Pienoismallit.net

Suomi-Mig-21bis modausketju

Akanin väreistä puheenollen, mitkä värit ovat soveliaat Suomi-MiGiin, jos oletetaan että rakennetaan tuo MG-129 Eduardin laatikosta? Eri tuotantoerien koneissahan oli suuriakin sävyeroja etenkin ruskeassa värissä.
Viimeksi muokattu 19.7.2014 15:22
Nostetaanpa vanhaa ketjua, tuli hommattua Kuivalaisen alelaarista pahimpaan MiG-kuumeeseen Eduardin "In the indian service" paketointi, ja nyt heräsi kysymys että mistä saisi suomi siirtokuvat? Olen onnistunut löytämään ainoastaan tässäkin ketjussa mainitun Afterburner Decalsin Fabulous Fishbeds arkin, jossa olisi suomitunnukset, mutta sekin on ilmeisesti poistunut jo aikoja sitten tuotannosta ja jokapaikassa myydään ei oota. Ebayssäkin arkista pyydetään melkoisia summia. Eduard:iltakaan ei taida saada hommattua pelkästään alkuperäisen paketoinnin siirtokuvia?
Moi

Osaisikohan kukaan valaista kantoivatko suomi-MiGit aseitaan ensisijaisesti sisemmissä vai ulommissa ripustimissa, jos kyydissä oli pelkkä R-3S -pari? Pystyikö molemmissa ripustimissa edes kantamaan koko ilmasta ilmaan asevalikoimaa (R-3S, R-13M, R-3R, R-60, oliko vielä muitakin?) ja oliko jotain säädettyä toimintatapaa?

Kiitos!
Tämä ei nyt ole varmaa tietoa, mutta lähteenä on IPMS mallari 6/1994 "MiG-21BIS osa 2".

Sen mukaan koneessa oli aina viisi ripustinta kiinni. Näistä keskripustin oli lisäpolttoainesäiliötä varten. Siivessä sisemmät ripustimet olivat yleisripustimia joihin saatiin aseistusta kiinni. Ulommat olivat märkäripustimia lisäpolttoainesäiliöille. Jos ulompaan haluttiin kiinni aseistusta niin se piti vaihtaa ykeisripustimeen ja tällöin lisäpolttoainesäiliötä ei voinut käyttää.

Normaalikäytäntönä oli saman artikkelin mukaan yksi IP- ja yksi tutkaohjus sisemmissä ripustimissa ja uloimmat varalla lisäpolttoainesäiliöitä varten, joita kuitenkaan ei usein koneissa ollut kiinni.

Aseistuksesta kerrotaan seuraavaa:
R-62 ip-ohjus
R-3R tutkaohjus
R-13M IP-ohjus
S-24 ilmasta maahan ohjus
UB-32 rakettikasetti
UB-16 rakettikasetti

Toivottavasti tästä oli apua. Jos oli niin kunnia sinne minne se kuuluu, eli IPMS:n kyseisen artikkelin kirjoittajille.

Ja lisätään sen verran, että tuon normaalikäytännön yhteydessä lehdessä puhutaan harjoitusohjuksista. En tiedä mikä on ollut esim. tunnistuslennoilla varustus, mutta voisi olettaa että sama aidoilla ohjuksilla olisi aika looginen.
Lisäksi artikkelissa mainitaan, että R-62:lle oli olemassa myös tuplaripustin.

Timo
Viimeksi muokattu 30.5.2015 10:40
Moi

Kiitos tiedosta, oli tosiaan hyödyllinen! Minulla on tällä hetkellä tosin tarjolla vain nuo kaksi R-3S:ää, mutta niillä mennään tällä kertaa ja sisemmissä ripustimissa.

-Jaakko
Niinhän se piti rakentaa OOB tuo MG-129. Nyt jo tarttui maailmalta MG-140 siirtokuvat tilaukseen. Mitäs eroja näissä yksilöissä, joita ottaa rakentaessa huomioon?
Isoilla tunnuksilla suurimmat erot on maalauksessa, rungot samanlaisia. Pikkutunnuksilla MG-140 oli perushävittäjä omalla maaluksellaan kun MG-129 oli T-versio omalla maalauksellaan. T-(tiedustelu-) vesiossa oli antenneja lisätty siiven kärkiin, sivuvakaajan jättöreunaan rungon päälle sivuvakaajan etupuolelle ja rungon alle nokkatelineen etupuolelle. Alunperin molemmissa (suurilla tunnuksilla) venäläinen ohjaamojärjestys. Avioniikka modissa MG-140 hävittäjä versio ohjaamopäivityksessä jossa tutka mittaritaulussa. MG-129 tiedusteliversio ohjaamo jossa ei ollut tutkan kuvaputkea vaan tiedustelulaitteiden käyttölaite (Kuivalaisen etseissä on T-version mittaritaulu). Tässäpä näin alkuun.
Siinäpä sitä tietoa tulikin, kiitoksia. Hävittäjäversiota mieluilinkin, ja siksi nuo toiset siirtokuvat. Pitää tutkiskella mitä hävittäjäversion osista jo löytyy suoraan laatikosta.
Kannattaa huomioida myös naamiomaalauksen erot, osassa koneita ruskea on melkein mustaa ja vihreä hernekeiton väristä…
Ovatko herrat Tietäjät jo vertailleet Zvezdan ja Kovozavodyn MiG-21:ä? Kovon MiG taitaa osittain olla R.V. Aircraftin osilla, kuten MF:kin?