Pienoismallit.net

Eduard?

Pari kuukautta sitten hankin Eduardin Fw-190 A8:n.
Vaikutti ensisilmäyksen perustella erittäin laadukkaalta mallilta!
Kyllä nämä nykyajan Eduardit sopivat myös aloittelijoille minun mielestäni. Osat kun oikeasti sopivat sinne minne ne kuuluu ilman mitään veistelyitä. Mielestäni Eduard on tämän hetken "The one and only" mitä tulee hinta-laatu suhteeseen tai vaikka pelkkään laatuun :) Tamiyalla ja kumppaneilla on tekemistä että pysyvät perässä. Lisäksi Eduardin mittatarkkuuskin on kohdallaan verrattuna esikuviin - ainakin jos on uskominen ulkomaisiin arvosteluihin ja heidän mittauksiin. Siis oikeasti jos katsoo esim. heidän Fw-190 sarjaa niin sehän on niin huippu malli mitä nykyään pystytään tekemään - eikö?

Vanhemmista Eduardin sarjoista en tiedä muuta kuin että nekin olivat silloin aikoinaan niitä kittiä ja hiekkapaperi sarjoja enemmän tai vähemmän. Mutta se oli ennen se.
Meikäläinen nyt tietysti katselee Eduardia omasta rajoittuneesta vinkkelistään, mutta 1. maailmansodan lentävien kangaspuiden tekijänä tsekkifirma on ehdoton ykkönen, ukrainalaisen Rodenin ohella! Mulle on ollut itse asiassa vähän pettymys, että Eduard on lähtenyt nykyisin aika voimakkaasti Fw ja Bf -linjoille. Niitä nyt olisi markkinoilla ollut muutenkin. Mutta kaipa Eduardinkin täytyy saada tuotteitaan kaupaksi…

Eduard tekee muottinsa enimmäkseen itse. Ihan muutamia lisenssitapauksia yhtiön tuotteissa on. Jakaisin Eduardin rakennussarjat karkeasti kolmeen sukupolveen: 1. sukupolven mallit olivat matalapainevalulla tehtyjä, muodoltaan usein kyllä oikeita, mutta detaljeiltaan niukkoja injektiomalleja, joissa lähes kaikki detaljit lisättiin mukana tulleesta laajasta etsilevystä. Eduard on etsivalmistaja ennen kaikkea! 1. sukupolven malleja ei juuri ole enää kaupan, muuta kuin kierrätettynä ja jonkin verran Flashback-merkillä uudelleen pakattuna.

2. sukupolven rakennussarjat tehtiin jo korkeapainevalulla ja muotit ilmeisen kestäviksi. Nämä sarjat ovat koottavissa jo pelkistä muoviosoita ja niistä julkaistiinkin aikanaan aina "karvalakkiversio" ja etseillä höystetty "profipack"-versio. 2.sukupolven rakennussarjoja ovat mm. hyvin suositut 1/48 Nieuportit ja Albatrosit. Eduard julkaisee 2. sukupolven sarjojaan yhä mm. näissä huokeissa Weekend Edition -lootissa.

Kolmas sukupolvi alkoi joitakin vuosia sitten Sopwith Camelista ja Miragesta. Nyt muotit on alusta loppuun tietokoneavusteisesti tehtyjä. Detaljien ja osien määrä on huikea ja taso "Tamigawaa" ja ohitsekin. Minun kokemukseni mukan rakennettavuus on kuitenkin hieman kärsinyt. 3. sukupolven Edurad -sarja ei enää todellakaan ole ihan aloittelijan kamaa, vaikka kaikenlaisiin matalapainevalu-, resiini- ym. härpäkkeisiin, joiden kanssa 1. maailmansotaa ym. vähän harvinaisempia aiheita harrastava saa painiskella, on Eduardin rakentaminen yhä lasten leikkiä. Noita edellä mainittuja 2. sukupolven Eduardejahan voi suositella jopa ensimmäistä 1. maailmansodan lekomallia tekevälle.

Nykyään kaikki Eduardin uudet julkaisut tulevat etsien ja maalimaskien kera. Hintakin on noussut reilusti, mutta tullut jo taas vähän alaskinpäin. Markkinavoimat jylläävät? "Karvalakkiversioiden" poisjäänti ja hintojen nousu johti kovaan poruun kentällä, mikä ilmeisesti johti huokean Weekend Edition -julkaisusarjan lanseeraamiseen

t. Mikko
Eduard on näköjään ruvennut julkaisemaan laadukasta uutislehdykkää PDF-muodossa. On jo lähes pienen lehden oloinen. Mielenkiintoisia juttuja ja jopa itsekritiikkiäkin.
Eduard June 2010 newsletter
Vaikuttaa hyvältä.
Se Eduardin uutislehti on todella fantastisen mielenkiintoista luettavaa. Jännä nähdä minkälaisia ongelmia rakennussarjan valmistajallakin on ja miten ne ratkaistaan. Ei ole helppoa kellään. Mieleen jäi ohimenevä lausahdus "kyllä Kiina opettaa!"
Eduardista ja mallitehtailusta ylipäätänsä kiinnostuneiden kannattaa tsekata myös AeroScalesta löytyvä tuore A visit to Eduard -artikkeli (ja miksei samalla myös A visit to MPM).
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Eduardista ja mallitehtailusta ylipäätänsä kiinnostuneiden kannattaa tsekata myös AeroScalesta löytyvä tuore A visit to Eduard -artikkeli (ja miksei samalla myös A visit to MPM).
Ehdottomasti tsekkaamisen arvoisia molemmat.
Tsekeillä tuntuu olevan hyvä meininki ja lähtökohta tässä mallitehtailussa. Eivät pysty kilpailemaan volyymillä isoja vastaan mutta laatuun ja asiakaslähtöisyyteen panostetaan yhä enemmän. Asiallinen facebook-sivukin on.
Parasta näillä valmistajilla ovat aihevalinnat. Löytyy sarjoja hiukan harvinaisemmistakin esikuvista. Jollekin saattaa myös eurooppalaisuus merkitä jotakin, itseäni ainakin tympii kun kohta kaikki tehdään Kiinassa.
Löytyy hyllystä 1/35 Hetzer late, ei mitenkään ihmeellinen sarja vaikka sisältääkin täydet sisäosat ja moottorin. Alarunko aika warpannut ja ainakaan itse en tuosta löydä sitä tekemisen iloa. Tarkemmin arviota mallista PMMS: www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/eduard/ed3712.htm
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Varpata=(merenkulku) hinata ulos pudotetun ankkurin avulla kelaamalla teräksinen ankkuriköysi sisään. Käytetään mm. laivan keulaan kiinnitetyn puulautan hinaamiseen.

Olisiko alarunko vääntynyt?

Mikä tässä omassa kielessämme on vikana? (nääs) hymyssä suin Olli
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Huokaus ja tuplanaamapalmu… :) Ajattelin kirjoittaessani että kyllä tuohon joku tarttuu mutta kädet eivät suostuneet asiaa korjaamaan.