Pienoismallit.net

Revellin maalin ohentamisongelma.

Tervehdys!

En pikaisella etsinnällä löytänyt haluamaani vastausta, joten aloitetaan uusi.

Eli maalailen ruiskulla ja luonnollisesti maali pitää ohentaa aika mukavasti ennen kuin se on sopivaa ruiskutettavaksi.

No nyt kävi niin että kun yritin ohentaa revellin 752 maalia joka on sellainen metallihohto sininen niin maali meni ihan sellaiseksi mälliksi. Muilla maaleilla tätä ongelmaa ei ole olllut. Joten mistä se johtuu ja onko tilanne korjattavissa? Mielestäni olen sekoittanutkin maalia ihan hyvin. Muutenkin maali oli aika tahmeeta alun alkaen.

Kiitos!
Millä litkulla ohensit? Kokeile Revellin omaa ohennetta tai jotain selluloosapohjaista tinneriä.

Ps. Vaihda suosiolla maalimerkkiä niin säästyy hermot;)
Kuten Antti tuossa totesi, lähtötietoja kaivattaisiin "hivenen" enemmän…

Sekoitithan maalin hyvin ennen kuin aloitit maalaamisen? Toisinaan pitkään käyttämättä olleet maalien pigmentit paakkuuntuvat purkkiin. Maalin pitää olla täysin homogeeninen seos ennenkuin sitä voi käyttää…
Oon oikeastaan ihan mineraali tärpillä ohennellut..onnistunut hyvin.

Niin..kovasti on moni sanonut että pitäisi vaihtaa maalimerkkiä mutta tuota revelliä myydään niin kivasti nuissa isommissa marketeissa. Oisko se humbrolli hyvä sitten ruiskulle vai mikä?:)

Harmitaa vaan kun se 752 on niin hieno väri ja nyt jos en saakkaan tehtyä sillä.

Edit. Sekoitin maalin erään vinkin mukaan porakoneen ja väännetyn naulan kera. Tosi hyvä sekoitustapa.
Koita Dicco-tinneriä. Toimii hyvin ruiskulla Revellien kanssa ja paljon halvempaa kuin Revellin oma ohenne. Oman Dicon ostin Prismasta.
Itse käytän Oulun A1 puutärpättiä, ja on toiminu.En käytä Revell:iä nykyään siveltimellä,mutta silloin kun
käytin huomasin että mineraali tärpätit jätti siveltimeen tummaa töhnää kun käytti metallivärejä.(onneks ei silloin maalannu kynäruiskulla)
Nykyään käyttäny Revell:iä kynäruiskulla ja Oulun A1 puutärpätillä ohentanu,
ja ei ole ollut ongelmia.
Dicco-tinneriä suositellaan myös käytettäväksi,niinkuin Petri Jaatinen mainitsi.

Maalin sekoittamiseen:
Itse osti tämmöisen
www.clasohlson.com/fi/Maidonvaahdotin-Severin/Pr344038000
En ole vielä kokeillut mutta luulisin että voisi toimii hyvin.
Huomioitavaa lienee myös se että kyseinen Revell- sävy ei ole metallihohtoväri vaan sinistä läpikuultavaa lakkaa… Joka on tarkoitettu esimerkiksi ikkunoiden sävyttämiseen tai vaikkapa Poliisiauton vilkkujen värkkäämiseen.
Joo tota läpikuultavaa maalia kannattaa varmaan ohentaa Tinnerillä, se on itsellä toiminut ainakin pensselillä maalatessa…

Mutta jos haluat metallisinistä, niin Mastonilla on spraypurkkina hieno sinisen metallisävy. Humbrollilla on metallisinisiä, mutta ne kannattaa jättää väliin. Muuten Revell ja Humbroll maalit on erittäin hyviä, paitsi nuo Humbrollin metallisiniset tosiaan ja sitten Humbrollin Clear Red ja Clear Orange ovat aika kuraa.
maikhell kirjoitti:
Tervehdys!
No nyt kävi niin että kun yritin ohentaa revellin 752 maalia joka on sellainen metallihohto sininen niin maali meni ihan sellaiseksi mälliksi. Muilla maaleilla tätä ongelmaa ei ole olllut. Joten mistä se johtuu ja onko tilanne korjattavissa?
Revellin maaleja voi yleensä ohentaa normitärpäteillä, mutta lakat ovat poikkeus ja tämä 752 on ilmeisesti myös joku kuultolakka. 752:sta ei ole omia kokemuksia, mutta muista Revellin lakoista kyllä, ja tuo saostuminen on tuttu juttu eli ohenne on väärä.

Revellin omalla ohenteella toimii varmasti, jos vaihtoehtoja haluat niin Humbrolia ja Tikkurilan Ruiskuohennetta voi myös kokeilla.

Eri maalimerkkejä kannattaa kokeilla ja etsiä niistä ne itselle sopivat, mutta jos Revellin purkkeja on helposti saatavana, sävyt natsaa ja oikea ohenne löytyy niin kyllä Revelleillä maalaa siinä missä muillakin.
Jaaa..no se on tietenkin aika huomioitavaa. En kyllä yhtään moista mahdollisuutta ottanut huomioon.Täytyy kokeilla toista maalia.:)