Pienoismallit.net

Paja Puuhastelua

CNC ohjattu yläjyrsin testikäytössä, ohjauselektroniikka odottamassa kotelointia. Myös pystylineaarin askelmoottori vielä pitää vaihtaa ja hankkia kunnon jyrsinpää. Muuten toimii kuin unelma ja kohta päästään nikkaroimaan sillä vaikka mitä.

Myös Proxxon MF 70 pikkujyrsin odottaa kasaamista ja CNC ohjausta.

Jyrsinpukin asennus pystylineaariinElektroniikan testaustaEnsimmäinen testijyrsintä tietokone ohjatustiKaikki toimii niinkuin pitääkin, nyt vain odottelemaan kunnon jyrsinpään hankintaa ja johdotusten sekä ohjaus elektroniikan koteloinnin kimppuun.
Vähän tarkempaa testijyrsintää, käyttäen jyrsinpäänä porakonetta, kun pikku proxxonin näverrin sanoi työsuhteensa irti, tosin vahinko ei ollut suuri sillä oli ostettu divarista.Ensiviikolla saadaan hankittua kunnon jyrsinpää ja terät
Puuhapajalla pidettiin 7.7 HackLabin kanssa yhteistyössä koneistajan kurssi jossa oli osanottajia 20 hemmoa, kuvassa esitellään miten työskennellään kellosepän sorvin kanssa.


Mikromekaniikan taitoja esitteli Espoon kelloseppäkoulun opetaja


Käytännön harjoittelua pajan konekannalla
Viimeksi muokattu 9.7.2012 19:22
Johan alkoi jyrsin pelittämään ihan toisella tavalla kun saatiin siihen kiinni Kress jyrsinpää ja asianmukaiset terätSeuraavaksi johdotuksen ja elektroniikan koteloinnin kimppuun että saadaan palikat kasaan ja toimimaan niinkuin pitääkin.
Alkaa Routteri olemaan pelikunnossa, vähän vielä tarvitsee koteloida ja kytkeä rajakytkimiä, mutta pelittää loistavastiJälkikin on sen mukaista ja työala nävertimellä on noin 60x60 cm luokkaa ja pystysuunnassa noin 30 cm.Tällä nikkaroi kasaan kunnon kylttejä ja osasia kunhan opitaan käyttämään sitä.
Ohjelmistoina löytyy Cud2D ja Cud3D
Viimeksi muokattu 20.7.2012 19:48
Tässä valmistuu puusta tehtävään kelloon hammasratas

Näverrin alkaa olemaan pelikunnossa paikat on koteloitu ja sähköistys melkein valmis. Vielä tarvitsee asentaa säädösten mukaiset Turvareleet, hätäseis painike ja kytkeä rajat toimimaan. Tosin nyt jo sillä pystyy jyrsimään täysillä ja testasin alumiiniakin ja jälki oli siistiä.
Ohjelmistoina löytyy ohjaukseen Mach3 ja koodintekoon Cut2D sekä Cut3D sekä PhotoVcarve joilla pääsee kivasti alkuun. Jatkossa pöydälle ilmaantuu neljänneksi akseliksi pyöröpöytä sekä imupöytä kappaleiden paikalleenpysymisen varmistamiseksi. Työala on noin 60x60 cm ja korkeussuunnassa jyrsin liikkuu noin 32 cm.Jatkossa kunhan aikaa ja intoa riittää muokkaamme piirustuksista koneelle sopivat tiedostot, jolloin niillä on helppo ja nopea valmistaa kaaret yms mallien osat.
Viimeksi muokattu 27.7.2012 00:38
Kellonrattaan jyrsintä 10mm MDF levystä


ihan hyvää jälkeä, vaikka terä ei ollutkaan priima kunnossa, kunhan muutamanpäivän päästä saan uusia teriä pääsee kunnolla tuolla routterilla fiilisteleen.