Pienoismallit.net

Kehityskeskustelu: ryhmärakentelut

Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tervo Salminen kirjoitti:
Jeps, meillä noi oli alkujaan HaKe (Haluan kenkää?)-keskusteluja, porukkaa kun on vähennetty, niin nyt OtO (Oman toimen Ohella?)-keskusteluja.
KeKe menee niin, että aluksi pomo on jotain mieltä ja työntekijä jotain toista mieltä ja keskustelun lopussa työntekijä on samaa mieltä kuin pomo - tai ainakin pomo luulee niin.
Minirakentajamäärä on aika korkea, josta ainakin osin johtuu rakenteluiden vähyys. Esimerkiksi kitmaker.netissä vaaditaan kymmenen osallistujaa, ja vain viisi autoaiheisiin rakenteluihin. Voisiko vaadittua määrää laskea kahdestakymmenestä?

Profiilissa olisi hauska nähdä mitkä ryhmärakentelut on tehty onnistuneesti loppuun asti. Voisi esimerkiksi toteuttaa siten, että jos on lisännyt kyseiseen galleriaan mallin niin silloin rakentelu näkyisi profiilissa.
Viimeksi muokattu 26.8.2018 14:43
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Esimerkiksi kitmaker.netissä vaaditaan kymmenen osallistujaa, ja vain viisi autoaiheisiin rakenteluihin. Voisiko vaadittua määrää laskea kahdestakymmenestä?
Rajahan oli aiemmin myös Pienoismallit.netissä kymmenen osallistujaa, mutta se nostettiin sittemmin nykyiseen 20 osallistujaan, kun valmistuneiden mallien osuus oli niin pieni.

Onko toki aiheellista kysyä, onko ryhmärakenteluissa edes merkitystä valmistuneiden mallien määrällä, vai onko tärkeämpää ylipäätänsä osallistua ja saada malli edes aloitettua? Mielelläni kuulisin tästä mielipiteitänne.

Rajaa toki lasketaan, jos nykyinen koetaan liian korkeaksi. Lisäsinkin nyt tämän keskustelun yhteyteen äänestyksen aiheesta.
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Profiilissa olisi hauska nähdä mitkä ryhmärakentelut on tehty onnistuneesti loppuun asti. Voisi esimerkiksi toteuttaa siten, että jos on lisännyt kyseiseen galleriaan mallin niin silloin rakentelu näkyisi profiilissa.
Tämä itseasiassa onkin tulossa oleva ominaisuus.

Ryhmärakentelut kehittyvät jatkossa myös siten, että niiden ehdottamiselle tulee erillinen lomake, ja ehdotettuihin ryhmärakenteluihin voi ilmoittautua helposti nappia painamalla. Näin ei ole enää ryhmärakentelun perustajan vastuulla laskea osallistujamääriä tai ottaa minuun yhteyttä kun määrä tulee täyteen, vaan kaikki tapahtuu automaattisesti. Myös tämä saattanee madaltaa kynnystä ryhmärakenteluiden ehdottamiseksi.
Näppituntumani on, että varsin pieni osa esitetyistä ryhmärakenteluista on kaatunut kiinnostuksen puutteeseen ja valtaosa esitetyistä on toteutunut. Tässä mielessä voi kysyä onko rajan alentaminen tarpeen. Toisaalta onko vähäväkisistä rakenteluista haittaakaan?
Kalle Rantanen kirjoitti:
Näppituntumani on, että varsin pieni osa esitetyistä ryhmärakenteluista on kaatunut kiinnostuksen puutteeseen ja valtaosa esitetyistä on toteutunut. Tässä mielessä voi kysyä onko rajan alentaminen tarpeen.
Olen ehkä väärä ihminen ottamaan kantaa koska osallistun ryhmiksiin todella harvoin. Mutta jos toteutumisen osallistujaraja on korkea, ryhmiksen aihe varmaan valitaan aika geneerikseksi jotta toteutuminen varmistuisi. Ja geneeriset ryhmikset taas eivät ole niin kiinnostavia. Alempi raja ja sitä kautta enemmän mutta aiheiltaan kohdistetumpia ryhmiksiä kuulostaa ajatuksena sellaiselta joka ehkä innostaisi osallistumaan useammin. Ehkä?
Lainaus:
Toisaalta onko vähäväkisistä rakenteluista haittaakaan?
Pikemminkin päinvastoin, etenkin jos se elävöittäisi niin rakentamis- kuin keskustelupuoltakin.
Kiitos kaikille äänestykseen osallistunelle käyttäjillä. Osallistuneista 67 % oli sitä mieltä, että rajan voisi laskea kymmeneen osallistujaan ja loput olivat sitä mieltä, että raja voisi pysyä nykyisessä 20 osallistujassa. Rajan laskeminen viiteen osallistujaan ei saanut lainkaan kannatusta.

Tämän perusteella oli helppo tehdä päätös, eli ryhmärakenteluiden vähimmäsosallistujamäärä on nyt kymmenen.
Terve, ehdottaisin myös etusivulle ryhmärakentelu toimintoa josta näkisi suoraan mitä rakenteluja on käynnissä ja jonkinlainen aikajana/laskuri kauanko rakenteluaikaa on jäljellä.
Kannatan, erityisesti tuo jäljellä olevan ajan näkeminen nopeasti olisi hieno juttu.
Tuo on minunkin mielestäni hyvä idea. Laitan sen todo-listalle, joten toteutuu viimeistään sivustouudistuksen yhteydessä. Silloin on tulossa myös lista ehdotetuista ryhmärakenteluista, jotka eivät ole vielä keränneet tarpeeksi ilmoittautuneita.

Mikä olisi muuten mielestänne sopiva aika ehdotetuille ryhmärakentelulle kerätä osallistujia? Olisiko 1–2 kk riittävä aika katsoa tuleeko tuo vähintään kymmenen osallistujaa?
Kaksi kuukautta kuulostaa melkeinpä runsaalta. Nykyisistä rakenteluista on tullut vaikutelma, että ensimmäiseen viikonloppuun mennessä iso osa on jo ilmoittautunut ja tuon jälkeen tulee yksittäisiä lisää. Jos osallistujarajana on kymmenen, niin kiinnostavien rakenteluiden luulisi vahvistuvan 1-2 kk aikana.