Pienoismallit.net

Kehityskeskustelu: ryhmärakentelut

Tähän keskusteluun toivon kehitysideoita ja muuta palautetta koskien sivustolla pidettäviä ryhmärakenteluita. Myös ehdotukset tulevista ryhmärakenteluista voi kirjoittaa tähän keskusteluun.
Toisessa keskustelussa ehdotettiin ryhmärakentelun aiheeksi Suomen sisällisotaa. Mitäs mieltä tästä ollaan? Riittääkö kiinnostusta ja potentiaalisia mallien aiheita?
Ehkä vuoden -18 tapahtumat eivät ole osallistuja määrän suhteen yhtä iso suksee kuin näyttää tämä aavikko olevan. Toisaalta onko se syy jättää Timon heittämä idea käyttämättä? Itse olisin ainakin kiinnostunut osallistumaan.
Sisällissota on kiehtova aihe, mutta tarjolla olevien mallisarjojen puutteesta johtuen lienee skulptaajien juttu…
Ehdotan ryhmärakentelun aiheeksi: Siviililentokone. Mikä tahansa siviilitunnuksella varustettu lentolaite sopisi mukaan.
Miksei ryhmärakenteluita voisi useampikin samanaikaisesti, etenkin, jos aihe on suhteellisen suppea, kuten tuo sisällissota?
Parempi aihe olisi mielestäni esim suomalaiskalusto laajemmalla aikaskaalalla.
Mixa Aho kirjoitti:
Miksei ryhmärakenteluita voisi useampikin samanaikaisesti, etenkin, jos aihe on suhteellisen suppea, kuten tuo sisällissota?
Parempi aihe olisi mielestäni esim suomalaiskalusto laajemmalla aikaskaalalla.
Aika olisi otollinen, kun tuo Tamiyan "Sturmi" on kaikkien pöydällä. :)
Itse haluaisin kyllä nähdä tuon 1918 rakentelun tulokset, olisi varmasti mielenkiintoisia tuotoksia.

Oma ehdotukseni rakentelun aiheeksi on ilmatorjunta, ihan ensimmäisistä aseista millä lentokoneita on yritetty tiputtaa näihin nykyisiin ohjusvehkeisiin.
Ryhmärakentelut ovat hyvin yleisiä ulkomaisilla mallailusivustoilla ja koskevat kalustoa laidasta laitaan. On pelkästään laivoihin keskittyviä, lentokoneaiheisia (tietty maa, konflikti, lentokonemerkki tai jonkun pienoismallivalmistajan tietty lekomalli), dioraamakampanjat, figuurikampanjat sekä tietysti maakalustoaiheiset. Esim. Armoraman sivustot ovat hyviä kampanjarakenteluun tutustuttaessa. Lyhimmillään pituus on ollut kolme kuukautta mutta yleisin on 6-12 kuukautta, jotta hitaammatkin rakentelijat tai/sekä ne, jotka ovat monessa kampanjassa yhtäaikaa mukana, saavat jotain valmiiksikin. Vähimmäismäärä on kymmenen osallistujaa.

Kannatan ideaa ryhmärakenteluista ja niiden lisäämisestä tälläkin sivustolla, kunhan säännöt sovitaan selkeästi ja ajoissa kullekin rakentelulle, ettei tule epäselvyyksiä. Mitään yksittäistä aihetta en tähän hätään keksi, sillä niitähän löytyy tarvittaessa vaikka kuinka. Suomen sisällissota ei ehkä hirveästi kerää aiheena osallistujia.
Vois olla jännä semmonekin teema, kuin 1/48 vaunut yms. maassa möyryävät vekottimet? Ei meinaan oo noita 48 skaalan laitteita ollu liiemmin näytillä.