Pienoismallit.net

Kehityskeskustelu: ryhmärakentelut

Edelleen kommentissani kyse ei ollut siitä, että pitäisi olla automalliaiheinen kampanja tai sotilasmalliaiheinen kampanja. Vaan mahdollisimman laaja kampanja, juuri tällainen "aavikko".
Tässäpä omat ehdotukseni. Talvi. Kesä. Vesi. nämä tulivat pienellä pohdinnalla mieleeni ja ainoana rajoitteena olisi se, että aiheen pitää olla selvästi näkyvillä. Esimerkiksi pelkkä kesänaamiomaalaus tai kesärenkaat ei siis riitä.
Ryhmärakenteluthan syntyvät vain sen pohjalta, mitä ehdotuksia tulee ja kuinka paljon ne saavat kannatusta. Jos "Itäisen maanpuolustusläänin panssarintorjunta 60-luvulla mittakaavassa 1/220" herättää kiinnostusta, en näe ongelmaa siinä, että sellainen kampanja myös toteututetaan, vaikka aihepiiri ei laaja olekaan.
Tuo 1/48 maakalusto voisi olla hyvä aihe ja kiinnostusta itsellänikin olisi.
En ole varma onko tätä jo täällä ehdoteltu mutta heitetään idea nyt kehiin. Scratsi ryhmärakentelu tai jonkun laitteen konversio rakentelu. Jokainen rakenteluun osallistuja hommaisi saman laitteen. Kyseistä rakentelua "johtaisi" joku scratsauksen "ammattilainen" ja hän aina selostaisi kyseisen vaiheen pikkutarkasti, kuvineen foorumilla. Aikaa tuon vaiheen tekemiseen olisi vaikka viikko/vaihe. Tämä omasta mielestä olisi ihan kiva varsinkin meille vähän scratsi rakentelua harrastaneille. Tästä saisi hyvää oppia ja tekniikoita ja olisi myös "junnuille" ja kokemattomille hyvä ponnistuslauta vaativempiin rakenteluihin.
Tuli mieleen tällainen idea, eli suoraan laatikosta kampanja. En tiedä miten auto ym. mallien kanssa onnistuisi, mutta sotka- ja lekomallien kanssa varmaan toimis. Aihetta voisi rajata vaikka johonkin mittakaavaan, aihepiiriin, ajankohtaan tai vaikka mallivalmistajaan, kuten Revell tai Airfix, jolloin se olisi todellista terapiamallien rakentamista varsinkin AMS-mallareille. Miltä tämä kuulostaisi?
Itseäkin kiinnostaisi tuo käynnissä oleva aavikkoryhmärakentelu, mutta aikajänne on liian tiukka minulle palaavana ja aloittelevana mallarina.

Yksi esimerkki lisää group built aihealueista - valitettavasti ainoastaan sotilaskalustopainotteisia, lekoja ja maakalustoa:
www.ww2aircraft.net/forum/group-builds/

Saitilla mukana useita huippumallareita, lentäjiä ja historoitsijoita kuten mm. Wayne Cunningham, Joe Morales, Bill Marshall, Anders Jonsson, Lutz Naudet, Brent Erickson, Henning Ruch, Dietmar Hermann ja Erich.

Tomi kirjoitti:
Lainaus:
Omasta mielestäni on lopputuloksen kannalta hienompaa on nähdä paljon erilaisia tulkintoja suht yhdenmukaisesta aihepiiristä kuin kokoelma sekalaisia malleja, joita väljästi yhdistää jokin näennäisesti yhteinen tekijä.
Olen täysin samaa mieltä, kts. yllä oleva nettilinkki juuri tästä.

Ryhmärakenteluita voisi tai oikeasti tulisi olla useampia samanaikaisesti eri aika- ja mittaskaaloilla; siten olisi mistä valita ja itse kullekin miellyttävä/kiinnostava aihealue - motivoi oppimaan.

Kuten KimmoR jo totesi edellä, että yleensä ryhmärakenteluissa vähimmäismäärä on kymmenen osallistujaa ja aikajänne 6-12 kuukautta, jotta hitaammatkin rakentelijat (kuten esim. minä) ja ne, jotka ovat monessa kampanjassa yhtäaikaa mukana, saavat jotain valmiiksi.

Etenkin maakaluston osalta vähälle huomiolle jäänyt 1/48 skaala tarjoaa nykyisin erinomaisia malleja lekojen lisäksi myös maakalustoon.

Just my 2 cents, AJ
Otso Valkeeniemi kirjoitti:
Tuli mieleen tällainen idea, eli suoraan laatikosta kampanja. En tiedä miten auto ym. mallien kanssa onnistuisi, mutta sotka- ja lekomallien kanssa varmaan toimis. Aihetta voisi rajata vaikka johonkin mittakaavaan, aihepiiriin, ajankohtaan tai vaikka mallivalmistajaan, kuten Revell tai Airfix, jolloin se olisi todellista terapiamallien rakentamista varsinkin AMS-mallareille. Miltä tämä kuulostaisi?
Airfix Short ryhmärakenteluhan oli täällä noin 3 vuotta sitten.
www.pienoismallit.net/keskustelut/1868_airfix-short-skaba/?offset=0
Viimeksi muokattu 9.1.2011 13:17
1:48 maakalusto olisi minustakin kiinnostava aihe.
toi että pitäisi olla laaja juttu ei oikein itsestäni sovi kunnolla,,,, esim se laajemmalla ajalla suomi kalustoa, koska sitten se "pääidea" (Suomen sisällissota) jäisi luultavasti kokonaan pois, mutta voisihan sitä laajentaa esim. koko maailma -18.

Asiasta kolomanteen: ymmärsinkö oikein; että kuka vain voi laittaa ryhmärakentelu keskustelun pystyyn ja jos on tarpeeksi osallistujia niin sitten se laitetaan pystyyn?

sitten olisi vielä pari kysymystä:

-mikä on minimiraja?
-pitääkö keskustelun aloittajan tehdä ite sen alotuksen jälkeen vielä jotain?
-kuinka yksityisten lahjottajien kanssa toimitaan.

ja vielä pari aihetta: Okinawa,berliini -45, ja veden pinnalla/alla kulkevat kulkuneuvot. (esim, laivat veneet amfibit ja muut,,, pitäs olla tarpeeksi laaja juttu.),
Viimeksi muokattu 9.1.2011 17:54
Juha K kirjoitti:
Ehdotan ryhmärakentelun aiheeksi: Siviililentokone. Mikä tahansa siviilitunnuksella varustettu lentolaite sopisi mukaan.
Vaikka pa teenkin sotilaslentokoneita ja - kalustoa, kannatan tätä. Siviilikoneita ei ole koskaan liikaa esillä ja käsittääkseni myös tarjonta nykyisin on varsin hyvä. No ehkä sieltä 20-30 -luvuilta voisi olla parempi :-D