Pienoismallit.net

Mallijunat Ay:n vaunujen rakennussarja Hdk- ja Gb-vaunu

Sainpas käsiini tänään 3 kpl täydellistä GB:n sarjaa, jotka keräilijöiden tuskaksi aion rakentaa…
Oikein! Rakennussarjat on tarkoitettu rakennettaviksi. Tässä maassa viruu pöytälaatikoissa kasoittain rakentamattomia mallisarjoja, joita ei saada koskaan valmiiksi. Laitahan kuvia kun ovat läjässä.
Loistavaa! Ilman muuta kannattaa rakentaa — suurin osa myydyistä sarjoista lienee yhä rakentamatta. Ohessa samoista sarjoista rakentamiani Gb-vaunuja. Ei kannata tapella sarjan lähikytkinmekanismien kanssa — ne eivät ole koskaan toimineet kunnolla. Korvaa ne Symoban mekanismeilla.

Itselläni olisi myös yksi rakennettuna, vielä kun ne siirtokuvat jostain löytäisi.
Teemu Siltanen kirjoitti:
Itselläni olisi myös yksi rakennettuna, vielä kun ne siirtokuvat jostain löytäisi.
Luulen, että minulla saattaa olla ylimääräisiä. Mille aikakaudelle tarvitset siirtokuvat?
Moi, vähän hakuammuntaa, mutta koitetaan.

Oisko kellään Mallijunien Gb:n siirtokuvista sellaista kuvaa mistä näkisi mitä tekstejä arkilla on missäkin?

Minulla on 3 kpl tekeillä ja eka on siirtokuvia vaille valmis. Kun vaan tietäisi mitä tekstejä missäkin on. Ei meikäläisen huonolla ulkonäöllä saanut selvää teksteistä.

Kiitos etukäteen!
Sarjan siirtokuvien tihrustaminen on kieltämättä hankalaa, kun valkoinen silkkipainoteksti on painettu lähes valkoiselle silikonipaperille. Koita katsella voimakasta lamppua vasten, niin saat ehkä selkoa.
Hyvä vinkki, kiitos! Sillähän ne sai näkyviin!
Nyt on valmistumassa kolmas Gb. Vuosien mittaan on "ruokahalu kasvanut", niinpä laitan lisää detaljeja. Kuten jarruihin poikittaistangot, niihin lenkit, erilaiset hantaakit, loppuopastekoukut, jne. Tuntuisi siltä, että ekaan vaunuunkin pitäisi laittaa lisää osia, kun alkaa näyttää hiukan "alastomalta" tähän verrattuna. Ekassa vaunussa on toimivana alkup. lähimekanismi. Toisessa ja nyt valmistumassa Rocon systeemit. Tähän viimeiseen piti laittaa näihin löysemmät jouset, kun työntäessä vaunu kampesi raiteelta. Myös Ms-laakerikupit. Eikä paljon painoja viitsinyt laittaa, vain 12mm mutteri pellin päälle. Tähän peltipohjaan sai hyvin M2-kierteet lähikytkinmekanismeja varten. Piti myös puskinpalkkien sisäpuolilta ottaa vähän pois, jotta vaunu kulkisi ratani kaarteissa, vaihteissa hyvin. Että lähikytkinsysteemi/tuppilo olisi vähän ulompana. Nämä siirtokuvat näkyvät myös "peilaamalla" valoa vasten.
Viimeksi muokattu 19.1.2016 09:18