Pienoismallit.net

Bluenose

Kanadasta tilasin Bluenosen piirustukset (1/4" = 1' Scale Plans) joilla kyseisen aluksen pienoismallin voi rakentaa alkuperäisen mukaisesti, joten puuhasteltavaa riittää ja koitan siitä saada tänne blokin aikaiseksi.
Piirustukset ovat lähteneet kanadasta ja varmaankin alkuviikosta pääsen katsastamaan niitä ja miettimään jatkoa.modelshipbuilder.com/page.php?26

Täältä saa käsityksen millainen aluksesta tulee ja miten se rakennetaan.
Bluenose Practicum pdf tiedostossa on yksityiskohtaiset rakennusohjeet.
Viimeksi muokattu 29.2.2012 16:29
Bluenosen piirustukset saapuivat vihdoin, 7 kpl 120cm x 60cm kooltaan ja kaariakin pååttiin tulee yli 60 kpl joten nävertämistä riittää.
Mallin pituus tulee kokkapuun kanssa metrin luokkaa, mastojen korkeutta en vielä mitannut. Onneksi kaikkia kaaria ei tarvitse itse piirtää ja mitoittaa ja nopeasti kuvia tarkastellessa siitä saa 34 kaaren profiilit suoraan ja loput välikaaret täytyy mitata ja piirtää itse. Tarkoitus olisi, että teen alumiinista tulevia rakentajia varten sabluunat jolloin niitä olisi helppo monistaa.
Koitan saada piirustuksista kuvia ja aloitella blokin, kunhan ensin saan pajalle hankittua työvalot, tuolit ja tarpeelliset käsityökalut joita voivat muutkin käyttää. Ainakin vuoden projekti taitaa olla tiedossa…huokaa jos riittääkään.
edit:
lähempi piirustuksien tarkastelu ja mittailu toi karvaan totuuden esille… kaikki kaaret täytyy ihan itse piirtää ja siirtää työstettävälle matskulle, niinkuin ihan oikeetkin laivapuusepät tekevät. Tosin itse ajattelin skannata ja vektoroida ne niin puuha nopeutuu ja molemmista kyljistä tulee samanlaiset
Viimeksi muokattu 29.2.2012 16:31
Aloimpa sitten virkkailemaan kasaan pååttia ja tutkimaan piirustuksia, sekä skannailin ne koneelle. Nyt vuorossa adoben illulla kaarien vektorointi että pääsee siirtämään kuvia puulle ja veistelemään niitä.
Jos joku muukin haluaa rakentaa samaa båtskia, tervetuloa puuhapajalle, niin saa kaaripiirustukset vektoroituna, tai printattuina, tietty kunhan ensin saan ne tehtyä.
Viimeksi muokattu 3.2.2012 21:18
Pääkaaret sain vektoroitua ja välikaaret keulasta puoleenväliin, toivottavasti tälläviikolla saan loputkin valmiiksi että pääsisi viikonloppuna veisteleen kaaria puusta
Esikuvan rakennusta/kunnostusta pääsee weppikamerasta kurkkimaan tuolta, sivuilta löytyy myös paljon videomateriaalia eri rakennusvaiheista.
www.novascotiawebcams.com/south-shore/bluenose-ii.html#axzz1Iqe5EfVD
Viimeksi muokattu 29.2.2012 16:33
Nonnih… kaikki välikaaretkin olisi vektoroitu, josko vaikka viikonloppuna pääsisi testailemaan miten printeistä saisi kaaret aikaiseksi
Viimeksi muokattu 28.2.2012 13:32
Eipä sitten riittänytkään pääkaarien väliin 1 välikaari vaan joutuu virkkaamaan 2 lisää, eli kaaria tulee yhteensä 70kpl ja jos tekee kuin alkuperäisessä tuplaten 140kpl. Eikun puuhastelemaan uudelleen illun kanssa , mutta tulipa testattua tekniikka miten kukin kaaripuolisko veistetään kasaan 3mm vahvasta kolmesta palikasta liimalla ja puutapeilla kasaten.
Viimeksi muokattu 27.2.2012 07:45
Nyt on kaikki välikaaret vektoroitu paikoillee.


Jokohan nyt riittäisi, mutta näillä mennään ja viikonloppuna aloitetaan telakalla BlueNosen rakennus. Saapi nähdä joutuuko nuo kaikki kaaret printtaamaan erikseen omalle paperilleen (todennäköisesti), onneksi papru on halpaa.
Viimeksi muokattu 29.2.2012 20:44
BlueNosesta tulee ensiviikolla oma rakennus bloki, heti kun pajalle ilmaantuu kamera, että pääsen kuvaamaan työvaiheita.
Kiitokset ylläpidolle
Testailin kaarien rakentelua 9 kaarella ja samalla koitin ottaa jotain kuvia, mutta koko ajan oli jotakin hässäkkää ja en saanut oikein mitään aikaiseksi.

Lahjoituksena saatiin pajalle nivaska erilaisia noin metrin pituisia jalopuunpalasia joista nikkaroi vaikka mitä.


Kiitos Kantrille jonka kautta palikat tulivat.
Tulipa istahdettua sitten uudellen piirustuslaudan ääreen (lue tietokoneen) ja aloin virkata kasaan kaarien asennusjigejä, jostakin tarvitsee etsiskellä pikkupalasia kovalevyjä joista ne tehdään.
Mutta ensiviikolla lisää
Viimeksi muokattu 6.3.2012 16:16
Bluenose rakennusbloki on perustettu
www.pienoismallit.net/galleria/malli_10402/
ja jatkossa kirjoitukset siirtyy sinne