Pienoismallit.net

Pienoismallitukku

Mitä nyt pikaisesti vilkaisin, niin edellisestä tarkistuksesta on ehkä tapahtunut jotain kohtuullistumista. Löytyi useampikin järkevän hintainen malli kun aikaisemmin hintataso on minustakin ollut pääosin lähinnä hupaisa. Jonkin verran vähän outoja hintoja löytyy, esim Tunnan (joka on jostain syystä merkitty Suomi-malliksi) on reippaassa alennuksessakin reippaasti ylihintainen, samoin Aeron Junnu koska Verkkokauppa.com painoi sen hinnan pohjiin. Ja jostain syystä myös Revellin T-72 vaikka tuolla luulisi olevan ihan markettikilpailuakin. Toisaalta villit hintaerot tuntuvat olevan pienoismalleissa melko yleisiä muissakin liikkeissä.
Toki asiallista krittiikkiä saa ja pitää esittää.Kerroin vaan omista kokemuksista k.o putiikin suhteen.Jos tässä ketjussa on kohta jo parikymmentä sivua enimmäkseen pelkkää marmatusta voi kai asiasta esittää myös erilaisiakin kokemuksia.Ei kai kukaan lähde tilaamaan noita hasegawan malleja keskimäärin liki 20€ kalliimalla hinalla kuin mitä esim. muut kauppiaat tarjoavat.Tarkoitin vaan että, plaraamalla tarjontaa voi tehdä edullisia löytöjäkin.
Varmaan löytyneekin kohtuu hintaisia tuotteita kyseisestä liikkeestä,mutta kun usko ja luottamus liikkeen toimiin ja toimitapoihin on mennyttä tai ovat toiminnallaan pilaneet vähisenkin luotettavuuden, niin on kyllä hyvä tuoda asiat rohkeasti esille vaikka tätäkin kautta.
Suomessakin on tällä alalla parempiakin liikkeitä jotka onkin jo tulleet esille aikaisemmissa kirjoituksissa,joten miksikä pitäisi vastentahtoisesti tilata jotain jostain erittäin epäilyttävän epäluotettavasta pienoismallitukkuliikkeestä kun samat voi tilata näiltä ns.varmoilta ja luotettavilta toimittajilta,maksakoonkin hiukan enemmän kunhan tuotteet tulee varmasti ja palautteisiin/kyselyihin saa informaatiota.

-Kyllä se vaan niin on että Kuivalaisen Martti ja Banzai Models,Tietonikkarikin ovat ne parhaiten luotettavat suomalaiset toimittajat.
Karttakaa kyseistä firmaa. Olen nimittäin jo kuukausia yrittänyt saada luvattua hyvitystä ja vastauksia kysymyksiini. Pitäjä ei enää edes vastaa sähköposteihin, vaan lopetti sähköpostinvaihdon täysin yllättäen, kuin kuolema olisi korjannut. Viimeisessä viestissään vielä lupaili maat ja mannut, sekä hoitaa asian nopeasti. No, päätin silti vastausta odotellessa tilata pari pikkutuotetta. Parin liimatuubin toimituksessakin kesti yli 2 viikkoa, vaikka tavaraa oli sivuston mukaan hyllyssä. Suosittelisin olemaan varuillaan ko. yrityksen kanssa. Itse olen odotellut jotain tapahtuvaksi sieltä viime joulukuun tienoilta - että en tosiaankaan suosittele kenellekään.
Np nythän siellä on uusi hieno tiedotussivu! www.pienoismallitukku.fi/PublishedService?file=page&pageID=18&freePage=323 Tällä sivulla onkin sitten hyvä taas markkinoida sitä maksullista puhelinpalvelua:
Lainaus:
Puhelinpalvelu on syksyn uudistusten jälkeen pelannut hienosti, ja vain yksittäisiin puheluihin ei ole pystytty vastaamaan.
Lainaus:
Kiireellisissä asioissa kannattaa soittaa.
Lisäksi "verkkokauppa-alusta on vaihtumassa", hhmm… olenko kuullut tämän ennenkin. Ja kuun alussa lupailtu (ilmainen?) livechat-palvelu ei näytä toimivan vieläkään…

EDIT: no nyt alan ymmärtämään miksi se puhelinpalvelu maksaa! Samasta numerosta voit nimittäin myös kysyä apua tietokoneongelmiisi, kätevää!
www.servicare.fi
www.pienoismallitukku.fi/PublishedService?file=page&pageID=18&freePage=296

Jos on hankaluuksia saada pienoismallitukkua kiinni maililla, vastaisikohan tuo info-osoite: www.ytj.fi…18&tarkiste=A479D5E507B7880D92EA3229E7D22A99FFE855C3&path=1547;1631;1678
Viimeksi muokattu 24.2.2013 09:16
Eläkeläinen:
Rahojen palautusta odotellessa kannattanee toimia, kuten:
JuhaMatila kirjoitti:
Nyt on tilaus Pienoismallitukun kanssa saatu päätökseen. Rahat palautettiin tänään tilille ja sieltä tuli jopa sähköpostiviesti, että tilaukseni on peruutettu.
3,5 kuukautta siinä vierähti ja vasta kun otin yhteyttä Suomen Verkkomaksuun, jonka kautta oli tilauksen maksanut,alkoivat asiat edetä.
Jos siis maksu on mennyt tuota kautta…
Meikäläinen erehtyi tilaamaan Pienoismallitukusta tavaraa. 10.4.2013 olivat veloittaneet luottokorttitiliäni, mutta tavaraa ei ole kuulunut. Olen lähettänyt e-mailia, soittanut…ei tulosta. Tulkoon sanottua, että aivan satavarmasti en enää tilaa kyseisestä puuhapajasta yhtään f…n mitään…kele! Monta vuotta olen tilaillut ympäri maailmaa kaikenlaista tavaraa ja ensimmäinen puliveivari löytyi kotimaasta!? Raha ei sinällään enää merkitse mitään, mutta kuitenkin… Kyllä pitää olla…
Jos olet maksanut luottokortilla, niin kannattaa ottaa yhteys luottokorttifirmaan. Puliveivaaminen loppuu yleensä melko pikaisesti kun kauppias saa firmalta soiton.
Itse en päässyt ainakaan firman nettisivuille edes. Lienekö koko puljua olemassakaan enää…
Eilen vielä pääsi lukemaan tätä:
Mutta ei enää tänään.