Pienoismallit.net

Suomi-Mig-21bis modausketju

Nyt tieto on hajaantunut vähän liian moneen ketjun alle niin yritetään laittaa tähän ketjuun Eduardin 1/48 Mig-21bisin muutostöitä joita joutuu tehdä sarjaan, jotta siitä saa vieläkin paremman.

Muutoskohtia joita on nyt tullut esille:

-Sarjan ohjaamoetsit käsittävät ennen vuotta 1983 mittariston. Kuivalainen on teettänyt etsit joilla ohjaamon saa esittämään vuoden 1983 jälkeistä parannettua avioniikkaa.

-Suomi-Migissä on myöhempi mallinen heittoistuin KM-1M.

-Sarjan omassa ohjaamossa ei tule johdotuksia heittoistuimen taakse jotka ovat näkyviä joten ne joutuu tehdä tai sitten hankki Eduard Brassin resiiniohjaamosetti. MF-n Brassin ohjaamo käy myös, mutta mittariston joutuu muuttamaan BIS-versioksi.

-Ohjaamon sävyn saa hyvin sekoitettua ohjaamoetsien väriä vastaavaksi näillä ohjeilla: studiogekko.blogspot.com/2011/04/eduard-mig-21-cockpit-colour.html

-Suomi-Migissä on ollut vain umpinainen vannetyyppi

-Airesilta saa resiinisen pyöräkuilusetin joka on valovuosia parempi kuin sarjan oma. Tietysti voi itse johdoittaa sarjan oman paremmaksi.
EDIT: Suosittelen käyttämään Eduardin omia resiinipyöräkuilusettejä. Airesin omaa joutuu aika paljon fiksaamaan, että sen saa nätisti istumaan rungon sisään. Varsinkin nokkapyörätelinekuilua.

-Rakettikaseteiksi suomalaisiin Migein käyvät Eduard Brassin UB-32 ja UB-16-resiinirakettikasetit.

-Eniten käytetyimmät ulkohuoltoluukkujen tekstit ovat suomeksi, mutta muuten tekstit ovat venäjäksi. Eduard on julkaissut venäjänkieliset stenciilidekaalit Bisiin.

-Jos aikoo käyttää Airesin pyöräkuiluja joutuu varautua työstämään niitä aikalailla saadakseen ne paikalleen. Eli helpoin ratkaisu on Eduardin pyöräkuilut.
Viimeksi muokattu 6.7.2014 14:56
Moro,

Tämä on hieno topikki. Multa voi kysellä kuvia MG-130 koneesta. Jos Antti jaksat kaivaa vielä vaikka lisähärpäkkeiden tuotenumerot tms. niin olisi aika täydellistä…
Lisäystä muutos/muistilistaan:
- Suomi-koneista MG-111 ja MG-114:een varhaisen tyypin tuulilasi, osa G11 (pyöreät sivuikkunan etukulmat). Kaikkiin muihin myöhäisempi, osa G12 (terävät kulmat).

- MF-sarjan peruja olevasta nokkakartiosta puuttuu "kauluksen" rei'itys. Ei kovin näkyvä puute valmiissa mallissa tosin. Eduardin infolehtisessä mainittiin syyksi tekniset rajoitukset. Alue kuulemma otetaan huomioon tulevalla etsiarkilla.

Eduardin ohje voisi olla selkeämpi tuulilasin suhteen. Maalausohjeen perusteella siirtokuvavaihtoehtoihin A, B ja F kuuluisi myöhäisempi tuulilasi, mutta rakennusohje näyttää ja mainitsee vain varhaisen. Maalausmaskejakaan ei tule myöhäiselle tuulilasille, vaikka sen teippaaminen itse nyt ei suuri vaiva olekaan.

Afterburner Decals on lupaillut parikin MiG-21 siirtokuva-arkkia, toisella mukana Suomi-tunnuksia: sekä varhainen että myöhempi tyyli edustettuna. Siiven juuren liukuesteet näyttävät mukavilta, säästyy maskausurakalta. Rekkarin numeroitakin löytyy joten minkä tahansa yksilön teko onnistuu. Saa nähdä koska julkaistaan, ei vielä ainakaan valmistajan sivuilla ole mainintaa. --Klik--

Begemotilta löytyy pikkutekstiarkkia kaikille pikku masokisteille: --Klik--
Eduardin MF-sarjan venäjänkieliset pikkutekstit ovat kuulemma lähinnä sekavaa siansaksaa (kielitaidottomana menevät itselleni ainakin täydestä… :D), ja BISin näkyvät olevan samanlaiset.

Korealainen SuSeMilta saa messinkistä pitot-putkea (myös 1:72-skaalassa löytyy). Yhtä kappaletta oleva metalliosa, hiemanko peittoaa neljän etsiosan taiteilun muoviseen varteen? --Klik--
Viimeksi muokattu 26.12.2011 14:07
Kiitos Eetu infosta. Hyviä detskuja tuli esille!

