Pienoismallit.net

U-676 ja U-745 hylyt suomen lahden pohjassa hangosta etelään

nyt tänään näin nat-geossa ohjelman, jossa oli tuo U-676 jolla oli kylpyamme ilmatorjunta torni, neljällä it asemalla.jota ei kuulemma ole koskaan rakennettu.eliproto oli olemassa ja noi uppossi miinalaiva louhen miinoihin ja louhi torpedoitiin U-740 toimesta akustiseella torpedolla; noi kaksi U- boot upposi vantaa 3 miinakenttään
Jep ohjelma on Merimuseon kundien avulla tehty mm. Finkmanin Roope ollut vahvasti mukana ja vene ei ole proto vaan it-suojasukellusvene. Veneiden tarkkaa käyttöä ei vielä tunneta, mutta antoivat U-veneille ilmasuojaa kun niitä täydennettiin tukialuksilta. Samaan sarjaan on tulossa toinenkin ohjelma eli saksalaiset Z-alukset Suomenlahdenpohjassa. Aiheesta (U-veneet)tulossa mallit 1/144 mittakaavaan rakenteluryhmän toimesta. Ja Z-veneistä 1/350 mittakaavaan.
voi snorkkeli ja torpeedo,että malli 1/144 u-676 sta ja z veneistä 1:350 minkälaisesta mateeriaalista nuo aiotaan valmistaa:resiini?ja noita sitten joskus ostaa niin mistä? kysymys oli että tuo kylpyammme joka toimii it parvekeena arkistojen mukaan ei ole rakennettu, vaan suunnitelma, siis paperi U-flak boot.mutta nyt se on tosi asia tuo kylpyamme U- flak boot U-676.toinen osa myös tuon nat geon tuotantoa? noita flak- booteja ei ollut montaa 4- 5 kpl, atlanilla ei homma oikein sujunut suunitelmien mukaan vain 6 operaatiota,vaan palutettin tavallisiksi u-booteiksi.
Täältä löytyy lisää tietoa U-veneistä, esim. it-veneistä:

www.uboat.net/types/u-flak.htm
Mallit modifioitava olemassa olevista; U-veneitä 1/144 parilla valmistajalla esim. Revel ja
Trumpeter, Z-hävittäjistä 1/350 malleja pohjiksi mm. Dragonilla ja Trumpeterilla
Nyt kävi kuin entisellä pojalla filosofian kokeessa: ymmärrän vastaukset, mutta en kysymyksiä!
kysymys oli NAT-GEON yhdestä ohjelmasta.kahdesta u-bootista suomenlahden pohjassa, etsivät jo yli 10vuotta tuota u- 745 mutta löysivät myös u-676 u-flak bootin harvinainen ja ainoa olemassa oleva ja tunnettu flak-boot,toivottavasti auttoi kysymyksiin.trumpalla on z-destroyeur z-25, z-30 ,z-43 ;dragonilla on z-31 ,z-38 , z-39 z- luokan hävittäjät. toinen osa siis käsittelee suomenlahteen uponneet z-luokan saksalaiset hävittäjät.ovatko kuvaukset aloitettu?
Kuvaukset olleet jo valmiit aikaa sitten, kohta pukkaa esitykseen.
Nyt rupesi kiinnostamaan… Nat geon sivuilta en löytänyt tietoa mutta jos joku tietää enemmän niin saa laittaa jakoon!
tuo ohjelma tuli nat-geo lippun alla:ranskassa nimi: la disparation du sous-marin nazi.joo otsikko ei ole loistava,mutta selostuksessa sanottiin että suomenlahdella.tuossa oli joitain frensu virheitä, kuten itämeri on hollanin edustalla,kyllä nauratti noiden frensujen tietämättömyys.otsikko olisi voinut olla paremmin la disparation du sous-marin a U-745 en golf du finland,eikä typerä propaganda otsikko.tuosta U- 676: sta saisi olla oma ohjelma se on ainoa U-flak boot joka on olemassa eli varmasti ansaitsee sen. toinen osa on varmaan noi sarvikuono miinakenttään uponneet z-35 ja z-36 hâvittäjät 12.12.1944 muita en löytänyt.tossa oli lievästi liian vähän asiaa tuosta U-676 ja kuvausta? ovatko jenkkit leikkeleet ohjelman, tuon hommaan pitäisi tehdä joku joka on kiinnostunut noista sukellusveneistä eikä pyrokraatti filmi taavetti.