Pienoismallit.net

Brewster Buffalo löytynyt

Midwayn liepeiltä on löytynyt Brewsterin hylky:

www.nytimes.com/2013/01/02/us/02fighter.html
joo on hylky ei ole paljon jäljellä,moottorin yksi sylinteri sarja ja potkuri,jollein osat ole ympâri pohjaa ja 70 vuotta pohjassa ei ole hyvâksi tuolle brewsterille.miten tuo putosi alas, pakolasku vai syöksy alas lahteen.ehkä tekevât 99,9 prosentisesti uuden ja sanovat ohh olla aito midwayn brewsteri.ovat nostaneet taas michiganin järvestä wildcatin hylyn erin omaisessa kunnossa
Jos jutun lukee eikä tyydy pelkästään valokuvaan, niin on koneesta ilmeisesti hiukan muutakin jäljellä.
joo onhan siinä muitakin osia eli siis ennemmän kuin 0,1 prosentia aitoa tavaraa juu kun lukee jutun loppuun.saas nähdä lôytyykö muita breswterin hylkyjä tuolta alueelta.kumma kun se jenkki ei tuota löytänyt joka etsi sen pekurin brewsterin.hopotti vain että ainoa on se.suomenlahdessa on yksi jossain.toivottavasti eivät jenkit pilaa pekurin brewsteriâ entisöimällä sen navy malliin.
eerik oksanen kirjoitti:
kumma kun se jenkki ei tuota löytänyt joka etsi sen pekurin brewsterin.
Sen verran tarkennuksena että jenkit eivät Pekurin Brewsteriä löytäneet, vaan asialla olivat suomais-/venäläiset voimat. Tokihan jenkeiltä tuli projektiin rahoitusta, mutta juuri muuten he eivät projektiin osallistuneet. Paitsi ostivat koneen venäläisiltä kauppiailta ja eväsivät oikeilta löytäjilta kunnian koneen löytämisestä ja nostamisesta. Mutta se onkin kokonaan toinen juttu…
Merivesi ei paljoakaan pure duralumiiniin, toisin kuin vaikka laivanraatoihin, joten jos se Brewster on vain muuten suhteellisen vähinä paloina merenpohjassa niin voipi olla pelastettavaakin suhteellisen mukavasti.
Niin… en tiedä duralumiinin kestävyydestä, mutta esim. MT-208 on aika rapeaa tavaraa kylpynsä jälkeen.
Ja jenkit tuskin entisöivät suomalais-BW:tä jenkkikoneeksi, kun kerta halusivat, että se täällä entisöidään löytöasuunsa.