Pienoismallit.net

Paja Puuhastelua

Hieno homma! Hyvät joulunjatkot sekä tulevaa uutta vuotta 2014! Jossain vaiheessa keväämmällä pitäisi aloittaa tykkiprojekti Obuhov 1877. Esikuvat löytyvät Suomenlinnan valleilta.
Erkki Heiskanen kirjoitti:
Jossain vaiheessa keväämmällä pitäisi aloittaa tykkiprojekti Obuhov 1877. Esikuvat löytyvät Suomenlinnan valleilta.
Hienoa, ehkä silloin jo pystymme valamaan siihen osia ja muutenkin autamme kaikilla tavoin.
hyvää uuttavuotta sinullekkin.
olli
Tervehdys Olli ja hyvää alkanutta vuotta! Kuinkas on printteriprojekti edennyt? Ite en ole vielä ehtinyt uhrata ajatustakaan tuolle, mutta eiköhän tilanne parannu kunhan nämä vuodenvaihteen hössötykset on saatu hoidettua.
Varmaan onkin sulle jo tuttu juttu, mutta ovat avanneet uuden 3d printtaukseen liittyvän foorumin, josta ajan kuluessa löytyy varmaan yhtä jos toistakin hyödyllistä tietoa: www.3dstuffzone.com

matti
Hei Matti ja ei ole pahemmin edennyt, sillä tarvitsee saada ensin kuntoon tuo purupajan maalausseinä projekti ja nyt tietty tuli sitten tuon uunin sijoittelu eteen. Hommaa siinäkin kun nuo hälyt ja sprinklerit tekee kiusaa jos sillä valamaan meinataan alkaa, kun ne ei oikein tykkää hyvää mikäli tilaan lemahtaa 1200 asteista ilmaa kun upokkaan ulos uunista ottaa.
Ehdotin, että rakennamme tuonne terassin alle pari eristettyä seinää, että saamme lämmöt pysymään plussan puolella ja sinne vietäisiin uuni ja inarintieltä isot koneet. Tulisi kaikki wermeet taas samaan pihapiiriin ja siellä voisi rauhassa valaa ja sotkea. Katsellaan, taitaa esteenä olla lopputarkastus rakennukselle joka on alkuvuodesta, mutta senjälkeen toivottavasti päästään siinäkin asiassa eteenpäin.
Juuh aamusella sain linkin tuolle sivustolle.
olli
Aikani kuluksi virkkasin purupajan pikkupuristimille tuollaisen seinätelineen, pysyy paremmin järjestyksessä. Seuraavaksi isommille samanlainen.Referenssipinnan ajoa isolla jyrsimellä lattarautaan mangneettipöydän avulla. Hyvin tuntui kappale pysyvän siinnä kiinni.

PuruPajan seinälle asennettiin reikälevyt, johon saa siististi useimmiten käytetyt käsityökalutTuollainen pöydälläpidettävä vannesahakin ilmaantui työpöydälleLahjoituksena saatiin tuollainen lehtisahasekä muutama laatikollinen puutyöstöalan englanninkielistä kirjallisuutta ja lehtiä

Samassa lähetyksessä tuli myös iso kasa uusia työkaluja, höyliä, sahoja, puunuijia, talttoja sekä 1/2 tuumainen puukierretyökalu ja paljon muuta.

Puuha ja PuruPaja kiittää lahjoituksesta.
Jos on taitoa hyppysissä niin Puuhapajan vermeillä rakentaa vaikka toimivan lentokoneen 1/1! Jytyvehkeitä varsinkin nuo miehen ikään tulleet työstökoneet :-)
Isolle jyrsimellekkin saatiin hankittua digitaalinäyttöensikuun budjettiin on varattu 3 mittasauvan hankinta, että päästään sadasosan tarkkuuksiin

Myös tuollainen lastumangneetti tuli britislandiasta metallilastujen keräämiseksiHieman on tehoton tuo magneetti, mutta suht mukavasti saa lastut kerättyä ja siirrettyä roskiin.
Kun kahva on ala asennossa magneetti kerää lastut ja kun se nostetaan ylös, niin lastut irtoaa tuota kaulusta vasten ja putoaa roskiin.
Imuseinäkin pikkuhiljaa edistyySisälle laitettiin tuollaiset ohjaimet, että imu kohdistuu tasaisesti suodattimelleMolemmille sivuille, sekä ylös ja alas tulee vielä saranoiden varassa olevat wiikset jotta saadaan maalisuihkut menemään suodattimeen. Korkeus on 85 cm ja leveys 1,5m. Sen edessä on hyvä maalailla vähän isompiakin kappaleita. Suodattimena on G4 maalaamosuodatin ja mikäli käytämme liuotinpohjaisia maaleja, lisäämme siihen aktiivihiilisuodattimen.

Imupumppu koekäytössäToimii hyvin ja puristaa tehokkaasti kappaleet yhteen liimauksessa.Puristusvoimaa tuossa on 850kg neliösentille ja tulee tasainen puristus joka kohtaan.
Imuseinä koekäytössä, sivuille on jo asennettu viikset, ylhäältä ja alhaalta puuttuu ohjaimet vielä.maalattaessa tuo oli pöydän päällä ja kivasti suurin osa sumusta meni tuohon seinän suodattimeen. Hieman on heikko kanavapuhaltimen teho ja nähtävästi jos enemmän ruiskulla isoja kappaleita maalaa niin joutuu hommaamaan isomman puhaltimen ja suurentamaan poistoilma putkea.