Pienoismallit.net

Auton maalaus/liimaus.

Eli miten voi limata jos olen maalannut korin vaikka mustalla sisä puolelta ja ulko puolelta nii sit kun liimaan nii se leviää se (väri) siitä pois voisko joku kertoa?????

(!HUOM! SPREILLÄ)
Ja sama suomeksi kiitos…
Pääsääntöisesti korin isot irto-osat (puskurit, levikkeet jne.) pyritään liimaamaan koriin kiinni ennen maalausta. Tällöin saadaan siistittyä kaikki liimasaumat, eikä liimatessa pilata valmista maalipintaa.
Maalaamisen jälkeen, loppukokoonpanossa, liimataan peilit, valojen lasit ja muut pikkuosat. Näissä taas käytetään joko pikaliimaa (peilit, rekisterikilvet jne.) tai jotain EriKeeperiä vastaavaa liimaa (lasiosat) joka kuivuu värittömäksi.
Maalin pitää aina antaa kuivua kunnolla. Ei riitä että se on ns pölykuiva eli ei tunnu enää tahmealta, sillä se on vasta pinnasta kuivunut ja sisältä märkää, eli sisältää liuotinta.
Maalit kuivuvat eripituisia aikoja mutta mielestäni ehdoton minimi on vuorokausi, mielellään kauemmin.
Mestariautomallari Juha Airio on useissa kirjoituksissaan suositellut kuukauden kuivumisaikaa korille. Tässä ajassa maali ehtii kuivua ja kovettua ja kestää paremmin kiillotusta, foilausta, liimaa, maalia jne. Kuivumista odotellessa voi rakentaa mallin muita osia, toista mallia, lukea läksyjä, lenkkeillä ym..
…ja ennenkaikkea käydä kirjastossa lainaamassa alan kirjallisuutta,niin kirjoja kuin myös pienoismallailua käsitteleviä lehtiä.
Juu, Ai eikö maali leviä jos sen antaa kuivaa 1-2 vuorokautta?
Sain tänään just ton 1/24 TOMEI MITSUBISHI LANCER EVOLUTION VII
Keltanen kone pelti jne ja katto mustalla laitan kuvia sit…
Jos käytät esim. Revellin nesteliimaa, maali leviää, vaikka se olisi kuivunust 10 vuotta. Eli jos pelkäät maalin lähtemistä, älä käytä nesteliimaa. Erikeeper taitaa olla se helpoin vaihtoehto nyt.
Ok, Mutta kestääks erikeeper????
postipete kirjoitti:
Ok, Mutta kestääks erikeeper????
Pienoismalleja ei ole tarkoitettu käsiteltäviksi ja pienemmät osat pysyvät kyllä Erikeeperillä kunhan niitä ei tarpeettomasti käpälöi.

P.S. Yksi kysymysmerkki riittää vallan mainiosti. Jos käytät niitä noin holtittomasti, ne loppuvat pian kesken.
"Kalle Rantanen"
P.S. Yksi kysymysmerkki riittää vallan mainiosti. Jos käytät niitä noin holtittomasti, ne loppuvat pian kesken.

Toi oli hyvä :D