Pienoismallit.net

Uutuuksia maailmalta

Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
eerik oksanen kirjoitti:
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Toivon edelleen kunnollisia mallisarjoja ainakin seuraavista ranskalaisista: Somua,Renault D2 ja Panhard 178. Nykyinen mallivalmistajien trendi apinoida toistensa tekemisiä antaisikin sitten 2-3 vaihtoehtoa,joista valita…:p
Eikös Dragonilla ollut tuo panhard 178 panssariauto,olisiko joskus 1990 luvulla tuli vilkaistua tuota?
Minulla on varastossa Sanghai Dragonin Panhard panssariauto, joka on muutettu raiteilla kulkevaksi metallisilla pyörillä. Fotoetsejä tuohon on varmaan mahdoton edes löytää.
Dragonin Panhard taisi olla alunperin ranskalaisen Albyn julkaisema. Voi kun tuo Masterin uusi versio ilmestyisikin. Kiukuttaa idän suuri valtio joka tekee Ukrainalaisten mallitehtaiden työn vaikeaksi. Mini Art on kuulemma siirtynyt kiireellä Kiovaan, mutta tuotannon uudelleen käynnistäminen vie aikaa.
Panhardia todellakin odotellessa. Kuten Pekka sanoi Alby taisi olla. No ihan suht mukiinmenevä ikäisekseen, mutta todella hankalasti saatavissa dragoninakin. Ja kyl pieni state of art päivitys olisi omiaan jo tuohonkin tyyppiin.
www.perthmilitarymodelling.com/newkitnews/ampersand.html Allied-Axis 31: Panzer-Abteilung 40 in Finland. 60 sivua tätä aihetta.
Ja "ällitällin" mukaan Trumpalta tulee vielä MT-LB 6MB:

Antti Pentikäinen kirjoitti:
Uusi kangaspuu Mirage Hobbylta: www.cybermodeler.com/news/mirage.shtml
Jo aiemmin julkaistu sarja uudessa paketissa ja uudella siirtokuva-arkilla.

t. Mikko
Morjens, en oikeen osannu valita oikeaa kategoriaa johon laittaa tätä kysymystä joten laitampa tänne jos vähän sivuais oikeaa aihetta.. Onko kenelläkään tietoa mistä saisi 1:144 skaalaan DC-10, MD11 jaa Boeing 777:ää? Pahoittelut jos tuli väärään paikkaan..
No ehkä tämä ei ole just oikea kategoria, mutta eipä takerruta pikkuseikkoihin:

B777:aa valmistaa Minicraft. Ja olisiko Otakilla tahi Nittollakin ollut…? Jos, niin kovin ovat harvinaisia kuitenkin.
DC-10 taas on vanhan tutun Airfixin tuotantoa. Myös Revellillä on (ollut) oma sarjansa.
MD-11:ta valmistaa Welsh Models. Tämä voi olla vacuform- tai resiinisarja tai niiden yhdistelmä. Jos siviilimallailu on uusi harrastus sinulle, ehdotan, että käyt tähän käsiksi vasta kun nuo tavalliset injektiovaletut sarjat on tehty.

Mutta mistä saa…? Nämä eivät suinkaan ole valmistajillaan jatkuvassa tuotannossa. Jos Kuivalaiselta (Helsingissä), Tietonikkarilta (Samassa kylässä) tai Harrasteesta (Tampereella) ei löydy, on aika suunnata katse ulkomaille. Welsh Models myy omia sarjojaan omilla nettisivuillaan. Löytyy googlella käden käänteessä. 777:aa ja DC-10:ä etsisin ensisijaisesti Ebaysta. Myös Old Model Kitsillä voi olla.

Ylipäätään kannattaa muistaa, että siviilimallien väsäily on melko rajallisen porukan harrastus. Uskoakseni maamme aktiivisimmat tekijät ovat tällä sivustolla malleineen esillä. Heidän teostensa laatuun ja työnjälkeen kannattaa suhtautua ihanteena tai pitkän tähtäimen tavoitteena.

Voi olla, että varoittelen asiasta, jonka tiedät jo hyvin, mutta varoitan silti: suuret ja näyttävät siviilikonemallit ovat työläitä. Tasaisen valkean maalipinnan aikaansaaminen vaatii monta vaihetta, eikä metallipintakaan ihan käden käänteessä tule. Siirtokuvatkin voivat olla suuria ja ainakin ne ovat hauraita.

Peukalotuntumalta – koska en ole yhtäkään mainitsemistasi rakentanut – ehdotan, että näistä valitset ensimmäiseksi kohteeksesi B777:n. Tämä siksi, että rakennussarja ei ole kivikautinen ja osat sopivat toisiinsa edes jollain kohtuudella. Se vähentää odotettavissa olevaa kittaamista ja hiomista. Seuraavana listalla olisi sitten DC-10. Vanhat Airfixin ja Revellin liikennekonesarjat voivat olla laadultaan mitä sattuu, mutta odotettavissa on joka tapauksessa huolellista kokoamista, ja ennen maalaamista ohjelmassa on kittausta ja pohjamaalin kanssa puljaamista toviksi. Welsh Modelsin "sarjoihin" voi suhtautua vähän sellaisena, että laatikosta löytyy aihiot niille paloille, joista malli pitäisi saada aikaan.

Voihan olla, että olet vanha tekijä. Toisaalta, vanhat tekijät eivät kysele, mistä saa. Päättelen, että olet uusi tekijä. Niinpä ehdotan, että valitset ensi työksesi jonkin pienemmän mallin. Esimerkiksi Revellin Boeing 737-800 on ihan mukava, samoin Minicraftin MD-82. Ne ovat näyttäviä, mutta eivät kovin suuria: kittaamis- ja hiomistyö on kohtuullinen, eikä malli irto-osineen vie puolta keittiönpöydästä…

Minulla muuten on rakentamattomana 777 ja 10. En tosin ole vielä saanut päätyttyä, hennonko luopua niistä. Ei silti ole ihan älytön ajatus kysellä, löytyisikö etsimiäsi sarjoja jolta kulta rakentelijalta tätä kautta.