Pienoismallit.net

Suomi-Mig-21bis modausketju

Eduardilta ilmestyvä ulkotilaetsit Bissiin: www.eduard.com/store/out/media/48718.pdf

Sisältää myös ohjaamon kuomun tiivisteet etseinä.
^ Hmmm, pitäisikö tuo tulkita niin että kuomun sisustan roippeita ei sitten ohjaamoetseissä nähdä?
Päälaskutelineiden luukut etseinä, nokkatelineen luukut olisi ollut kivat myös, jossei muuta niin yhtenäisen ilmeen takia.
Nuo siiven alapuolen T:n malliset anturit tuntuvat kyllä aivan turhilta tehdä etseinä, sarjan osat täysin kelvolliset, ja kolmiulotteiset.

Mutta pistetään setti harkintaan, sen verran hyödyllistä tavaraa on mukana.
Viimeksi muokattu 30.12.2011 16:44
^ MiG-21 on kiinnostanut minuakin. Muistan, että ehkä viime vuosituhannella Jyväskylässä oli lentonäytös. Sen kalustonäyttelyssä oli suomalainen BIS, jossa oli kaksi erilaista "AA-2" eli Atoll- ohjusta. Toinen oli tutkaohjattu. Sen kiinnityskisko oli paksumpi kuin toisessa siivessä oleva. Minulla on siitä diakuvia tallella. Tähän en niitä kaivanut.
Voi olla että Suomessa on satoja ihmisiä, jotka tietävät näistä asioista tarkemmin. Ehkä heidän on luvallista paljastaa tietojaan nykyään.
Kenraali Nikunen on kirjoittanut Airpower/Ilmavoimat kirjassaan Pohjois-Vietnamin Mig-21:stä Vietnamin sodan yhteydessä: "Vuonna 1972 standardiaseistuksen muodostivat tykki ja neljä Atoll-ohjusta."(s.121).
Kirja on oikein hyvä ammattilaisen näkökulma.
Tarkoitan tällä lainauksella, että mielenkiintoisia kombinaatioita voi esiintyä.
Diakuvista voi saada paperikuvia, joita voisi skannata, kun vaan ehtii…

Hyvää pääsiäistä

Terv. Veikko
Laitappa kuvia Veikko kun kerkeät. Olisi mielenkiintoista nähdä tuo kuvat.

t.Tave
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Lisäosat se nykyään on, millä rahaa tehdään. Vaikka ovathan nuo varmasti hienot. Hinta vain lähentelee jo Verkkokaupan MiGn hintaa, vaikka ei ihan samaan tasoon nousekkaan.
Timo Rasimus kirjoitti:
Lisäosat se nykyään on, millä rahaa tehdään. Vaikka ovathan nuo varmasti hienot. Hinta vain lähentelee jo Verkkokaupan MiGn hintaa, vaikka ei ihan samaan tasoon nousekkaan.
Verkkis on itse asiassa jo pudottanut MiGinsä hinnan alle sadan euron.
Löysin ohjuskiskoista pari kuvaa. Pyrin löytämään vielä lisää.
PM-netin arvosteluissa on hyvä arvostelu R.V. Aircraft -firman tuotteista. Siinä mainitaan oikeat nimet myös ohjuskiskoille. Tosin tutkaohjuksen kisko puuttunee.
PM-netin etusivulla on uusimmissa linkeissä "Kymin Ilmailumuseo", jossa muutamia kuvia aiheesta.
Ainakin Zvezdan 1/72 MIG-21BIS sarjassa on 2 Atoll Ip-ohjusta ja kaksi AA-8/Aphid/R-60 -ohjusta. Jos uusissa sarjoissa on enemmän variantteja, niin hyvähän se olisi.
Selvät kuvat ja nimet on MiG-21.De sivuston "armament", eli kättä pitemmät aseet.
Tosin tutkaohjusta sanotaan Infrapunaohjukseksi.(Muokattu 12.4.-12).
"MiG-21BIS -walkaround" voisi olla kokeilun arvoinen haku.
Terv. Veikko Timonen
Viimeksi muokattu 12.4.2012 13:42
Jatkoa: Dragonilla on Soviet missiles 1/72 sarja. Modern Soviet aircraft Weapons. Set 1: Air-to-air missiles. Siinä on pitkä Atoll-E ja lyhyempi infrapunaohjus merkitty vain AA-2 Atoll. Ohjuskiskot puuttuvat. R-60 ohjukset on ja tuplalaukaisimet niille.

Terv. Veikko
Viimeksi muokattu 13.4.2012 00:15 +
[quote="Eetu Tahvonen"]
^ So sorry pakko huijaa tietokonetta, että pääsen heittään kommentin. Oma mielipide: Tahvonen on ässä,. okei. No, jos menee MiG-21.de sivustolle, niin sakemannin kielinen on parempi. Jawohl. Ei muuta,
Terv. Veikko Timonen