Pienoismallit.net

Curtiss Hawk 75

Onko kokemuksia Esci/Ertl 1:48 sarjasta? Liekkö minkä tasoinen sarja? Näyttää olevan tuossa skaalassa aika niukka tarjonta ko. koneesta.
PM-lehti 7-8/95 Pertti Paasi
Lainaus:
Varsin kauan markkinoilla on ollut AMT:n 1/48 -mittakaavainen sarja, jonka saatavuus Suomessa on ollut huono. Ainakin sen ohjaamon kuomussa on selvästi muotovikaa.
Itse lähtisin liikkeelle Academyn/Hobbycraftin mallista, tekemistä riittää siinäkin - hintakaan ei päätä huimaa, Academystä joutuu köyhtymään 10-15 €. Lisänä löytyy ainakin Eduardilta etsejä, Quickboostilta moottori ja Squadronilta Vacu-kuomu.
Niin onko tuo AMT siis sama kuin tuo Esci? Mistähän nuo Academyn tai Hobbycraftin sarjat löytäis? Ebayssakaan ei näkynyt. Tai sitten pitää operaatio suorittaa 72 tai 32 sarjoista.
Esci on käsittääkseni eri pulju kuin AMT/Ertl, mutta ilmeisesti malli on sama. Paasin artikkelissa näiden lisäksi reposteltiin JMGT:n malli, muita malleja ei kai 1/48:n olekaan.
Academyn Sussua on ainakin Kuivalaisella näkynyt aika ajoin. Hobbycraftin löytäminen on hankalampaa, mutta ainakin KingKitillä näyttäisi olevan.
Martti varmasti hankkiikin kyseisen mallin maailmalta, jos/kun kiltisti kysyy :)

Kannataa muuten lukaista tosta aiemmin mainitsemastani lehdestä toi Pertin juttu, on aika tarkkaan käyty Academyn(Hobbycraftin puutteet läpi. Kirjastoista luulisi löytyvän.

1/72 skaalasta en osaa sanoa mitään, enkä oikein 1/32:stakaan, lienen liian fakkiutunut 1/48:n :)
poistettu
Viimeksi muokattu 12.1.2013 18:44
Kiitos Jounille linkistä. Se ei ole enää siellä kaupan kun ostin sen:)
JouniR kirjoitti:
Sitten on se JMGT vacu. mitä vikoja Paasi ( mun idoli ) löysi
siitä? Itse en ole sitä vielä ruotinut.
Ei ole kyseisessä artikkelissa maininnut oikein mitään, ikävä kyllä. Ainoastaan, että "sarjaa voi pitää hyvänä" mitä sitten selkokielellä tarkoittaneekaan
Morjens Paavo.Hommasin viime jouluna tuon Hobbycraftin Hawk 75 axis paketin.Kansikuvan perusteella siirtokuva vaihtoehtoja näytti olevan paljon.Sarjassa itsessään ei kuitenkaan ollut mukana minkään valtakunnan siirtokuvia!Suomi konetta varten kannattanee hommata In Scalen siirtis arkki.
Pienois Malli lehden num.3/2006 on myös mainio artikkeli Suomalaisista Sussuita.Artikkeli on Mestarimallari Jari Miettisen ja Jan Vihosen käsialaa.Mukana myös Pentti Mannisen mainiot piirokset,suosittelen tätä juttua pohja tiedoksi edellä mainittujen lisäksi.
CU-581:sen malli 1:48 valmistui viime kesänä mutta tuuletin pirulainen kaatui sen päälle pahimpien helteiden aikaan ja malli meni p.päreiksi.Olen onnistunut kursimaan sen nyt kasaan uudelleen.Yritän laitta galleriaan kuvia k.o mallista jos kuvaaminen onnistuu.H.Craftin sarja on mielestäni sitä heidän "parempaa tuotantoaan".
Opa Laitinen kirjoitti:
Morjens Paavo.Hommasin viime jouluna tuon Hobbycraftin Hawk 75 axis paketin.Kansikuvan perusteella siirtokuva vaihtoehtoja näytti olevan paljon.Sarjassa itsessään ei kuitenkaan ollut mukana minkään valtakunnan siirtokuvia!Suomi konetta varten kannattanee hommata In Scalen siirtis arkki.
Kyllä siinä pitäisi tulla siirtokuvat mukana. Merkit seuraaviin Suomi-yksilöihin:
CU - 505, LeLv 32, April 1945; CU-555, LeLv 32, spring 1942; CU-574 LeLv 32, February 1944; CU-580 LeLv 32

Sulle on tullut joku maanantaipainos.
Näin on ilmeisesti käynyt.Maanantai pitäisi siirtää loppuviikkoon jotta tällaiselta vältyttäisiin jatkossa.Pitää ottaa yhteyttä Brysseliin.