkonsa. Automaalien poistaminen polystyreenimalleista ei ole aina yksinkertaista — usein peräti mahdotonta. Myös rakennussarjojen raaka-aineena käytetyn polystyreenin koostumus vaihtelee ja osa niistä ei kestä maalinpoistoaineita.

Maalinpoistamisen kohteena on tanskalaisen Heljanin valmistama veturin kori, joka on modifioitu Suomessa käytössä olleeksi vuokraveturiksi. Heljan on tunnettu ruiskupuristeosien ja rakennussarjojen valmistaja — lähinnä mittakaavassa 1:87. Heljan myy sarjoja omalla nimellään, mutta puristaa alihankkijana sarjoja myös muille valmistajille — erityisesti amerikkalaisille 1:87-valmistajille. Heljanin käyttämä materiaali on polystyreeni, mutta valumenetelmän on kerrottu olevan matalapainevalu messinkimuottiin. Matalapainevaluissa käytetty polystyreeni on koostumukseltaan mitä ilmeisimmin erilaista kuin muut ”polystyreenit”, joita niitäkin on monenlaisia. Valmistajat ilmeisesti lisäävät muoviraaka-aineisiin tuotantomenetelmiinsä soveltuvia lisäaineita, jolloin koostumus muuttuu, kuten myös maalinpoistoaineiden kesto. Heljanin rakennussarjojen polystyreenimuovi ei kestä esimerkiksi Kodin Putkimiehen kaltaista maalinpoistoainetta. Tästä on omakohtaisia kokemuksia, kun yritin taannoin poistaa automaalia Heljanin Nohab-veturin muovisesta korista Kodin Putkimiehellä: yön aikana polystyreenistä valettu kori oli rutistunut jättiläisrusinaksi — ilman, että automaali oli edes irronnut mallista.

Tälläkin kertaa maali pitäisi saada irti Heljanin Nohab-veturin korista (olen siis ryhtymässä saman mallin maalauspuuhin jo kolmatta kertaa — ovatkohan suuremmat voimat päättäneet, että suomalaisesta koeveturista ei tähän maahan mallia passaisi rakentaa). Tällä kertaa maalinpoiston syynä on Tamiyan maskiteipin falskaaminen koristeraitojen maalauksessa (tulevaisuudessa en enää käytä teräväreunaiseen maskaukseen Tamiyan teippiä, vaan Dceovärin Fine Line –teippiä). Tomi Mynttisen artikkeli Fairy Power Sprayn käyttämisestä maalinpoistamisesta innoitti kokeilemaan ainetta kovan luokan automaalien poistamiseen — siitäkin huolimatta, vaikka Decovärin kaverit totesivat mekaanisen poistamisen olevan ainoa keino saada heidän valmistamansa maali irti muovista.

Neljä kerrosta poistettavaa maalia
Heljanin veturin kori on maalattu neljään kertaan. Pohjalla on Decovärin purkkitavarana myytävä autoille tarkoitettu punaruskea tartunta- ja ruosteenestopohjamaali, eli ”happo”. Ohensin pohjamaalin 1:2:een Bilteman ohenteella 36-161. Tämän päälle vedin kaksi kerrosta Agaman kermankeltaista emalimaalia (=VR-värit, joita myydään Suomen Rautatiemuseossa). Agaman ohenteena käytin myös Bilteman ohennetta. Kermankeltaisen kerroksen päälle ruiskutin Decovärin viininpunaista kaksikomponenttiautomaalia, jonka olin sekoituttanut värinäytteen perusteella. Ohenteena käytin maalin omaa ohennetta, jolloin kuivuminen on hitaampaa kuin Bilteman ohennetta käytettäessä. Poistettavia maalikerroksia on siis neljä.

