Pienoismallit.net

Zeron ohjaamon maalaus

Hobby Boss ei anna minkäänlaista osviittaa 1:72 Zeron (tyyppi 52) ohjaamon ja kuomun sisäosien maalauksesta. Itselläni on Revellin maaleja. Foorumilla näyttää olevan joitain rakennusblogeja ja muita vinkkejä joiden perusteella voi päätellä värin olevan jonkinlainen vaalean tai kellertävän ruskea.

Mikä revellin maaleista, tai niiden sekoitus, olisi suht lähellä oikeaa? Ruskea 82 ja hiekanruskea 16 löytyvät, samoin keltainen 15.

En halua alkaa kaivelemaan eksakteja tietoja pitkin poikin nettiä vaan miulle riittää kun joku sanoo suurinpiirtein oikean sävyn. En yleensäkään ole ollut niin tarkka mitä laitan kuomujen alle jääviin sisäosiin kunhan värisävyt ovat jokseenkin oikein. Jos sävy on siis vaaleanruskea niin silloin käy mainiosti "matt sand 16". Potkuri keskiöineen tulee ruskealla ja sen laitan Revellin 82:lla. Muutoin koneen sävy tulee olemaan vaaleanharmaa alusta ja tummemmanvihreä yläosa, tietty sillä mustalla nokalla.

Laskutelineet ja kuilut tulevat jollain sinertävänsävyisellä metallihohtomaalilla. Siihen ajattelin kokeilla sekoittaa vaaleansinistä ja alumiiniväriä.
Sekoittele Revellin keltainen 15 ja merenvihreä 48 maaleja.
Linkki
Linkki
Linkki
Keltaisen ja merenvihreän combo on varmaan tuota samaa kirkkaanvihreää mitä olen laittanut ties kuinka monen mallin sisustuksiin… se saanee kelvata.
Ei Zeroissa sisusta ollut mitään kirkkaanvihreää. Jessen linkeistä tuo kolmas on lähimpänä. Nuo Straggleresearchin väritaulukot ovat päteviä.
Ollut vähän inspis kateissa, mutta nyt kone on kasassa ja maalausvaihekin aloitettu.
Maalaus on sujunut hienosti eikä tällä kertaa ole tullut liian paksua jälkeä. Moottorikoppa pitää vetää vielä huomenna aamulla toiseen kertaan. Sitten kone onkin valmis ja iltasella voinee jo laittaa kiiltävän lakan. Sunnuntaille jää siirtokuvien laitto ja iltasella vielä muutama galleriakuva. Josko tästä tulisi tähänastisista malleistani paras.