Pienoismallit.net

Siviilijettien rakentelu

wade kirjoitti:
Edellä onkin tullut sanottua jo kaikki olennainen, mutta pieni lisäys tuohon British Airwaysin 747-400:een. Revellin sarjassa tulee Lufthansan käyttämät CF6-moottorit kun BA käyttää Rolls-Roycejä, joten hankintalistalle menee siirtokuvien lisäksi vielä Brazmodelsin hartsimoottorit (en tiedä tekeekö joku muukin?).
Moi.
Jos kiinnostaa, niin kaapista pitäisi löytyä ylimääräisenä revellin 747-400 BA:n siirtokuvilla ja RR:n moottoreilla. Hinta 20 euroa + postit.
Kyseessä tämä julkaisu: www.oldmodelkits.com/index.php?detail=14131&manu=Revell
Pieni rakenteluongelma on tullut näiden matkustajajettien kasaamisessa. 1/144 skaalassa siivet ovat useassa koneessa tyypistä ja mallista riippuen erittäin ohuita.
Parhaillaan työn alla oleva Zvezdan sinänsä tyylikäs Dreamliner 787 ainakin omaa erinomaisen ohuet siivet. Nämä ovat vielä ennen ylä/alapuoliskojen yhteenliittämistä melkoisessa lokkimoodissa kaartuen koko matkaltaan varmasti 2-3 senttiä. Oletteko esim. tähän kyseiseen koneesee, tai miksei muihinkin asentaneet siiven sisään mitään jäykistäjiä, jos niin mitä?

P.S jo valmiina rakennettuina saman valmistajan Tu -154 ja IL-86 joissa ei tällaisia siipiongelmia ollut.
Pertti Mela kirjoitti:
Oletteko esim. tähän kyseiseen koneesee, tai miksei muihinkin asentaneet siiven sisään mitään jäykistäjiä, jos niin mitä?
Juuri tämän sarjan kanssa tulin siihen tulokseen että pätkät sarjan omaa valurankaa siiven sisällä on ehkä hyvä ajatus, olen rakentamassa tätä mallia telineet sisällä joka ei ainakaan helpota sopivan siipien asennon löytymistä. Sinänsä on kai sama onko siellä sisällä jäätelötikkuja, valurankaa vai kiinalaisia syömäpuikkoja, kunhan jäykistävät rakennetta riittävästi.

Varsinaiseksi viaksi en tätä Zvezdalle kuitenkaan lukisi, muovin ominaisuudet vaan alkavat tulla vastaan kun mittakaavan mukaista ulkonäköä haetaan. 1:1 koneessa siivet kun ovat varmaan myös aika lailla joustavat ja wingletit ovat samaa rakennetta siiven kanssa.
Niin monessa siviilikoneessa eriväristen yläosan ja alaosan väriraja on juuri siinä mihin ikkunarivit, värijuovat ym linjat laitetaan. Miten kokeneet rakentajat ajattelevat, kun decalin alle tulee kahta väriä? Ongelma tulee kohta eteeni, ja kovin paljon kokeilumahdollisuuksia ei ole. Kiit. vast. od.
Mitä konetta ja liveryä olet tekemässä Late? Mittakaava? Siirtokuvan valmistaja? Lasertulostettu vai silkkipainettu arkki?
Late kirjoitti:
Niin monessa siviilikoneessa eriväristen yläosan ja alaosan väriraja on juuri siinä mihin ikkunarivit, värijuovat ym linjat laitetaan. Miten kokeneet rakentajat ajattelevat, kun decalin alle tulee kahta väriä? --
Onko nyt siis ongelma se, että väriraja erottuu siirtokuvan alta koska maalikerrokset eivät ole täysin samassa tasossa, väriraja kuultaa ohuiden (yleensä laser-) tarvikesiirtokuvien läpi vai se että väriraja täytyy saada täsmälleen tiettyyn kohtaan koska värijuovat (ns. "cheat lines") tulevat sekä värirajasta että siirtokuvasta?

Ensimmäiseen ongelmaan auttaa vesihiomapaperi ja lakka/lattiavaha, jälkimmäinen on jo mutkikkaampi mutta ottaisin itse ehkä valokopiot siirtokuvista ja sommittelisin niiden avulla maskiteippien oikeat paikat.

Viimeisessä tapauksessa valokopioiden avulla suunnittelu auttaa ehkä myös, tosin nykyään useampia väriraitoja sisältävien kaavioiden siirtokuvissa on esim. valkoinen pohjaväri jo valmiiksi mukana.

Vai olenko ymmärtänyt varsinaista kysymystä ollenkaan oikein?
??????
Viimeksi muokattu 1.10.2016 19:17
Tämä ketju lienee paras paikka "kuramallarin" kysellä. :)

Pitkään on tehnyt mieli kokeilla "kiiltävän puhtaan" siviilijetin rakentamista vaihteluna noille kuratuille vaunumalleille. Sen ensimmäisen mallin valitseminen on ehdottomasti vaikeinta; yhtään konetyyppiä en tiedä ja numerosarjat numerosarjojen perässä eivät hommaa helpota.

Mikä on se rakennettavuudeltaan markkinoiden "ykköstuote"? Hakusessa joku fyysisesti pienehkö konetyyppi (mittakaavassa 1/144) näin alkuun? Revellin Airbus-sarjalaiset?

Tiedän, että viestini on ns. valmiiden vastauksien kalastelua ja hyviä vinkkejä olenkin löytänyt viestiketjun alkuosasta. Silti aihealue tuntuu maakalustomallerille melkoiselta suolta.

- Tatu

Ps. Jos joltain sattuu löytymään kaapista mallisarja, josta haluaisi luopua, niin paiskatkoon YV:llä
Viimeksi muokattu 31.10.2012 10:58
Jos haluat saada siveltimellä hyvää jälkeä, satsaa heti suosiolla laadukkaisiin siveltimiin. Se säästää monelta harmilta. Revellin perussudit ja halpishallilöydöt kannattaa jättää heti hyllyyn (tosin Lidlistä on silloin tällöin löytynyt yllättävän hyviä sivellinsettejä). Isojen pintojen maalaamiseen lattakärki on lähes pakollinen. Synteettisiä harjaksia kannattaa käyttää.