Pienoismallit.net

Maalin väri ongelma

Elikkä olen tekemässä isohkoa lentokonetta jonka tyypillä/valmistajalla ei ole tässä mitään merkitystä. Sitä kun aloin maalaamaan niin aluksi maalasin vasemman puoleisen siiven ja sitten muutaman päivän päästä oikean puoleisen, koska ylimääräistä aikaa ei todellakaan ole paljoa… Nyt kun pitäisi mennä maalausta jatkamaan niin huomaankin että vasemman puoleinen siipi on HUOMATTAVASTI tummempi kuin oikean puoleinen. Molemmissa siivissä on samaa maalia saman paksuinen kerros. Maali on otettu myös samasta purkista ja sekoitettu kunnolla molemmilla kerroilla. Mistä voisi moinen väriero johtua?
Epäilen kuitenkin tuota riittämätöntä sekoitusta. Ohenna maalia niin paljon, että se tippuu ohuena norona/tippoina tikusta. Sitten laita vielä riittävän kokoinen mutteri(M6) purkkiin ja ravista. Taatusti maali on silloin sekoittunut tarpeeksi. Se sakka pitää saada myös purkin pohjalta liikkeelle.
Mieleen tulee myös,että maali olisi kuivuttuaan muuttanut värisävyään hieman?
Joskus olen kyllä itsekkin huomannut vastaavaa tapahtuneen,mutta on kuivuttuaan muuttunut hieman vaaleansävyiseksi,kuntaas sitten lakattuani mallit,ovat tulleet aavistuksen tummemmaksi.Valkoinen sävy saanut lakkauksen jälkeen kellertävää muistuttavan sävyn(ehkäpä vanhaa lakkaa/vanhaa maalia/liian paksua kerros maalattu?).
-Kuten edellä olikin,niin varmaan kun olet toisella erää maalannut, niin maali on sekoittunut enemmän ja paremmin.

Toisinsanoen voit vain maalata uudelleen tai yrittää tasoittaa sävyeroja lakkaamalla kokomallin yhellä kertaa..toivotan onnea.
Viimeksi muokattu 3.9.2012 11:07