Pienoismallit.net

Ruosteen kerääntyminen tankkeihin?

Mihin yleensä ruoste kertyy oikeissa tankeissa? Luukkujen ympärille tai yms?
No ainakin ensiksi tankeissa ruostetta kertyy teloihin, mistä lähtee kulutuksen vuoksi maalit pois, sitten metallipäällysteisiin telapyöriin/johtopyöriin, koska maali kuluu pois. Sitten yhtenä ruostekohteena on pakoputki, josta maali palaa pian pois.

Tankit maalaattiin toki monesti tehtaalla sinkkimaalilla(ruoste-esto aine) ennen varsinaista naamiomaalausta. Tankin ruostumista tehtäessä täytyy huomioida tankin käyttöhistoria. Monesti taistelussa jo tuhoutuneet tankit eivät olleet kovin vanhoja, mutta taas joskus saattoi olla kenties vuosiakin ikää laitteella, tosin usein olivat saattaneet olla välillä tehtaalla peruskorjauksessa, josta tullessa vastasi kunnoltaan usein uutta tankkia.

Sinne saattoi kertyä ruostetta mistä maali kului pois, mutta ehkä ruosteen laittamisessa kannattaa käyttää kuitenkin aika hillittyä linjaa useimmiten.
Jos esim. sirpale tai muu vastaava raapaisi maalia pois vaunu kyljestä, saattoi sade ruostuttaa kyseisen kohdan ja aiheuttaa ruostevalumia vaunun kylkeen. Näitä usein mallinnetaan pienoismalleihin, mutta omasta mielestäni sen efektin kanssa saa olla erittäin varovainen.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
MIG:iltä löytyy ainetta, joka on tarkoitettu ruosteen mallintamiseen. Se on ilmeisesti nestettä, jota levitetään haluamaansa kohtaan ja se tuottaa hyvin aidon lopputuloksen. Itse en ole kokeillut, mutta olen ajatellut hankkivani moisen putelin.
Teloista ja varsinkin pyörästöstä kuluu siihen tullut pintaruoste pois heti kun vaunu taas liikkuu joten niitä ei kannata kovin ruostuttaa.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Mikähän Trolli on taas kysymässä kysymyksiä? Lienee neljäs, tai viides "helppo haku"