Pienoismallit.net

Suomi-Mig-21bis modausketju

Linkeistä löytyy kuvia tuulilasin alapuolisesta mittaritaulun katteesta suomalaisissa MiG-21BIS koneissa. Eiköhän näiden perusteella sellaisen pysty helpostikin rakentelemaan malliinsa.

MG-130
upload.wikimedia.org…ns/f/f0/MiG-21bis_%28MG-136%29_ohjaamo_Keski-Suomen_ilmailumuseo_1.JPG
MG-116
upload.wikimedia.org…s/3/37/MiG-21bis_%28MG-116%29_Karhulan_ilmailukerhon_lentomuseo_03.JPG
MG-136
www.panoramio.com…/photo_explorer
?
img.photobucket.com/albums/v178/coturnix/P8230051.jpg
MG-127
www.warbirdphotos.net/browse.asp?section=PostWW2/Fighters/Soviet/MiG21

Kannattaa myös huomata, että heittoistuimen niskatukia näyttää olleen myös useamman värisiä (mahdollisesti myös heittoistuimia). Valokuvareferenssit ovat taas kullan arvoisia.

-Jari
Kuivalaisen miitaritauluetsit ovat juuri T-versiolle. Perus hävittäjäversiossa on tutkan näyttölaite joka näkyy tässä:
upload.wikimedia.org…ns/f/f0/MiG-21bis_%28MG-136%29_ohjaamo_Keski-Suomen_ilmailumuseo_1.JPG

MiG-21 BIS T-koneissa oli tähtäimen paikalla tiedustelusäiliöiden/kameroiden käyttölaitteet, tutka postettiin ja tutkan tilalle asennettiin tiedustelulaitteita. Mittaritauluun tutkan näyttölaitteen tilalle tuli tiedustelulaitteiden näyttö. Kun koneet palautuivat Rissalaan niin koneisiin asennettiin hävittäjätähtäimet takaisin, mutta ei tutkaa eikä tutkan näyttölaitetta. Siitä erilaiset mittaritaulut.
Ei muuta kun koneiden MG-114, -124, -125,-127,-133 (T-versioiksi 1988) ja -129 (T-versioksi 1989) historioita tutkimaan milloin missäkin oli minkäkinlainen ohjaamovarustus.

Suomalaisissa bisseissä oli vain yhdentyyppisiä heittoistuimia, mutta erivärisiä varjokoteloita/pääsuojia saattoi olla, yleensä harmaita. Koneissa olevat heittoistuimet vaihtoivat runkoa huolloissa, joten erivärisiä pääsuojia saattoi olla samassa yksilössä eri aikoina. Harmaa on aina oikeaan osuva jollei halua konettaan tehdä juuri jollekkin aikavälille.
Hei!

Kyllä on viimeinen kerta, kun tulkitsen näin pieniä asioita käyttämättä lukulaseja. Vasta nyt minulle aukeaa se tosiseikka, että Kuivalaisen mittaritaulu esittää tosiaankin tiedusteluversiota. Alamittaritaulu näyttää kuitenkin olevan hävittäjästä!

PMi on varmaan unohtanut MiGistä enemmän kuin minä olen ikinä tietäntyt, joten kannattaa uskoa häntä (Se oli siis MG-129 runko, johon koko kesän -89 rakennettiin johtoja sisään …)

Tiedusteluversio ei kuitenkaan synny pelkällä mittaritaululla. Oma veikkaus on kyllä vieläkin, että suomalaisen hävittäjäversion taulua sillä fotoetsillä on haluttu esittää. Korjaan virheeni aikaisempiin viesteihin etsien osalta. Oikean koneen tiedot ovat oikein.

Pahoittelen, että minulla meni näin kauan tajuta mitä oikeasti kysyttiin.

t.
Kari
Siirtokuvia MiGiin asetellessani huomasin, että rakennusohjeista puuttuu parin osan asennus tai sitten ei vain osu silmiin. Linkissä on tarkka kohta. Tämä puuttuu myös rungon toiselta puolelta. Nopeasti olettaisin kohtiin kuuluvan osan D63, vai löytyykö joltain parempaa tietoa?

EDIT: Rungossa on muuten selvät merkinnät osien sijainnille.

i1071.photobucket.com/albums/u506/Julle64/Puuttuva_zps791c1bee.jpg
Edusrdin Suomi malli… katso ohjeen sivu 12, sieltä löytyy vastaus.
Kiitos. Ei osunut silmiin, koska asennan aseistuksen vasta muuten valmiiseen malliin eikä tullut katsottua noita "asesivuja" niin tarkkaan.
Hei. Tulipa haettua harrasreelta Eduardin kone. Kysyisinkin että jos haluan rakentaa tuon MG129 koneen ennen tiedustelukoneeksi muuntoa niin millä muutoksilla selviää. Kuivalaiselta ainakin ohjaamoetsit mittari ja avioniikka muunnoksiin mutta mitä muuta?
Niin ja eikö ohjaamon mittaristot länsimaalaistettu MG129 koneeseenkin heti 80 luvun alussa? Tiedustelukoneeksi vasta lähempänä 90 lukua. Mielestäni Kuivalaisen etsit käyvät siis hävittäversioon.Tiedusteluversioonhan tehtiin paljon myös muutoksia ulkoaauun.Mallix lehdessähän tästä on hyvä juttu.
Esa Siika-aho kirjoitti:
Niin ja eikö ohjaamon mittaristot länsimaalaistettu MG129 koneeseenkin heti 80 luvun alussa? Tiedustelukoneeksi vasta lähempänä 90 lukua. Mielestäni Kuivalaisen etsit käyvät siis hävittäversioon.Tiedusteluversioonhan tehtiin paljon myös muutoksia ulkoaauun.Mallix lehdessähän tästä on hyvä juttu.
Katso keskustelua hiukan aikaisemmin tällä sivulla, 10.2.2014, niin vastaus löytyy.
Ok.Osaisko nyt joku sanoa Eduardin sarjasta.Haluan tehdä koneesta hävittäjäversion eli version ennen tiedustelukoneeksi muuttoa.Mittaritaulu on sarjassa täysin turkoosi. Eikö mittariston keskiosa muuttunut harmaaksi heti kun avioniikka länsimaalaistettiin 80 luvun alussa.Eli millaisilla muutoksilla saa kuvattua parhaiten hävittäjäversiota?