Pienoismallit.net

Pienoismallitukku

Tomi Mynttinen kirjoitti:
Paavo Virolainen kirjoitti:
Eiköhän tuollasen huuhaa firman linkki tuolta kauppiashakemistosta kannattais ainakin poistaa. Ettei kukaan nyt enää vahingossakaan erehdy käyttämään heidän "palveluksiaan". Onneks ymmärsin jo alusta asti olla tilaamatta tuolta mitään.
Firman toiminta on tosiaan vaikuttanut aivan alusta asti epäilyttävältä, ja asiakkaiden kommenttien perusteella olen jo useampaan otteeseen miettinyt poistoa kauppiashakemistosta, koska tuollaista toimintaa en halua tukea. Joten eiköhän nyt viimeistään ollut aika se tehdä. Kyseistä firmaa ei enää hakemistosta tule löytymään.
Oisko parempi, että firma jäisi varoittavalle mustalle listalle? Näin täällä kauppoja täällä selaileva ymmärtäisi ko. firman olevan kaukaa kierrettävä.
Heikki Lankinen kirjoitti:
Oisko parempi, että firma jäisi varoittavalle mustalle listalle? Näin täällä kauppoja täällä selaileva ymmärtäisi ko. firman olevan kaukaa kierrettävä.
Jos firma on lopettanut toimintansa kuten tällä hetkellä vaikuttaa, niin sillä ei ole paljoakaan väliä. Jos se taas jatkaa toimintaansa, niin voitanee olettaa, että nykyiset sotkut selvitetään jotenkin.
Onhan noita esimerkkejä eri aloilta ympäri mailmaa kuinka samat naamat jatkaa toimintaa toisella nimellä välittämättä edellisen firman velvotteista… Eli ehkä ei firmaa mustalle listalle, mutta mahdolliset uudet firmat joissa tämän puulaakin omistajia mukana kannattaisi sijoittaa ainakin harmaalle taustalle, jos ei aivan mustalle…

Ainahan näissä on vaihtoehtona myös se inhimillinenkin puoli että on jotain asioita jotka sotkevat firman touhut niin ettei niistä enää selviä, mutta tälläiset tapaukset yrittää hoitaa yleensä lopetukset ympäristö(asiakas)ystävällisesti…
Päivitystä tilanteeseen.
Rahat palautui kuukauden odottelun ja paypalin ostajan suojan ansiosta vihdoin tilille. 30.5, kun paypal oli jo ilmoittanut palauttavansa rahat, tuli pienoismallitukusta s-postilla itellan seuranta tunnus. Ei paljon lohduta kun koko prosessi oli jo käytännössä ohi, etenkin kun itellan lähetysten seurannasta ilmeni kyseessä olevan vain sähköinen ennakkoilmoitus. Haiskahtaa vähän.

On toki ymmärrettävää, että pieni yrittäjä voi kohdata yllättäviä vaikeuksia ja/tai esteitä (esim. äkillinen sairaus) eikä välttämättä pysty heti järjestämään ketään hoitamaan yrityksen akuutteja asioita, mutta tässä tapauksessa on liikaa hämäriä seikkoja jotka eivät oikein tue moista olettamusta.
Siispä jatkossa aion pysyä visusti erossa ko. herran bisneksistä. Enkä suosittele niitä pahimmalle vihamiehellenikään. Onneksi on vielä muitakin kauppiaita ja kivijalkaliikkeitä.

P.S. Pienoismallitukun omistajan tiedot (puh. ym) löytyi ihan luovalla googlen käytöllä minuuteissa. En niitä täällä kuitenkaan rupea levittelemään. Tietoja todella tarvitsevat varmasti löytävät ne itse.

Tarvittaessa rikosilmoituksen tekeminen on mielestäni ihan pätevä vaihtoehto.
Oikeusjärjestelmään ei välttämättä ole kuitenkaan luottamista. Etenkin jos summat ovat pieniä. (<300€?)
Tutkiva viranomainen saattaa todeta menetyksen suhteessa yhteiskunnan kuluihin liian merkityksettömäksi.
Tämä siis varoituksena. En missään nimessä halua yllyttää ketään minkäänlaisiin laittomiin toimiin! Muutamien kymppien tai satastenkaan takia ei kannata pilata omaa elämäänsä tai edes sen toisen…
Pienoismallitukun sivuille näyttää ilmestyneen viimein jonkinlainen tilannetiedote.
Eikös suomeen hyväksytty tuossa joku aika sitten jonkunlainen ryhmä kanne? Mahtaisiko se toimia tälläisessä tapauksessa. Jos pettyneitä asiakkaita olisi vaikka 100kpl ja jokaisella olisi saamatta 50€ niin kokonaisuus saattaisi olla jo sellainen joka kiinnostaisi poliisiakin ja käräjillekkin pääsisi tarvittaessa kai siis yhdellä lakimiehellä? Vähän ohi aiheen, mutta aihetta sivuten uskalla moisesta kuitenkin kysellä…
Tuskin ryhmäkannetta lähdettäisiin viiden tonninkaan takia ajamaan. Ja käsittääkseni sitä on ajateltu käytettävän lähinnä hiukan monimutkaisemmissa tapauksissa.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Ryhmäkanne on kuluttaja-asiamiehen haaste tietylle firmalle, kun tarpeeksi kansalaisia valittaa tietystä tuotteesta tai sopimuksesta. Siis käytetty ilmeisesti vakuutus yms. linssinviilausaloilla ;)
No selvisi tämäkin, yksityinen on siis heikoilla, paitsi jos kaikki valittaa kuluttajaasiamiehelle joka sitten saattaa toimia?
Nyt tuolla verkkosivuilla luvataan rahojen palautusta. Jos se ei toimi ja tuonne on yhä jäänyt merkityksellisempi määrä rahaa, sitä voi vaatia yksinkertaisella velkomuskanteella käräjäoikeudessa. Tällaisessa tapauksessa myyjä ei yleensä kiistä kannetta, vaan se menee läpi yksipuolisena tuomiona ilman oikeuskäsittelyä. Tämän jälkeen saatu tuomio voidaan toimittaa ulosottoviranomaiselle ulosottoa varten. Pienoismallitukun toimintaa on näköjään harjoitettu kommandiittiyhtiössä, eli vastuunalainen yhtiömies vastaa sen veloista henkilökohtaisesti (yleensä varsinaiset huijarit toimivat tästä syystä osakeyhtiömuodossa, pienoismallitukun ei siis varmaan ole ollut alunperin ollut tarkoitus toimia epärehellisesti, vaan jotain on vain sattunut matkan varrella). Rahat on siis ihan mahdollista saada ulosoton kautta, paitsi jos vastuuhenkilö on jo alunperinkin ollut ylivelkainen ja ulosotossa.

Riskinä velkomuskanteessa on se, että siitä peritään 80 euron käsittelymaksu käräjäoikeudessa. Tuo saadaan tuomiossa velallisen maksettavaksi, mutta mikäli tämä on varaton, eikä ulosoto onnistu, maksu jää hakijan maksettavaksi tuomiosta riippumatta. Ihan 10 euron takia ei siis kannata haastetta laittaa.

Anyway, jos näyttää, että tuonne jää vielä näitten rahanpalautuslupauaten jälkeen monille merkittäviä rahasummia sisään, niin kun noita duunini puolesta laadin, voin tehdä simppelin haastehakemuspohjan ja laittaa sen jakoon.