Pienoismallit.net

Mallix vai Pienoismalli?

Mallix vai Pienoismalli?    
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kertoa oman mielipiteensä ja nähdä tämänhetkisen vastaustilanteen.
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Toivoisin siis Mixan ohella että tehdään rehellinen avoin kysely, ei vastakkkain asettelua. Vai ovatko sinisilmäiset tosiaan niin paljon fixumpia kuin ruskeasilmäiset, stereotypiat joutavat historiaan, mallareilla on muitakin värejä kuin mustaa ja valkoista. Laajennusta peliin Tomi ;-)
Noh noh. Pääsiköhän aloitusviesti nyt unohtumaan? Lasse siis tiedusteli vain mielipiteitä siitä, jos haluaa tilata vain toisen noista kahdesta kotimaisesta lehdestä, niin kumpaa suositellaan. Tämän keskustelun ja kyselyn idea siis nimenomaan olikin kyseisten kahden lehden vastakkainasettelu. Tällainen kysymys mietityttänee varmasti monia mallareita, jotka eivät ole vielä kumpaakaan lehteä tilanneet, joten kyselyn tarkoituksena on vain palvella sivuston käyttäjiä. Turha siitä on mitään salaliittoteorioita muodostaa. :)

Tarkoitus ei tietenkään ole sulkea mitään muita lehtiä pois, ja niistä saa (pitää!) toki keskustella. Mielellään tietysti omien ketjujensa alla, jotta keskustelu pysyisivät mahdollisimman hyvin otsikoissaan eivätkä suotta rönsyilisi. Kotimaisista harrastelehdistä yleisemmällä tasolla on olemassakin jo oma keskustelunsa kuten myös Suomen ilmailuhistoriallisesta lehdestäkin. Oma keskustelunsa löytyy myös ulkomaisille mallailulehdille.
Viimeksi muokattu 16.1.2008 15:25
Itse äänestin Pienoismallia, koska satun harrastamaan myös RC vempaimia.
Ok, viesti ymmärretty. Kyse siis ei ole vastakkainasettelusta vaan siitä kumpi palvelee ketäkin paremmin, ok.
Jos haluaa tilata vain toisen noista lehdistä, niin se paremmuus riippuu omista lähtökohdista. Jos harrastaa muovimallien lisäksi rc-laitteita niin valinta yleensä on Pienoismalli. Pelkkien muovimallien harrastajan valinta on yleensä Mallix. Näin siis jos on valittava vain toinen noista kahdesta lehdestä.
Yritän tuolla siis sanoa, että koska toinen sopii toiselle paremmin kuin toinen, ei äänestämällä löydetä sitä sopivinta ja parasta. Ellei sitten äänestyksen tarkoitus ollut valita Lasselle sopivampi lehti ;).
Itse tillaan Mallix-lehtee. Tilaasin ennen Mallix-lehtee Pienoismalli-lehteä mutta sitten lopetin tilaamisen. Sillä on rakenna Rc-malleja
Tilasin tuossa joku aika sitten Mallixin…
Olen ns. Wanha Bieru, joten kotiin on tullut jo monet vuodet Pienoismallilehti - on tullut jo niistä ajoista lähtien kun lehdessä ei juurikaan värikuvia näkynyt. Mallixin ostan irtonumerona säännöllisen epäsäännöllisesti.

Pienoismallilehden kohdalla sen suurimman tilausmotivaation aiheuttavat nimenomaan Jari B.Miettisen projektit. Tosin kohta minulla rupeaa käämi kärisemään, jos pikkuhiljaa lehden sivuilla ei ala näkyä sitä jo kauan sitten luvattua raporttia MPM:n 1:48 Heinkel He177 Greifin rakentamisesta ;-)
Itteleni tulee kumpainenkin lehti koska mallailun ohella harrastan( vähenevässä määrin tosin) myös radio-ohjattavia ja sitentäten en voi ehdottomasti olla kummankaan puolella.
Nottajotta totuus ei unohtuisi niin IPMS oma lehtihän se kaikista kaikkein on(vankka mielepiteeni)…siinä se tieto on suomeksi selitettynä.
Pienoismalli lehdessä minuakin kiinnostaa juuri Jarin tekeleet ja tekemisiä koskevat jutut ja toisaalta se Jesse Jarinpoika sai minut kiinnostumaan jutuillaan figuureista ja fantasiahahmoista joihin olenkin pää kallellaan.

