Pienoismallit.net

Punaisten Nieuport 17

jatkoa käytännössä edellisestä 23 keskustelusta, elikkä oliko punaisilla np. 17 käytössä sisällissodassa. (ja onko totta että punaisten lentäjät EIVÄT olleet suomalaisia?)
Oliskohan kannattanut jatkaa sitä edellistä ketjua, kun aihe sivuaa samaa?
En ota enää kantaa mihinkään Niepourtin alatyyppiin, koska en omista ilmailuhistoriallista lehteä, joka on historiantutkimuksen viimeinen sana, mutta lentäjinä oli luultavasti venäläisiä.
Samoin valkoisella puolella saksalaisia lensi tiedustelu- ja kuvauslentoja esim. täällä Hyvinkään yllä 1918.
Varsinaiseen kysymykseen en osaa vastata ilman kirjallisuutta, mutta punaisten lentäjät olivat tosiaan (ainakin) venäläisiä.
timo: no, ehkä olisi mutta toisaalta taas ei. (nyt alko sleepy sleepers soimaan päässä :D) mutta keskustelun aihe on pikkusen eri sillä tämä käsittelee nyt punaisten koneita ja parempi aloittaa alusta niin keskusteluun osallistuvien ei tarvi lukea kaikkia viestejä. :D
Veeli kirjoitti:
timo: no, ehkä olisi mutta toisaalta taas ei. (nyt alko sleepy sleepers soimaan päässä :D) mutta keskustelun aihe on pikkusen eri sillä tämä käsittelee nyt punaisten koneita ja parempi aloittaa alusta niin keskusteluun osallistuvien ei tarvi lukea kaikkia viestejä. :D
Asia esitettiin mielestäni kohtuullisen selvästi jo edellisessä viestiketjussa. Se, mitä punaisten lentotoiminnasta tällä hetkellä tiedetään, on kiteytetty seuraavasssa:

"TRE: Ni 10 c/n 755 ja Ni 21 c/n 1325. Nämä olivat 5.Sosialistisen Punaisen Lento-osaston koneita. Mahdollisesti kolmaskin kone oli, mutta näyttöä tästä ei ole. Kaksipaikkainen oli varmasti Ni 10 ja yksipaikkainen Ni 21, koska siinä oli 80 hv moottori. Näiden lisäksi punaisilla oli lentokoneita ainakin Kouvolassa/Utissa. Näistä ainakin kaksi poltettiin. Punaisilla saattoi olla koneita enemmänkin, koska heillä oli lentotoimintaa myös Viipurissa."

Nykytiedon valossa punaisilla ei siis ollut Ni 17 -koneita, on oma tulkintani em. tekstistä. Ennen taannoista tekstin kirjoittamista tarkistin asian kahdelta punaisten lentotoimintaa tutkineelta historioitsijalta. Saa nähdä onnistuvatko tutkijat mahdollisesti jäljittämän vielä joskus nuo Kouvolan/Utin ja Viipurin koneet ja niiden tyypit.

Punaisten lentotoimintaa on käsitelty laajemmin Suomen Ilmailuhistoriallisessa Lehdessä, joka todellakin kannattaa tilata (tämä ja muut asiaa käsittelevät lähteet mainittiin myös aikaisemmassa viestiketjussa). Lehden jutussa peräti kerrotaan, olivatko lentäjät venäläisiä vai eivät. Jopa vanhoja irtonumeroita on yhtä saatavilla. Kaikkien ilmestyneiden lehtien sisällysluettelot ovat selattavissa toimituksen nettiosoitteessa: www.kolumbus.fi/sil/contents.html
Viimeksi muokattu 10.11.2011 16:50
tämä selvensi asiaa, :) kiitos paljon