Pienoismallit.net

Emali-maalit (ne pikkupurkit) 80- ja 90-lukujen vaihteessa?

Uusi täällä, joten varmasti tulee kyseltyä kaikenlaista vähemmän fiksua, just try to bare with me:

Eli mieleen pärähti sellainen, hyvinkin olennainen seikka (ainakin itselleni), että minkä merkkisiä maaleja sitä (ennen wanhaan) käytettiinkään pienoismallien maalauksissa, siis ennen näitä hienoja kynäruiskuja ja muita hi-tech välineistöjä? Kun pääosin silloin sudittiin menemään pensseleillä ja niillä pienillä (+ kalliilla) spraypurkeilla. Voikohan niissä ruiskuissa muuten käyttää emaleja ja millä seurauksella? Itse asiassa omistin kynäruiskuja kaksin kappalein tuolloinkin, mutta ei näin vanha jaksa enää muistaa… Melkoinen ensiesiintyminen tämäkin :-)

Mutta ei ole enää pistänyt silmään kaupoissa ne pienet metallipurkit, joita ennen oli vähän joka puolella. Täytyisi varmaan käydä jossain pienoismalliliikkeessa, mutta kun ei ole sellaisiin ollut asiaa yli kahteenkymmeneen vuoteen ja nyt ne liikkeetkin tuntuvat vähentyneen… Onneksi meillä sentään on tämä Internet! Sen muistan, että Revelin värit olivat surkeita, koska eivät peittäneet millään. Isompien osien maalaaminen niillä olisi vaatinut aivan liian monta kerrosta, jolloin mallin pinnan yksityiskohdat olisivat kaikonneet sen siliän tien. Täysin saman voi sanoa myös Tamiyan kamalan hajuisista keitoksista, joita myytiin hieman isommissa lasipurkeissa. Ja näitä olisi pitänyt vielä ohentaakin!

Nyt silti haussa ne samaiset pikkupurkit, joissa oli (ja toivottavasti vielä myös on) sitä maailman parhainta emalimaalia kaikille pinnoille. Olikohan ne Humbroleja, hmmm… Kannattaisi varmaankin googlata, ennen kuin tulee tekemään itsestään pellen näillä yleisillä foorumeilla, mutta halusin nähdä millaista keskustelua tämä synnyttää - kiitos siis kaikille vastaajille jo etukäteen ja päälle pahoittelut tyhmyydestäni (a.k.a. eläkeläisen elämää) :-)
Vanhat konstit on kaikki edelleen käytössä. Niiden rinnalle on vain tullut iso nippu uusia. Humbrollin maaleja saa edelleen kaikista hyvinvarustetuista askarteluliikkeistä. Kun en tiedä kotipaikkakuntaasi, niin en osaa tarkemmin neuvoa. Kokeile tämän sivuston hakua ja sanastoa tuossa vasemmalla kintaalla. Sieltä löytynee jo valmiiksi vastaukset useimpiin aloittelijoiden ja harrastuksen pariin vuosikymmenten jälkeen palaavien - et todellakaan ole ainoa! - kysymyksiin.

t. Mikko