Pienoismallit.net

Talvisodan kk-mies 1/16

Moi,
vuorotteluvapaalla kun ei ole kuin aikaa niin pakkohan sitä on jotain väkertää. Talvisodan juhlavuoden ja tietysti talvisodan taistelijoiden kunniaksi ajattelin tehdä kk-ampujan joka viimeisenä miehenä paahtaa viimeistä vyötä päälle rynnivään vihulaiseen. Hylkäsin idean ilmatorjuntakk-miehestä kun Jouni jo sellaisen teki…
Skaala on 1/16 ja ukon runko on tehty Super Sculpey Firm massasta. Sehän on sitä jota paistetaan uunissa että se kovettuu. Maxim on Tank-yhtiön resiini sarja ja erittäin hyvä. Niitä saa Kuivalaiselta. Pää on Dogtagin. Pitäisi päättää jatkaako vaatetuksen teko Sculpeystä vai palaako vanhan kunnon MAgicSculpin käyttöön.
Nyt voi vielä kertoa mielipiteensä ukon anatomiasta yms.
Pekka N.Hyvältä näytää. En tiedä millaiselle alustalle valmis malli tulee, mutta nyt figuuri näyttäisi olevan aika vahvassa etukenossa - Vai?
Etukenossahan tuo on, mutta minusta se näyttää juuri siltä että viimeinen vyö ruiskitaan vielä vihollisen päälle ja sitten lähdetään lippahivoon ja äkkiä :D Hienoa jälkeä taas tulossa
Asento vähän mietitytti ensin.
Aluksi tuli mieleen, että kantapäät olisi varmaan tukevasti maassa , kun laskee vyötä läpi? Toisaalta , jos saa alustan tehtyä siten, että konekivääriä ollaan juuri kääntämässä sektorissa rajusti oikealle, tuo kantapään ilmassa olo saa aikaan pientä liikettä vinjettiin.

Olisiko tuo kk:n vaippa ja laatikko vähän notkolla vaakasuorassa linjassa?
Korjailin hiekan käsien kulmaa. Ukko on nyt lähempänä Maximia ja asentokin on vähän pystympi.


Onko hemmo juoksuhaudassa? Asento lienee siihen liian matala. (Saivartelijat tietysti kertovat kohta vihollisen tykistön aiheuttamasta maa-aines siirtymästä…;) )
Olisko "Rokka-aihe" parempi… mentäis makuulta… ;)
Nyt näyttää mielestäni paremmalta. Kyynärpäitten asentoa voisi vähän leventää/ulontaa ja polvia koukistaa hieman lisää? Tietenkin ukon asenne muuttu ihan toiseksi, kun se saa lumipuvun ja karvahatun päälle:)
Voisiko ampuma asentoa miettiä polvelle? Tuo korkeus näyttää juuri niin ongelmalliselta kuin kuvat antaa ymmärtää. Ei voi olla ammunnassa mitään tolkkua jos asento on noin huono, tai silmät kiinni ja sinnepäin… Mutta itse miettisin ehkä polvilleen?
No Tero kun manaili meitä "saivartelijoita" .. :) esille, niin kyllä esim jatkosodan aikana otetuissa mm Summan alueen kuvissa näkyy hyvin reilusti madaltuneet taisteluhaudat. Mutta hyvinkin sitten pohjoisemmilla rintaman osilla ovat taisteluhaudat varmaankin pysyneet paremmin kuosissaan. Karjalan Kannas oli puna-armeijalle se tärkein valloitussuunta, joten tykistön käyttö siellä oli suurta ja sen mukaan myös jäljetkin. Mutta mitä tuohon figuun, niin olisin Tonin kanssa samoilla linjoilla että ehkä polviasento olisi luontevampi, kuin tuo pystyasento.

-Heikki Fi-931-
Pidä vain tuo seisoma-asento, siinä on hieno fiilis ja mukavasti liikkeen tuntua.