Pienoismallit.net

Mk I Spitfiren maalaus

Minulla olisi ongelma erään spitin kanssa. Valmistaja on Guillow´s. Malli on tehty balsatikuista, silkkipaperista ja parista (ei kovin hyvä laatuisesta) muoviosasta.

No, malli on kasattu ja odottaa maalausta. Piirrustuksiin on merkitty epämääräiset maalirajat, mutta maalien sävyistä ei puhuta mitään.
Alla olevassa linkissä on kuva paketista, joka ontaa ymmärtää, että maalit ovat tummanvihreä, vaaleanruskea ja valkoinen. (Alla oleva kuva vääristää niitä hieman)

Linkki

Voisiko joku siis ystävällisesti lähettää (mieluuste Revellin) maalikoodit minulle, netistä kun en löytönyt. Ja malli on Mk I ja kyseessä on se normaali maalauskaavio
Tässä myös hieman maalien sävyjä (5 kuva ylhäältä)

Linkki

Tietysti näistä kaikista saa hieman vastausta tähän värisävy kysymykseen, mutta minä haluaisin mieluiten täsmälleen oikean sävyn.
Olethan huomioinut että nämä Guillow'sit ovat lennokkeja eivätkä muovimalleja ja ne on oikeasti tarkoitettu lentämään. Niissä ei sen takia ole kaikista pieninpiä detaileja ja muita sellaisia. Jos koneesta haluat edes jotenkin lentävän, niin ei noilla revelleillä kannata maalata. Ne ovat ihan valtavan painavia. Tietenkin niillä voi sitten maalata jos kone menee hyllylle koristeeksi, mutta omapahan on valintasi. Jos nuo muoviosat ovat srtyroksia tai depronia, niin niitä ei voi maalata revellin emaleilla, koska niistä tulee ''puuroa''.
Tuo maalien värit ovat yläpuolelle dark earth(32187) ja dark green, pohjaan sky(32159).

Nuo koodit känsin xtraxrylixin väreistä revelliin www.paint4models.com sivuston taulukoista joten on voinut mennä pieleenkin.

Muut varmaan tietää tuon vihreän värin.
Make Make kirjoitti:
Tietenkin niillä voi sitten maalata jos kone menee hyllylle koristeeksi, mutta omapahan on valintasi.
Juu, hyllylle on menossa.
Moi Olli, En tunne erityisesti Revellin värejä, mutta lataa oheisesta linkistä 1/32 Supermarine Spitfire Mk.1 ohjeet, sieltä löytyy myös Revellin värikoodit:

www.revell.com/support/instructions.html

Toivottavasti auttaa. Parhain terveisin, AJ

PS Michael jo tuossa edellä vastasikin.
Suunnilleen samankokoisen (?) staattisen muovimallin rakentaneena laitanpa ehdotukseni soppaan minäkin, siihen en ota kantaa kannattaako balsaa, silkkipaperia ja muovia maalata Revellin maaleilla. Enkä missään tapauksessa takaa sitä, että nämä ovat täsmälleen oikeita sävyjä (koska mielestäni sitä termiä ei voi käyttää pienoismalleista puhuttaessa)

Kaavio on siis alapuoli vaalea vihertävä/sinertävänharmaa Sky, yläpuolen naamiomaalaus ruskea Dark Earth ja vihreä Dark Green.

Revellin Sky 59 suoraan purkista on hyvä valinta, vihreämpää sävyä saa kun lisää tuohon tipan 49 turkoosia. Tosin historiallisen tarkkuuden puolesta melkein mikä tahansa hennosti sävytetty hyvin vaalea harmaa on oikein.

Dark Earthin sekoittaisin itse 50/50 sävyistä 84 ja 82, Dark Greenin saa periaatteessa suoraan purkista nro 39 tai 40 mutta noitakin voi sävyttää vielä maun mukaan vaikka keskenään. Revellin oma satiini Dark Green 363 on mielestäni liian "puhdas" tai "kirkas", mutta voihan toki sitäkin käyttää.

Näissä ehdotuksissa on sitten automaattisesti oletuksena, että halutaan simuloida Humbrolin maaleja 90, 29 ja 116 ja halutaan suunnileen tämän näköisiä värejä:
www.pienoismallit.net/galleria/malli_8617/

Guillowsin laatikon kansikuvan mukaan en ehkä lähtisi sävyjä hakemaan, mutta en todellakaan sano etteikö malli voisi näyttää hyvältä myös juuri noissa väreissä.