Quickboostilta saa ilmascooppeja jotka ovat tarkoitettu MF-Migiin, mutta suurin osa käy ilmeisesti Bisiinkin. Tosin en tiedä kumpi näistä seteistä on parempi:

www.quickboost.net/Obrazky/48367.jpg vai
www.quickboost.net/Obrazky/48021.jpg

Myös 2-piippuinen tykki GSh-23(L) löytyy Quickboostilta resiinisenä: www.aires.cz…g/?s=mig-21&category_name=&filter_scale_2=1%3A48&posts_per_page=12

Suomi-Biseissä käytettiin myös R-60 infrapunaohjuksia, jotka löytyy Aerobonukselta resiinisenä. Arvostelu: www.aircraftresourcecenter.com/Rev5/4101-4200/rev4185-Aerobonus-480016/00.shtm

Tuotenumerot:

Eduard resiinipyörät: 648026
Eduard heittoistuin: 648030
Eduard MF-ohjaamo: 648036
Eduard rakettikasettisetti: 648025
Aires resiinipyöräkuilu: 4512
Quickboost resiinitykki: QB48390
Kuivalainen ohjaamofotoetsit modernisoituu Bisiin: KPE48009
Eduard ulkotilaetsit: 48718
Eduard BIS-ohjaamo: 648050
Eduard BIGSIN kaikki resiiniosat: SIN64802
Eduard suihkuputki: 648051
Eduard sisätilaetsit: 49587
Eduard sisätilaetsit Weekend: FE587
Eduard laskutelinekuilut: 648049
Eduard ilmajarrut: 648064
Eduard Migin tikkaat fotoetsi: 48704
Eduard accessories etsit: 48738
Master-Model messinkinen pitotputki: AM-48-062
Cold War Studios resiininen nokan korjaussetti: CWS 48001

EDIT: lisäyksiä
Viimeksi muokattu 2.9.2014 15:35
Vaikka kohde onkin itselleni väärässä mittakaavassa, on tästä ns yleistiedosta varmasti hyötyä muissakin mittakaavoissa rakentaville. Eli iso käsi jo nyt teille!
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Quickboostilta saa ilmascooppeja jotka ovat tarkoitettu MF-Migiin, mutta suurin osa käy ilmeisesti Bisiinkin. Tosin en tiedä kumpi näistä seteistä on parempi:

www.quickboost.net/Obrazky/48367.jpg vai
www.quickboost.net/Obrazky/48021.jpg
Itse valitsisin tuon Eduardin sarjaa varten tehdyn skuuppisetin:

Toinen näkyy olevan Academyn sarjaa varten.
Lainaus:
Suomi-Biseissä käytettiin myös R-60 infrapunaohjuksia, jotka löytyy Aerobonukselta resiinisenä. Arvostelu: www.aircraftresourcecenter.com/Rev5/4101-4200/rev4185-Aerobonus-480016/00.shtm
Mitäs vikaa sarjan mukana tulevissa on? ;)

Eetu, kiitos taas tiedoista eli QB48367 on juuri Eduardin sarjaan olevat scoopit.

Ei kai noissa sarjan ohjuksissa mitään vikaa oo. Jos vaan haluaa AMS:ia niin sit noi resiinitappoaseet:)
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Ei kai noissa sarjan ohjuksissa mitään vikaa oo. Jos vaan haluaa AMS:ia niin sit noi resiinitappoaseet:)
Se on se selittämötän hartsinhimo? :D
Loistava ketju! Iso käsi aloittajalle ja kaikille tietoaan jakaneille.
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Korealainen SuSeMilta saa messinkistä pitot-putkea (myös 1:72-skaalassa löytyy). Yhtä kappaletta oleva metalliosa, hiemanko peittoaa neljän etsiosan taiteilun muoviseen varteen? --Klik--
Tämä on iso helpotus. Perhana kun olisi tuon huomannut jo MF:ää rakentaessa. Olisi säästänyt hiusten väriä huomattavasti.
^ Jep, itse työn alla (pikemminkin telakalla, ei edistynyt sitten syyskuun alun) tuo Zvezda 1:72-skaalainen BIS ja sen pitot-putkeen liimattavia Eduardin pikkuriikkisia lirpakkeita kammolla katselin, että noiden kanssako sitä joutuu vielä tappelemaan. Onneksi tuli vastaan nuo SuSeMin kamat ennen pitotin ähertämistä.

Kumman rajatut vain Ebay-myyjän postitusmaat, Euroopasta vain UK ja Saksa, mutta kuitenkin tuotekuvauksessa pitkä lista eri maista arvioituine postitusaikoineen (Suomi mukaan lukien), ja alimmaisena:
Lainaus:
If you have a question or problem, please contact me first.
It is the fastest way to settle your concern or issue.
Question welcome!
Mutta kun koittaa ottaa yhteyttä, näyttää siltä että ko. myyjä on estänyt viestien lähettämisen. Kiva. :| Hmmm. Viitsisikö sitä laittaa vaan tilausta menemään ja jos alkavat mussuttaa siitä että on tilattu "väärästä" maasta niin alkaisi leikkiä semisti tyhmää: "olihan siellä toimisaika-arviotaulukossa Suomi"…?
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Vähän ihme meininkiä estää viestien lähettäminen, menettävät asiakkaita vaan.
Monet kerrat olen asioinut amerikkalaisten myyjien kanssa joiden myymien kamojen postitustiedoissa on ollut "shipping to" -kohdassa vain USA. Elleivät nimenomaisesti ole tuotekuvauksessa maininneet etteivät lähetä ulkomaille, olen lähettänyt viestiä ja kohteliaasti kysynyt josko myisivät Suomeen, niin lähestulkoon aina on onnistunut ja kaupat on tehty.