Pienoismallit.net

Vallankumouksellisia?

Elikkä minua ihmetyttäis että saako suomes olevist pienoismallikaupoist figuureja vallankumouksellisista venäjän vallankumouksesta mittakavassa 1:72. elikkä vallankumoukseelinen tarkoittaa venäjää huomioonottaen raivopäisiä kivääreillä huiskivia työläisiä. Tarkoituksenani olis muokata ne suomalaisiksi punakaarttilaisiksi ja laittaa ne dioraamaan. Jos on joku tavannu jossain kaupas niin olis kiva tietää missä tämä kauppa on ja mikä kauppa on kyseessä.
Ainakin Kuivalaisella Helsingissä on ollut noita myynniisä joskus.
Streletsin punakaartia löytyy kuivalaiselta, mutta sen verran varoituksen sanaa,että ei ihan kauheita kannata näiltä toivoa, ensinnäkin kahdesta syystä. Ne kuvaavat lähinnä niitä armeijaorganisaatioon rinnastettavia punakaarteja (=palkkasotilaita & idealisteja) loppusodan vuosilta, eli uniformut käytännössä yhtenäiset jne) ja toiseksi, ovat sotapelaajien käyttöön tehtyjä, eli aseet ja jotkin muut yksityiskohdat liioiteltuja.

Kesäiset
Talviset

Löytyy kuivalaiselta, tai ainakin on tilaamalla saatavilla. Itsellä samaan tarkoitukseen työstössä nuo talviset, lähinnä harmittaa tosiaan tuo siviilivaatteiden vähyys..

Lisäksi seuraavissa laajan tuotannon 1:72 on potentaalia pienellä tuunauksella, saatavilla myös kuivalaiselta kyselemällä. Eli vähintään pari viikkoa kannattaa varata.

Caesar - WWII uderground resisters
Caesar - Partisans

Nuo soveltuvat, mutta konepistoolin yms. määrä tekee puolet ilman (vähän päänvaihtoa isompaa) konversiota melko hyödyttömiksi. Varsinkin tuon jälkimmäisen setin haulikkolady ja muut keviristit osoittautunevat hyödyllisiksi, caesarin valujälki on loistava ja asennot 19/20 luonnollisia dioraamoihinkin.

RedBox - Policemen and Citizens
RedBox - Gangsters
Noissakon on epäsopivia seassa, mutta ei niin että maailmaa kaataisi. Osa menee suoraan, osa vaatii konversioita näyttääkseen luonnolliselta.
Lisäksi Red Boxia on rajoitetusti ollut aina ajoittain myös Vanhasta Kaartista saatavilla, mutta uskoisin myös kuivalaisen kautta onnistuvan, vaikka en itse ole ikinä tämän valmistajan tavaraa sieltä tilannut.
kiitos tiedosta