Pienoismallit.net

Hutiloinnit mallauksessa

Tuli mieleen tässä kun työstän Dragonin Pumaa, että minkälaisia huolimattomuuksia/hutilointeja te teette laiskuuttanne mallailussa?

Itselläni on, että väännän joskus osat valurangasta sormilla vaikka "oikeaoppinenhan menetelmä", että ne leikataan ensin sivuleikkureilla irti ja sitten vasta siistitään askarteluveitsellä.

Miten teillä muilla?
Sorrun tuohon joskus itsekin, poikki menneet osat kyllä jäävät sen verran harmittamaan, että pikkuhiljaa päässyt pois tavasta. :) Joskus en malta odottaa tarpeeksi maalien/lakkojen kuivumisia. :) Pitää nopsaan saada jostain ihme syystä osa omalle paikalleen, jossa se saa sit kuivua rauhassa.
omat töppäily ovat olleet lähinnä malttamattomuus, en ole aina jaksanut odottaa (yleensä) auton korin kuivumista ja näin ollen teen siihen vahingossa joskus piskuset sormen jäljet. toinen tosi "kettumainen" tapaus on liima tahra lasissa, en aina etes jaksa käyttää sitä ihmeen maitoliimaa esim erikeepperiä lasin laitossa. ja monesti myös tuo osien irrottaminen valurungosta on ongelma, tykkään vääntää osat aina irti /:)
Tuo osien irtivääntäminen on varmaan aika yleinen tapa ja itsekin tulee "syyllistyttyä" siihen. Toisaalta aikojen saatossa on muodostunut jonkinlainen tuntuma siihen, mitkä osat voi vääntää irti ja mitkä ei. Lopputulos on se, että osat eivät sen kummemmin vahingoitu.

Välillä ei jaksa oikein mittailla työntömitalla tarkkoja mittoja scratch-hommissa vaan tulee arvioitua tai mitattua ns. paikan päällä ja jos käsi hiemankaan täräjää, saattaa tuloksena olla liian pieni sovite. Eli tyhmyydestä sakotetaan :-)

Ja tämän kaiken tunnustan tietysti nimettömänä ;-)
^^Nimettömänä me kaikki tähän ketjuun kirjoitetaan:D
Osien vääntäminen irti valurungosta ja vieläpä tuossa sylini päällä eikä pöydällä , tämän ansiosta saan puolet mallailuajastani kontata lattialla lampun kanssa :)
Ja onhan sitten vielä se rentouttava mallailuolut(oluet) :)
Joskus tulee jätettyä sellaisia "järkihän sanoo ettei ne mihinkään näy"-kohtia maalaamatta, kunnes huomaa että näkyyhän ne kuitenkin. Ja sitten puretaan… Osia tulee väänneltyä sormilla irti- joskus on sitten saanut tehdä vastaavan osan scratchina kun on kuulunut "naps"…
Itsellä ehkä pahimpia päähänpistoja on aina välillä alkaa mallaillee ja lähinnä maalailee "pienessä" hiprakassa. aamulla aina saa sitten paikkailla ja maalailla pahimmillaan osat kokonaan uudestaan ja kirota et kuka nää on taas tällai räveltäny :)
Kokemusta on itsellänikin tuosta lattialla konttailusta. :P
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Älkää nyt, se on kivaa leikkiä tutkimusmatkailijaa. ;)
Itsekin poikkaisen usein osat irti valurangoista pelkillä sormilla, riippuen tietenkin millainen osa on kyseessä. Muita paheita ei nyt ainakaan tältä istumalta tule mieleen.