Pienoismallit.net

Takilointiin käytetty liima?

Hei!

Mitä liimaa suosittelette käytettäväksi takilointiin? Macchi 72:ssa ei saa päitä piiloon siiven sisään ja päät joutuu liimaamaan runkoon. Neuvokaa jokin liima joka on mahdollisimman näkymätön, koska takiloinnin joutuu viimeistelemään maalauksen jälkeen.

t. Vesa
Vastaan, että tiedän, mutta käytännössä en ole tätä kokeillut. Tarvitaan pikaliimaa, jossa liima ja kiihdytin ovat eri tuubissa, löytyy mm. Loctite-tuotemerkillä. Joku reikä siinä rungossa varmaan on, ei kai siimoja ikään kuin tyhjään liimata. No, tähän koloon laitetaan jollakin konstilla liimaa, sitten siiman pää kastetaan kiihdyttimeen ja tökkäistään reikään, jonne sen pitäisi jämähtää. Pitäisi olla sotkematon tapa.

Ongelmaksi tulee tietysti siiman toinen pää, mutta sen varmaan voi ensiksi vetää siiven läpi ja kitata jäljet (läpiporauksen jälkihän jää siiven alapuolelle). Sitten maalit pintaan, ja siiman toinen pää kiinni runkoon tällä kikka kolmosella.
Itsellä samantapainen ongelma. Senverran kokemusta kantapään kautta ettei pikaliimoja kannata käyttää,ainakin emalimaalit menee rypyille. Ajattelin tehdä koe liimauksen epoksi liimalla hukka osiin.
Tällaisesta Petrin mainitsemasta pikaliimasta en ole aikaisemmin kuullutkaan joten taisin turhaan tyrmätä pikaliiman.
Esko Rusi kirjoitti:
Tällaisesta Petrin mainitsemasta pikaliimasta en ole aikaisemmin kuullutkaan joten taisin turhaan tyrmätä pikaliiman.
Kuten sanoin, kokemusta ei ole, eli omalla vastuulla… Se että liima on kahdessa komponentissa oli juuri se juju, jota joku iso guru kehui ulkomaisessa lehdessä jotain kaksitasoa tehdessään. Kummankaan ainesosan ei yksinään pitäisi olla kovin sottaavaa laatua.

Löysin kaksikomponentti-Loctiten jostain ihan normikaupasta, olisiko ollut Prisma, tai Honkkarista tai Tarjoustalosta. Ei vaan ole lentokonerakentajan ura edennyt vielä niin pitkälle…
Eiköhän tuohon saa tehtyä takiloinnin ihan samalla tavalla kuin muihinkin takiloitaviin. Poraat pienellä terällä läpi reijät joihin liimaat ne langat tavallisella pikaliimalla. Sen jälkeen reijät voi vielä siistiä ennen maalausta. Miksi se pitäisi maalata ennen takilointia?
Omassa projektissa tulee lozenge siirtokuvakalvo siipien yläpinnoille, joten näiden maskaaminen tuntuu hankalalta ja riskialttiilta kittaamisesta ja hiomisesta puhumattakaan. Mittakaava on 1/72 ja siipitukia tulee 6kpl puolelleen eli yhteensä 12 kpl joten kirurgin taitoja tarvitaan.
Viimeksi muokattu 28.11.2011 21:16
Vaihdetaan vielä kiihdytin-sanan tilalle sana aktivaattori, ennen kuin joku kemisti tarttuu asiaan. Normistihan CA-liimojen kiihdyttimeksi käy vaikka vesi. Eli pääsin kotiin ja kaivoin liimapaketin esiin. Hintalappua ei ole, joten ostopaikka epäselvä. Paketissa nimenomaan lukee isosti että kaikille muoveille.
Viimeksi muokattu 28.11.2011 21:27
Täytyypä käydä etsimässä ja kokeilla turmeleeko siirtokuvan.
Senverran päivitystä tähän ketjuun että epoksiliima ei vedä maalia rypyille mutta on pirun vaikea annostella koktailtikulla ahtaaseen paikkaan,helposti tulee sotkuista jälkeä.
Täytyy etsiä tuota kaksi komponentti pikaliimaa ja kokeilla sillä.
Pikaliima on kätevintä takilointiin. Niikuin Paavo jo tuolla mainitsi, rakentaminen kannattaa ennakoivasti suunnitella niin, että maalaus tehdään ainakin suurimmilta osin takiloinnin jälkeen. Mallia joutuu tietysti käsittelemään rakennusvaiheessa varovaisemmin, mutta takiloinnin jälkien siistiminen onkin sitten paljon helpompaa.