Wanha bieru ei haise…se kasvattaa(sgt. Steinerille)
Viimeksi muokattu 16.1.2008 15:56
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Ok, viesti ymmärretty. Kyse siis ei ole vastakkainasettelusta vaan siitä kumpi palvelee ketäkin paremmin, ok.
Juuri näin. Hyvä, että selvisi. :)
Pekka Muikku kirjoitti:
ei äänestämällä löydetä sitä sopivinta ja parasta.
Ei varmasti. Äänestyksistä voi yleensä päätellä absoluuttisen varmasti vain sen, mitä mieltä yksittäisen äänen antaja on. Eikä sitäkään ihan sataprosenttisella varmuudella. :)

Tämä keskustelu kuitenkin osoittanee sen, kumpi ko. lehdistä soveltuu todennäköisesti paremmin tämän sivuston käyttäjälle ja kohderyhmälle. Eli pienoismalliharrastajien tarpeet täyttää paremmin Mallix-lehti. Jos vastaava keskustelu olisi esimerkiksi rc-harrastajien sivustolla, olisivat mielipiteet varmaankin melko erilaisia.
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Tämä keskustelu kuitenkin osoittanee sen, kumpi ko. lehdistä soveltuu todennäköisesti paremmin tämän sivuston käyttäjälle ja kohderyhmälle.
En ehkä lähtisi tekemään noin pitkälle meneviä johtopäätöksiä tästä äänestyksestä. Itse kuulun muutamien muiden tavoin luokkaan "rusinat pullasta", eli napsin lehden sisällön perusteella silloin tällöin irtonumeroina tasaisesti Mallixia ja Pienoismallia, ja tietysti siinä sivussa muitakin mallailulehtiä. Kotiin tulee säännöllisesti tuo IPMS Mallari.

Mallix on ehkä muovimallarille helppo lehti sikäli, että sieltä on löytynyt paljon helppotajuista ja helposti lähestyttävää how to -tyyppistä artikkelia erilaisista ja yleensä suosituista rakennussarjoista. Teemat ovat usein sotilaskalustomallarille tai figuuriharrastajalle tuttuja. Temaattisesti IPMS Mallari on omasta mielestäni aikalailla lähellä tuota Mallixia, eli paljon sotilaskalusto (maakalusto + lentovehkeet) aiheista kirjoittelua, niin rakennussarjoista kuin referensseistäkin.

Pienoismalli tuntuisi taas käsittelevän pienoismallailua hyvin laajassa mielessä, esim. viime numeroissa on ollut juttua nukkekotimallailusta. Juuri tällainen hyvin laaja perspektiivi kiinnostaa meikäläistä, eli ei vellota pelkästään omassa sopassa vaan yritetään kurkkia myös aidan toiselle puolelle mitä muissa genreissä tai lähiharrastuksissa puuhataan. Haastetta on enemmänkin siinä, miten lukija keksii sen, kuinka jossain toisessa aihepiirissä esitelty tekniikka tms. sovelletaan siihen omaan juttuun. Harrastuksen kehityksen kannalta on äärimmäisen tärkeää, että meiltäkin löytyy lehti, joka pyrkii monipuolisesti esittelemään harrastuskentän eri nurkkauksia.

Pienoismallin laadukkaita kirjoittajia on tuossa aiemmin jo listattu, lisäksi voidaan mainita mm. Petri Sallinen, jonka erinomaisista pienoisrautatieaiheisista kirjoituksista on tullut sovellettua kaikenlaista omaan sotilaskalustomallailuun.

Eli vastauksina alussa esitettyihin kysymyksiin: luen molempia ja valinta tilaamisesta kannattaa tehdä sen jälkeen, kun on joitakin numeroita kumpaakin lehteä lueskellut, että tietää vastaako sisältö omia tarpeita. Yleispätevään hyvä - parempi - paras akseliin / keskinäisvertailuun noita lehtiä ei ole mielekästä asettaa. Jos dollareita piisaa niin siitä vaan molemmat tilaukseen. Jos tilaa vaan toisen, kannattaa edelleen seurata mitä toisessa lehdessä kirjoitellaan ja napsia irtonumerot plakkariin aina kun kiinnostava kirjoitus sattuu eteen.