Aikaa ja runsaasti Power Sprayta
Aikaa neljän maalikerroksen poistamiseen kului kaksi vuorokautta — tosin yöksi en rohjennut muovikoria jättää muhimaan Power Spray –liemeen, koska halusin koko ajan seurata, miten itse muovi reagoi aineen kanssa. Yöksi pesin mallin puhtaaksi aineesta vedellä ja jatkoin puuhaa seuraavana päivänä.
Tässä tapauksessa Fairy Power Spay toimii kuten oikeat maalinpoistoaineet: maali irtoaa kerroksittain. Power Sprayn teho heikkenee selvästi noin tunnin kuluessa, jolloin maalin pehmenemisprosessi hidastuu tai pysähtyy kokonaan. Ainetta onkin syytä lisätä tunnin tai parin tunnin välein. Kun maali näyttää vetäytyvän ruttuun, voi ensimmäisen kerroksen pestä pois — aikaa ensimmäistä pesua odoteltaessa kului nelisen tuntia. Maalin pehmeneminen on riippuvaista myös siitä, miten paksulti maalia on kussakin kohdassa mallia. Syvänteissä ja nurkissa maalia on usein enemmän, jolloin Power Spay –käsittely on uusittava useita kertoja.

1:87-mittakaavaisen veturin koriin kului puolitoista purkillista Fairy Power Sprayta. Viimeisten pienten maalijäämien poistaminen vie suhteessa yhtä paljon tai enemmän aikaa kuin pääosan poistaminen. Pehmenneen maalin harjaamiseen tarvitaan karkea ja jäykkäharjasinen harja; pehmeä pensseli ei tähän riitä. Kynsiharja on sopiva. Kokeilin myös messinkiharjaa, joka rajusti käytettynä voi kuitenkin naarmuttaa muovin pintaa.

Miksi Decovärin automaali?
Automaalien käyttö pienoismallien maalaamiseen on hivenen vaativampaa kuin tavanomaisten pienoismallimaalien käyttö — ja maalinpoisto erityisesti polystyreenimalleista on ollut tähän asti lähes mahdotonta. Miksi ihmeessä siis pitää käyttää moisia maaleja?
Automaalit ovat ominaisuuksiltaan yksinkertaisesti parempia kuin tavanomaiset pienoismallimaalit. Decovärin valmistamat automaalit ovat kaksikomponenttimaaleja. Itse maali säilyy hyvin suljetussa purkissa vuosikausia. Kovetin lisätään vasta maalausvaiheessa suhteella kaksi osaa maalia, yksi osa kovetinta. Kovetin on vesimäinen ja sen käyttöikä on noin vuosi. Kovetinta voi ostaa irtotavarana jälkeenpäinkin juuri sen verran kuin tarvitaan. Kovettimen lisäämisen jälkeen maali ohennetaan suhteella yksi osa maalia kaksi osaa ohennetta (valmistajan suositus kaksi osaa maalia ja yksi osa ohennetta on liian paksu soppa pienoismalleissa käytettäväksi ja on tarkoitettu ilmeisesti oikeiden autojen maalaamiseen). Ohentimena voi käyttää Decovärin omaa ohennetta (=ilmeisesti puhdas akryyli), Dicco Tinneriä tai Bilteman ohennetta 36-161.

Decovärin maalit kestävät siis valtavan voimakkaan ohentamisen. Samalla pigmentti on niin hienoa, että se ei erkane voimakkaasti ohennetusta seoksesta. Maalin peittokyky vahvasti ohennettunakin on erinomainen. Ruiskutuspaineen voi pudottaa hyvin alhaiseksi — peräti alle baarin, jolloin maalia voidaan helposti ruiskuttaa erittäin ohut kerros mallin pintaan ilman, että yksityiskohdat tukkeutuvat tai ilman että maali valuisi. Maalisumun säädeltävyys on siis hyvä. Maalit ovat kiiltäviä, jolloin lopullinen kiiltoaste syntyy lakalla. Värin voin sekoituttaa esimerkiksi omien värinäytteiden perusteella.

Decovärin tartuntapohjamaali ei ole kaksikomponenttimaali. Se antaa hyvän pohjan myös tavanomaisille pienoismallimaaleille. Decovärin maalit soveltuvat polystyreenimallien maalaamiseen ruiskulla, mutta eivät pensselikäyttöön.

