Pienoismallit.net

Harrastuksen aloitus

Jos autoja meinaat alkaa rakentaa, kannattaa ostaa tämä Pat Covertin kirjoittama kirja. Selvittää yksinkertaisia tekniikoita, ja sitten vähän haastavampia tekniikoita.


Tämä Topic kannattaa myös lukaista läpi: Linkki
Tuosta ylläolevasta kirjasta tuli mieleen, että ostin joskus 80-luvulla amerikkalaisen automallailukirjan "Modeling cars and trucks" tms. nimeä en nyt tarkkaan tähän hätään muista. Selailin kirjaa jokunen aika sitten ja totesin kirjan ohjeiden ja vinkkien toimivan edelleen nykypäivänäkin.

Pienoinen ylläri oli, että Johnsonin kirkasvahaa käyteltiin mallailuun Amerikoissa jo tuolloin, 1970-90-luvuilla. Suomessa tuo ihmeaine aiheutti suurempaa polemiikkia vasta joitakin vuosia sitten. Eli kyseessä jälleen oppikirja, jota sitäkään en ole kunnolla aikoinaan lukenut!!?
"Omaa tuotantoa olevat sarjansa ~90-luvun puolestavälistä eteenpäin ovat pääsääntöisesti hyviä."

Mistä muuten näkee milloin nuo mallit on tehty eli onko "tuotanto" miltä vuodelta? Lukeeko se paketin kyljessä?
Sori, tuon olisi voinut selventää tuon heti alunperinkin. Valitettavasti Revell ei laatikoissaan mainitse sarjan alkuperää, miikäli ei ole omaa tuotantoa (vrt. Tamiya, jonka Italeri-paketoinneista selvästi illmenee mistä on kyse), eikä liioin muottien valmistusvuotta, laatikoissa lukee ymmärtääkseni vain kyseisen paketoinnin julkaisuvuosi. Itse valurungoissa taas kyllä usein on vuosimerkinnät. Netti auttaa todella paljon tässä, melkein sarjasta kuin sarjasta tuppaa löytymään enemmän tai vähemmän kattavat arviot tai laatikkokatsaukset. Ja ainahan voi kysyä jos ei googlauksella löydy.