Automaalit ja niissä käytettävät voimakkaat ohenteet ovat myrkyllisiä. Tällaisia maaleja ei passaa ruiskutella asuinhuoneissa. Hyvä tuuletus ja kaasut suodattava maski on välttämätön.

Decovärin valmistamat automaalit ovat vain yksi tuote muiden valmistajien tuotteiden joukossa, joten tämän kokeilun kokemukset eivät välttämättä ole yhteneväisiä muiden automaalivalmistajien tuotteiden kanssa.

Kommentit

J Pokki 28.7.2009 21:04 Vastaa lainauksella
Haa, Decovärin primeri kohtaa voittajansa. Fairy tulee ihan sopivaan kohtaan pelastamaan suunnattomalta hiomisurakalta, sillä jostain syystä Decovärin primeri, jota ruiskuttelin taannoin pohjamaaliksi sakkautui ihan älyttömästi. Sittemmin olen harrastajilta saanut kuulla samanlaisia kokemuksia, joten ilmeisesti maalissa itsessään on (ollut) jotain häikkää. Hyvä tietää, että tällä aineella kyseinen malli saadaan pelastettua.

Mitä tulee Heljaniin ja sen käyttämään muovilaatuun, käpistelin tuossa äskettäin vajaa kymmenen vuotta sitten kasattuja Heljanin taloja - Liimasaumat ratkesivat suorastaan käsiin tavalla jota muiden valmistajien vanhoissa malleissa en ole aiemmin havainnut. Malleja ei tarvinnut juurikaan koskea kun rapina jo kävi. Talot oli liimattu Humbrolin Liquid Polylla.
J Pokki kirjoitti:
… jostain syystä Decovärin primeri, jota ruiskuttelin taannoin pohjamaaliksi sakkautui ihan älyttömästi.
Samaan ongelmaan törmäsin itsekin - ynnä pari kaveria. Ruisku on muuten totaalisen tukossa, kun suuttimeen kiskaisee moisen mönjän. Ongelmia tosin aiheuttaa vain Dicco Tinneri. Kun vaihdoin Bilteman selluloosaohenteeseen, pelittää Decovärin pohjamaali taas loistavasti vaikkapa ohennussuhteella 1 osa maalia 2 osaa ohennetta.
J Pokki 28.7.2009 21:45 Vastaa lainauksella
Ahaa okei, käytän ainoastaan Diccoa näissä tinneriohenteisissa. Kumpi lienee vaihtanut reseptiä - Decoväri vai Tikkurila. Ja kyllä, ruisku oli melkoisen ihmeissään tästä kuurista…
J Pokki kirjoitti:
Ahaa okei, käytän ainoastaan Diccoa näissä tinneriohenteisissa. Kumpi lienee vaihtanut reseptiä - Decoväri vai Tikkurila. Ja kyllä, ruisku oli melkoisen ihmeissään tästä kuurista…
Samaa mekin olemme pohtineet, mutta en tiedä vastausta… kannattaa kokeilla myös Decovärin omaa ohennetta.
Jahas, Nohab ei todellakaan halua tulla mallatuksi. Itselläni menossa "vasta" kolmas versio. Maalausta odotellessa…

Vähän veikkaan, että Decoväri on vaihtanut hitusen primerinsä reseptiä. Minulla on ehkä viitisen vuotta vanha purkki primeriä, joka toimii ihan normaalisti tuoreen Diccon kanssa - ainakin omasta mielestäni.
Simo Toikkanen kirjoitti:
Vähän veikkaan, että Decoväri on vaihtanut hitusen primerinsä reseptiä. Minulla on ehkä viitisen vuotta vanha purkki primeriä, joka toimii ihan normaalisti tuoreen Diccon kanssa - ainakin omasta mielestäni.
Todennäköisesti pohjamaalin reseptiä on muutettu. Diccon aiheuttama ongelma Decovärin pohjamaalin kanssa on ilmiömäisen selvä: maali juoksettuu, eli osa maalista muuttuu jonkin sortin "puruksi".